1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 na Białym slimie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Tomo262, Grudzień 4, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Tomo262

    Tomo262 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Płock
    Jak w temacie czy da radę przerobić Białego Slima zakupionego w maju tego roku w media markt, niestety nie znam daty produkcji i rodzaju napędu jaki jest w środku. To nie moja konsola więc nie pisać żebym sprawdził, pytanie do osób które podobną konsole przerabiały lub wykonują przeróbkę na niej.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Z tego co wiem, to trzeba by było zrobić LTU (coś jak LT3) i koszt takiej usługi to 250-280 zł.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Tomo262

    Tomo262 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Płock
    to jaki napęd tu siedzi i a płyta główna to corona tak?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Napęd to pewnie lite-on 16d5s, żeby zrobić LT to trzeba najpierw RGH, później wymiana PCB w napędzie - stąd taka cena.

    Corony były w slim'ach od sierpnia 2011, do lipca były Trinity...ale zdarzały się wyjątki...
     
    1 osoba to lubi.
  6. Tomo262

    Tomo262 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Płock
    Jednym słowem darować sobie LT i jedynie RGH zrobić. Konsola jest chrześniaka matki pomyślałem że byłoby wart zamiast jakieś gierki LT zrobić im ale to porażka. Ile kosztowało by RGH i jakie byłyby czasu startu konsoli jak byłem ostatnio to był dash 16203 jednak może być też 16537. Proszę o uwzględnienie obu możliwości.
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Koszt RGH między 170-230 zł (zależy od osoby, która wykonuje). Czas mniej więcej od 6 sek do 120 sek.
     
  8. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Chłopie co ty piszesz tym ludziom jakie 6 sek konsole mu bd startować .

    A co do tematu kolego RGH nie daje
    Możliwości grania na Live czyli multiplayer owszem jest alternatywa w postaci Link ale mało gier i ludzi
    Upewnij się na 100 % :
    - jaka masz wersje czy corone czy inna
    - czy dzieciak nie bd chciał grać na Live
    - jaka masz wersje dashboardu
    Oraz wejdź na giełdę w usługi tam masz naszych fachowców z tymi info oni ci powiedzA jaka cena i cZas no 6 sek to się nie spodziewaj chyba ze ja mam jakiegoś chipa co jest do bani moja startuje do 20 sek i pełna gotowosc

    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    @up Czas startu od 6 sekund do 120. Nie napisałem, że będzie startowała od razu w 6 sekund.

    Dodam jeszcze, że możesz przemyśleć nad xk3y. Jest to emulator napędu. Działa następująco. Wgrywasz na dowolny dysk zewnętrzny obraz gry w ISO, który jest podłączony do urządzenia. Następnie w konsoli lub na tzw. Remote wybierasz grę którą chcesz odpalić, wtedy xk3y emuluje napęd i wygląda tak jakbyś włożył normalną płytę z grą i grał. Można grać na XBL.
    Tutaj możesz więcej o tym poczytać:
    http://xboxforum.pl/sprzet-11/x360key-recenzja-120004/
    Koszt urządzenia to ok. 300-500 zł
     
    1 osoba to lubi.
  10. Tomo262

    Tomo262 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Płock
    Dzięki za odpowiedzi. Wątpie żeby grali na livie skoro od maja jeszcze nie kupili golda, ogólnie krucho tam z kasą, jedyny gry jakie maja to od mojej matki i ode mnie, z poczatku myślałem o LT bo sądziłem że będzie najtaniej ale nie myślałem że LTU trzeba, ja za czasów jak miałem phata to 50 zł i po problemie. RGH byłoby najlepsze (sam mam) bo ich nie stać na live. Pozdrawiam i temat uważam do zamknięcia.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum