1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 - Problem z spatchowanymi i nagranymi grami (xgd3) na xbox360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Voltax, Kwiecień 17, 2012.

  1. Voltax

    Voltax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam przerobiony BENQ na LT 3.0. Mam także najnowszy update systemu konsoli czyli numerek 14719 te czarne menu i tak mam Saints Row The Third w PALU przeleciałem grę abgx360 jakieś tam ini itp się pościągały i wszystko było na zielono i zaaplikowano Topology data itp lecz jedną rzecz miałem na żółto to znaczy : Dmi is unverified więc ponownie uruchomiłem ABGX360 i jeszcze raz przeleciałem obraz tym razem wszystko było na zielono i te DMI było także na zielono i pisało CRC matches successfully. Więc próbowałem nagrać obraz na płytkę ale konsola go kompletnie nie widzi gdy włożę płytkę konsola czyta czyta i wyskakuje tylko otwórz napęd tak jakby nie rozpoznawało gry. Do nagrywania gier używam jakiejś markowej nagrywarki philips i programu CLONE CD a płytki to używam takie : 25 DVD+R 8x BLANK PRINTABLE DISCS DUAL LAYER 8.5gb DL | eBay tym sposobem wszystko działa np GTA 4 albo SAN ANDREAS tylko te nowe XGD3 nie działają. W clonecd nagrywam normalnie gry z prędkością 2,4 -4 i wszystko działa np GTA4 albo SAN ANDREAS. Próbowałem nagrać te nowe gry z XGD3 ale na razie bez skutku także próbowałem patchować grę XBOX BACKUP CREATOREM i nagrywać gry za pomocą CLONE CD i także nie działają a czasami się nawet nagrać nie chciało a co do IMG BURNA to go nie używam bo on jest hu**** i nie obsługuje mojej nagrywarki znaczy się wykrywa ją ale nie chce nagrywać bo się zacina na jakiś tam procencie także przeleciałem połowę internetu w czym robię błąd , jak patchować gry , nagrywać i nic nie działa prosze o pomoc wymarnowałem z 20 płyt i nic pozostały mi tylko 3 płyty .
    Sorki za problem z tym wszystkim ale od 2 tygodni jestem dopiero posiadaczem przeróbki XBOXA i z tymi patchami trochę nie łapię :distrust:

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a abgx360 miał ustawienie autofix level 3?
     
  4. Voltax

    Voltax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak miałem więc takie mam zaznaczone ustawienia w ABGX360 :

    Options :

    Check/Create .dvd fule
    Check Stealth
    Verify if stealth passes
    use colors
    check for updates
    Check game partition CRC when needed

    AutoFix :

    Level 3 - Autofix if stealth passes but fails verification
    Trust SS v2 angles
    Fix C/R Table if data is invalid
    Adjust angles that deviate more than 3 degrees from their CCRT targets

    Misc :

    Mój Region którym jest PAL(obydwa zaznaczone)
    SplitVid: Add it if it doesn't exist or isn't valid
    Images : Extract images when using HTML output

     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    pat****esz dobrze wina tej nagrywarki i płyt według mnie
     
  6. Voltax

    Voltax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No kurde na razie kasy nie mam no ja nie mogę no to kicha ale nie kumam czemu przecież gry typu GTA4 i SAN ANDREAS działają a co do XBOX BACKUP CREATOR czemu on ma Trojana W.T.F :O ?
    Szkoda bo się napaliłem na Saints Row The Third i nowe Naruto generations :chargrined:


    P.S Możesz wyjaśnić czemu trzeba patchowac gry a nie np ściągasz i nagrywasz i grasz ? Trochę dziwne to dla mnie.
     
  7. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ten dash co masz i lt 3.0 tylko abgx360 ustawienie autofix level 3 i musi chodzić , jak nie chodzi wina płyt nagrywarki lub samego lt lub lasera w konsoli.jakbyś złe spatchował obrazek by nawet się pokazał ale by nie odpaliła. nie okłamujmy się płyty nie wiadomo jakie to są philips też nie najlepszy jest
    edit nagrywałeś clonem xgd3 po spatchowaniu i dawałeś w clonecd nagraj do końca sesji?
     
  8. Voltax

    Voltax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak dokładnie to było do końca medium i dochodzi do 100% i wypalone dziwne działa ze starymi zabezpieczeniami a nie działa z nowymi hmm.Ta nagrywarka tylko działa do nagrywania gier testowałem z 4 i ta jest najleprza jaką mam inne nagrywać nie chciały, no cóż muszę się wstrzymać i dozbierać na markowe płytki :/
     
  9. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    do xgd3 najlepiej dokupić nagrywarke ihas
     
  10. Voltax

    Voltax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na razie kurde kasy nie mam inni jakoś normalnie nagrywają i im działa kurde jaka szkoda

    P.S A wiesz jak rozpoznać wersję xboxa360 czy to arcade itp ?
     
  11. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    arcade to karta pamieci i jest bez dysku biała , a elite np fat jest czarna i ma dysk 120gb
    może masz złe wgranego lt 3.0 albo wogule nie wgranego
     
  12. Voltax

    Voltax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak źle wgranego ? Normalnie wgrałem dobrze go bo gry smigają a tak to by nie śmigały hmmm ....

    EDIT:
    Ja mam białego i bez dysku z 2008 roku więc jaki to ?

    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
Wczytywanie...

Poleć forum