1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 "otwórz napęd" xgd2 problem z grą Minecraft

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dorek, Wrzesień 11, 2014.

  1. dorek

    dorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć!

    Szukałem na forum, szukałem w internecie, nie mogę nic znaleźć..
    Mam problem z uruchomieniem gry.
    Otóż po udanym wypaleniu płytki przez ImgBurn (po uprzednim poprawnym przepuszczeniu obrazu przez abgx) nie mogę odpalić gry, zamiast "uruchom grę"/"zainstaluj grę" (nie pamiętam co pojawiało się przy pierwszym odpaleniu danej gry) pojawia się "otwórz napęd".

    Wszystkie inne gry, które wypalałem działają prawidłowo (assassin's creed 1,2,3, dead island, gta 4,5 itd), wszystkie płyty wczytują się od razu, nie wyskakuje żaden błąd.

    Problem występuje jedynie przy Minecrafcie - Complex. Iso zajmuje 7,29gb więc jest to xgd2, z tego co wyczytałem na forum powinno bez problemu ruszyć pod przeróbką mojego napędu (LT 3.0)

    Rozważałem możliwość źle nagranej płyty, po nagraniu kolejnej jest dokładnie to samo..

    W czym problem?

    Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Minecraft to z tego co wiem Arcade i nie uruchomi się na LT
     
  4. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    dokładnie, minecraft to arcade więc pójdzie tylko na jtag/rgh :p
     
  5. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Nie piszcie glupot jak jest wersja płytowa. Sam taką mam
     
  6. dorek

    dorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie też mam wersję płytową (minecraft-complex), więc nie bardzo rozumiem w czym problem..

    jakieś pomysły?
     
  7. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zobacz na innej konsoli.
     
  8. dorek

    dorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jestem jedyną osobą w okolicy posiadającą xboxa, więc niestety nie mam takiej możliwości.
     
  9. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie ma błędów w abgx360 ? na jakich płytach nagrywasz?
     
  10. dorek

    dorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    żaden błąd nie wyskakuje podczas przepuszczania przez abgx, żaden nie wyskakuję podczas wypalania płyty.

    Verbatim DVD+R DL
     
  11. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Spróbuj z innej grupy o ile jest taki rip.
     
  12. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Rip jest dobry

    Napisane na klawikordzie Xperia U
     
  13. dorek

    dorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jakieś jeszcze pomysły?
     
  14. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Może płyty felerne z Taiwanu?
     
  15. dorek

    dorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety płyty mam dokładnie te same, na które nagrywałem całą resztę gier. z tego samego sklepu.
     
  16. volszop

    volszop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Topology data

    I jak wiadomo już coś?
    Ja powiem tylko tyle że ABGX powinien na końcu wyświetlić "Topology data is curently verified" a przy tym "Minecrafcie-complex" tego nie ma.
    Nie ma też "Topology data filed" ani żadnych innych błędów.
    Faktem jest to że plik zajmuje 7,3GB a na LT 3.0 powinien mieć 8,13GB.
     
  17. Dawidovy

    Dawidovy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2014
    Posty:
    156
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Coś nie tak z nagrywaniem, ostatnio miałem podobną sytuację z mafią na też na XGD2. Nagrało się poprawie, a po włożeniu płyty do xboxa jest tylko "Otwórz napęd". Ten minecraft musi być dobry, też mam wypaloną wersję complex na płycie platinum i wszystko działa.
     
  18. dorek

    dorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nagrałem dwie płyty, na obu jest to samo..
    dałem sobie już spokój
     
  19. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    A wogole jaką nagrywarka nagrywasz?
     
  20. dorek

    dorek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nagrywam wbudowaną nagrywarką w notebooka (nie wiem jaką), ale jak wcześniej pisałem - wszystkie inne gry, które nagrywałem tą nagrywarką (gta 5, watch dogs i masa innych gier) działają bez zarzutu
     
  21. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Xgd2 powinno się nagrać bez problemu zwykłą nagrywarka. Może nagrywarka siada?
     
Wczytywanie...

Poleć forum