1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lt 3.0 problem z Xlink kai

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tomus151, Marzec 25, 2013.

  1. tomus151

    tomus151 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę o pomoc bo już nie mam pojęcia co mam zrobić. Już 2 dni szukam w google.pl i na zagranicznych stronach dlaczego nie działa mi xlink kai konfiguracja jest ok wszystko jak powinno być port 30000 odblokowany dla pewności nawet utorrent na ten port podpiąłem i sprawdziłem czy coś pobierze i pobrał i udostępniał. Wykrywa konsolę, konsola ma skrosowany kabel. To jest konfiguracja postępowałem wg. tej instrukcji Instalacja i konfiguracja XLink Kai dla XBoX 360. Adres MAC konsoli zaczyna się od 00125A(reszta przepisana z mojego starego adresu by nikt nie mógł mieć takiego samego). Tylko problem polega na tym że nie mogę się połączyć z hostem właściwie to nic mi nie wykrywa w konsoli dokładnie jak wybieram grę residen evil 5 wcześniej biorę w xlinku create private arena to xbox mi nie wykrywa że coś takiego w ogóle jest może coś źle robię w ostatniej strefie niech ktoś napisze jak wyszukać może ja nie umiem się połączyć może trzeba mieć jakoś specjalnie zrobioną konsolę np. JTAG/RGH albo... nie mam pojęcia. Ps. widziałem że ktoś jak założyłem taką arenę wszedł na nią i był na niej bo w xlink mi się wyświetliło. MOje ping to średnio 20ms. Może po prostu nie umiem włączyć tej gry na arenie może nie umiem stworzyć areny. POMOCY!!!

    może trzeba mieć wgrane coś takiego jak Freestyle Dash?? może gry na dysku...

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przecież to na rgh\jtag
     
  4. tomus151

    tomus151 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    trzeba mieć konsolę rgh/jtag?? tylko wtedy działa? czy freestyle dash jest na rgh/jtag bo że tak jest to wiem... moja przeróbka to tylko i wyłącznie lt3.0 w napędzie nic innego to co pogram czy nie?
     
  5. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie

    Jeżeli tak mają wyglądać Twoje odpowiedzi i pomoc z Twojej strony to sobie daruj
    ~z0nk31
     
  6. tomus151

    tomus151 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [wymoderowano] 3 pytania tak lub nie w tym 2 które sobie przeczą a on odpowiada jednym słowem... Jak masz tak pomagać by się niczego nie dowiedzieć to nie pomagaj wcale.

    //A koledze życzę troszkę więcej cierpliwości i kultury przede wszystkim
    ~z0nk31
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    po 1. w uTorrencie sprawdzanie portów mija się z celem - tam i tak pokazuje co chce.
    po 2. sprawdź poprawność konfiguracji na tym tutku http://xboxforum.pl/xlink-kai-247/tutorial-x-link-kai-co-i-jak-98613/
    po 3. ping pewnie też sprawdzałeś na miasto w którym mieszkasz lub najbliższe w Twojej okolicy ?
    bo jest to wielkie zakłamanie - jeśli chcesz sprawdzić ping jaki masz do gracza w gdańsku a sam mieszkasz w zakopanym to sprawdzaj na gdańsk a nie na swoje miasto zamieszkania.
    poza tym bierz pod uwagę że większość graczy na xlink kai to zagraniczni ludzie więc sprawdź sobie ping jaki będziesz mieć do np. Niemiec. Też Ci wyskoczy 20ms ?


    Xlink kai nie wymaga Jtag ani RGH, pograsz na każdym dashu i na każdym LT.
    Priorytetem jest stały adres IP przypisany przez Twojego dostawcę. To rozwiązuje problemy już w 'zarodku'

    //Edit

    Poza tym Resident evil nie jest grą odpowiednią do testowania takich rzeczy z prostego powodu:
    Graczy jest zbyt mało.
    Pobierz sobie najnowszego Gears of War albo Call of Duty: Black Ops 2 i tam sprawdzaj takie rzeczy, hostów jest mnóstwo a graczy jeszcze więcej
     
  8. tomus151

    tomus151 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I to jest przydatna odpowiedź. Dzięki niej nie zrezygnuję z mojej gry na xlink kai. Jeśli chodzi o ten link co go wysłałeś to czytałem to ze 20 razy czy gdzieś błędu nie popełniłem to dziś nagram black ops 2 i zobaczę jak to jest. A odnośnie tych portów to tak sprawdziłem UPC nie blokuje portu 30000 do tego odblokowałem go na ruterze i jeszcze sprawdziłem programem PFPortChecker. No coś będę próbował z tym Black ops tylko w takim razie mam problem bo dla xbox 60 widzi mi tylko maxymalnie jakieś 16 osób że tyle jest jakieś 9 do shooters. Nie wiem czym to jest spowodowane ale tak już jest 3 dni.

    I jeszcze mam pytanie czy chcąc grać na xboxie w konsoli trzeba jako zakładający hosta na kai założyć grę również na xbox czy wyszukać założonego hosta i join game?
     
Wczytywanie...

Poleć forum