1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 + IHAS, a opcja OPC

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Maksiuuxd, Sierpień 11, 2013.

  1. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    witam mam ihasa nagrywam plytami verbatimy i mam pytanie mam lt 3.0 nagralem już grida 2 w tym roku predkoscia chyba 2.4x bez opcji OPC ale niestety caigle przy 50% jak instaluje na dysku gre blad o sciereczce, chce teraz nagrywac inne gry dzisiaj bf3 mp i nagrywać z OPC czy bez no i jaka predkoscia lepiej 2.4x czy 8x czekam na szybko odp pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shadow1980

    Shadow1980 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2010
    Posty:
    294
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oświęcim
    Witam, bez OPC zawsze CI będzie wywalać błąd o ściereczce, co do prędkości to skąd Ci się wzieła 8x???? 2.4 to podstawa ewentualnie 4x ale nie polecam lepiej poczekać i mieć pewność.
     
  4. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    witam nagrałem dzisiaj na verbatimie mp Battlefield 3 plyty mk 3? moglem nagrywac na 4x z opc, chcialem ale zaopmnialem z 2.4x zmienic na 4x, wiec nagralo sie na 2.4x ale nie bylo zadnych bledow w weryfikacji, dodam ze z opc! a przy 40 procentach wywala o sciereczce, czyzby zle gra nagrana czy laser? bo chce zainstalowac na dysku.
     
  5. Szymon640

    Szymon640 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wypal na płytę Verbatim z prędkością x6 lub x8. Laser tak na prawdę nie dostaje po ***** od większych prędkości tylko od śmieciowych płyt.


    __________________
    Tapnięte z iPhone 3GS
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zalecane jest nagrywanie 4x z opc, najwięcej płyt się nagrywa i działa. Nie wolniej nie szybciej

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    OPC - to Optimum Power Calibration i powinno się to stosować do nagrywania przy prędkości x4 (przy speed x2,4 nie trzeba tego załączać).
    Większa szybkość nagrywania (np. x6 lub x8) NIE ZALECANA.
    Osobiście także wszystkie płyty (Verbatim) nagrywam przy załączonym OPC i z prędkością x4 i czasem przy kalibracji lasera (przed rozpoczęciem nagrywania) wywala błędy (ale wystarczy kliknąć ponów i nagrywa poprawnie).
    Błędy owszem trafiały mi się kiedyś na starej nagrywarce, przeczyściłem wtedy laser i na jakiś czas pomogło i znów nagrywarka zaczęła nagrywać bez błędów, ale po niedługim okresie znów wróciło i wymieniłem wtedy nagrywarkę na nową i do tej pory jest OK...
    Według mnie te nagrywarki to istny SHIT i dla tego wywalają błędy - ale niestety trzeba z tym żyć...

    AHA rozumiem że wszystkie OPCJE w programie ImageBurn w zakładce SETTINGS - WRITE masz poprawnie ustawione oraz masz zaznaczoną opcję w zakładce BOOK TYPE - For DVD+R DL Media - EEPROM!
    Oprócz tego ja jeszcze używam programu EPROM UTILITY for PLDS Based Optical Drivers v6.2.0 w którym mam także zaznaczone opcje :

    -Smart Burn - ON
    -Force Hyper Tuning - ON
    -Over Speed Writing - OFF
    -Online Hyper Tuning - ON
     
  8. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak mam wedlug ss ustawione, ale bf3 teraz z OPC predkosc 2.4x verbatim + ihas nagrał bez bledow, tylko przy 40% mialem jak instalowalem na dysku blad o sciereczce, czyli co gra zle nagrana czy to laser? zero bledow przy angrywaniu, wszystko sie nagralo z weryfikacja. Co do programu; EPROM UTILITY for PLDS Based Optical Drivers v6.2.0 do czego on sluzy? bo nigdy go nie uzywalem ;p

    wie ktos ?
     
  9. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    EPROM UTILITY for PLDS Based Optical Drivers v6.2.0 - program który umożliwia ("grzebanie") czyli zmianę ustawień, upgrade itp. w epromie nagrywarki.

    Jak nagrałeś tego BF3 to spróbuj zgrać obraz tej nagranej płyty na komputerze (tylko przez Ihas'a)... jak zgra całość na dysk kompa poprawnie (bez błędów) to raczej coś z laserem w Xboxie (spróbuj wtedy go przeczyścić itp.), a jak przy zgrywaniu Ihasem na dysk PC będziesz miał błąd to wina leży po stronie nagrywarki która nagrała płytę z błędem....
    Stawiam raczej na nagrywarkę.
     
  10. Maksiuuxd

    Maksiuuxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    158
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzieki czyli juz mam sposob czy to wina nagrywarki czy lasera, a powiedz jak to skopiować w imgburn? czy jak. Tez mysle, ze to gra bo w mp misja 2 po exdosie zawiesza sie gra.
     
  11. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tak w ImgBurn
     
Wczytywanie...

Poleć forum