1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0, Kopie nie działają. Czemu?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez glootpuck, Luty 14, 2013.

  1. glootpuck

    glootpuck Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, Mam problem z samodzielnie flashowaną konsolką. Zaznaczam, że to mój pierwszy flash.
    Nie mam problemu z uruchomieniem oryginalnych gier, natomiast "kopie zapasowe" w ogóle się nie włączają(Za każdym razem dostaję komunikat "nierozpoznawana płyta".) nie pokazuje się nawet ikonka gry, w przeciwieństwie do tych, nagranych pod LT 2.0.

    Moje pytanie brzmi: Czy takie objawy są winą niepoprawnie wykonanego flasha firmware'u, czy raczej nieprawidłowo nagrane płyty?

    ps. Nie sprawdzałem z innymi wypróbowanymi kopiami pod LT 3.0, z powodu że bo nie mam ;[
    Dane.konsola:
    xbox360 slim, liteon dg16d4s, 0225, mxic;
    StockFW->iXtreme LT3.0;
    D:2.0.16202.0;

    Nagrywanie:
    Verbatim DVD+R DL;
    Nagrywarka LG GSA-4167B
    gra FableIII, czyli ap2.5, sprawdzona abgx,
    ustawiona ścieżka do 2133520, bitsetting na DVD.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: LT 3.0, Kopie nie działają. Czemu?

    pozycz gre nagrywana ihasem i sprawdz bo to raczej wina nagrania gry.

    Wysłane z pociągu kolei mazowieckich na trasie W-WA Wileńska-Małkinia:)
     
  4. leocios

    leocios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    cześć jesli gra ma zab. XGD3 to nie nagrasz poprawnie obrazu bez użycia nagrywarki IHAS xxxb, oraz odpowiedniego firmware iXtreme_Burner , poszukaj w sieci co i jak w tej kwestii.ja mam liteona ihas 124b i nie ma problemów z nagrywaniem i graniem, na razie:}
     
  5. jugo499

    jugo499 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Pisałem to w wątku obok wiec podam ci link: przeczytaj co napisałem i jak się do tego zastosujesz wszystko będzie ci chodzić.
    Link: http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/problem-z-wypaleniem-gry-160661/
    Zapoznaj się z moim postem i po zastosowaniu moich rad powinno ci wszystko działać!
    Niestety LT+ v3.0 ma to do siebie że wymaga nagrania wszystkich gier które wyszły po Driver San Fracisco przez nagrywarkę Ihas z serii B
     
  6. horse

    horse Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    To nie jest do końca prawda że muszą być wypalone Ihas'em 124B bo bez tego nie ruszą.
    Sam wypaliłem ponad 20 gier Ihas'em 124Y metodą "truncate" i wszystkie działają bez zarzutu(żadnych błędów ze szmatką, nierozpoznana płyta itd. itp.), kwestia tylko dobrze ustawić IMGBURN.Oczywiście nie dotyczy gier z CIV bo przy tych zawsze miałem błąd autoryzacji, ale tych na szczęście nie jest za wiele. Wiadomo lepiej jest mieć nagraną grę 100% ale bez tego też da się grać bez problemów.
     
  7. glootpuck

    glootpuck Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2011
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wielkie dzięki za info! Na szczęście i tak wczoraj zamówiłem ihasa z serii b ;p Myślałem, że gry bez XGD3 jeszcze da radę wypalić bez niego, bo się strasznie nakręciłem. Zastosuję się do waszych rad i cierpliwie poczekam na paczkę z lajtonem ;D
     
  8. jugo499

    jugo499 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Ihasem z seri Y nagrasz tylko turncatem i to nie każdą grę... turncate to ponowne cięcie czyli i tak usuwanie zabezpieczeń. Przeróbka v3.0 nie puści ci w ten sposób każdej gry przekonasz się o tym prędzej czy później
     
  9. horse

    horse Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Przecież to napisałem że nagrywałem tylko i wyłącznie truncate. Problem był tylko z grami z zabezpieczeniem CIV w których jak napisałem występował błąd autoryzacji a tych jest tylko kilka.
     
Wczytywanie...

Poleć forum