1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

lt 3.0 nagrywanie plyt

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Big.Smoke, Marzec 25, 2014.

  1. Big.Smoke

    Big.Smoke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na początek Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałosc

    a mianowicie mam problem z nagraniem plyty, posiadam konsole FAt przerobioną lt 3.0, niestety nie posiadam ihasa, nagrywałem grę zwykłą nagrywarka w laptopie a jest to matshita, no wiec kiedy nagrywam gre zgodnie z toturialem wszystko jest ok, odpalajac plytke poczatkowo wszystko sie wczytuje po chwili wyswietla sie bład "Wyczyść płytkę miękką ściereczką i ponownie uruchom konsolę" wiem ze temat byl wałkowany 1000000razy, czytałe ze wiekszosc osób które nie nagrywały ihasem miały nieco inne problemy, najczesciej gra nie odpalała, u mnie jest nieco inaczej, jesli ktos moglby nakierowac badź pomóc prosze o odpowiedz

    Podzrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Przepuść abgx https://www.youtube.com/watch?v=eYrkrEqQqRQ po przeleceniu w logach abgx patrz aby napisy były na żółto, jak będzie na czerwono coś pisało nie nagrywaj tylko inną wersje gry ściągnij.
    Później nagraj programem clonecd CloneCD 5.3.1.4 - dobreprogramy jak płyta ma 8.13 gb zaznacz truncade czyli tą opcje dolną jak wyskoczy tabelka. Prędkość nagrywania , 4x jak się da mniej 2x ja nagrywam tak nawet na płytach platinum za 2.2 zł
    Jeżeli i tak gra nie będzie działać proponuje inną nagrywarkę laptopowe są słabe z doświadczenia wiem że nagrywarki LG nawet z tych najtańszych mocniej wypalają.

    Co do płyt to lepiej verbatim do fat, wiadomo fat jest starszą konsolą co z tym idzie wysłużonym laserem, ostatnio koledze zmieniałam laser kupowany na znanym serwisie i gorszy był od tego starego, laser wziołem z xenona czy podobnego rupiecia i benq do liteona są takie same i od pierwszego strzała zaczytał platinuim.
     
  4. Big.Smoke

    Big.Smoke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok,sprawdzam w abgx wszytsko jest ok jak w toturialach, sciagnołem clone cd,gdzie jest ta opcja truncade?
     
  5. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jeżeli masz grę 7.30 gb to ta opcja nie wyskoczy to gra xgd2 , jeżeli powyżej 8 gb wtedy wyskoczy to xgd3.
     
  6. Big.Smoke

    Big.Smoke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki za pomoc, nagrałem tak jak poleciłes na płycie verbatima i jest ok;] gra działa, tylko zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa

    nagrałem gre ponizej 8gb, ale ma jeszcze kilka tytułów które zajmują juz wiecej,jak zaznaczę opcję truncade co własciwie ta opcja oznacza? czy czesc plików jest niedogrywana na płycie? i czy nie bedzie miało to wpływu na grywalnosc?
     
  7. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Cała gra jest 100 procent kompletna do grania nawet xgd3 i xbox live nie banują, jedynie gry zabezpieczone civ są problemy nagra się uruchomi nieraz wywali do dasha trik z mp3 trochę działa zależy od dasha ale jest tylko parę gier z zabezpieczeniem civ, nawet te gry 100% zrzucają się na dysk twardy xboxa.

    Dodam informacje dla innych jeżeli ktoś zrobi tak samo ale nagra zamiast clonecd , imageburn to płyta do kosza, do zwykłych nagrywarek imageburn nie polecam tylko do ihas.
     
  8. ArabGirl

    ArabGirl Dziewczyna Dziewczyna Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    128
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rabka
    Twoj problem rowniez moze byc z laserem.
    Mialam konsole z 2006 roku ,to jedynie na Verbatimach smigaly,a teraz mam Jaspera i na Omegach nawet dziala wszystko ok.
     
  9. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ArabGirl i to jest ciekawe bo mam ihasa124b ale pod verbatimy i image burn nie nagra platinium a clonecd i zwykła nagrywarka jaka włożysz płytę to nagra i mimo że mam ihasa124b to i tak nagrywam zwykłą nagrywarką samsunga na Platinim bez żadnego ustawiania.

    Zedytuje co do skuteczności nagrywania zwykłą nagrywarka wypaliłem jak dotąd 30 platinium dla siebie i żadna nie poszła do kosza, jeszcze polowe tego dla kolegów, nieraz abgx były czerwone napisy , ale to ściągnąłem ta sama grę z innego źródła nie ten sam twórca iso i jest okey.
     
Wczytywanie...

Poleć forum