1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mati1991PL, Luty 6, 2012.

  1. Mati1991PL

    Mati1991PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich. Kilka dni temu dałem swojego xboxa do przeróbki. Powiedziałem kolesiowi, żeby wgrał mi LT 3.0 i zaktualizował dasha (myślałem że pod LT 3.0 wgra mi najnowszego dasha 14699). Gdy podłączyłem już xboxa u siebie, okazało się że zaktualizował mi z 13146 do 13599. Gry z XDG2 działają normalnie, dzisiaj nagrałem Neverdeada z XDG3, po przeskanowaniu go w abgx360 1.0.6 ustawionego zgodnie z poradnikami. Po włożeniu płyty do napędu wyskoczył mi komunikat: "Nierozpoznana płyta". I tu pojawia się moje pytanie:
    1. Czy przyczyną mogła być uszkodzona płyta, czy po prostu koleś się pomylił i zamiast LT 3.0 wgrał mi LT 2.0? I jeszcze drugie pytanie
    2. Jeśli by sie okazało ze płyta była zepsuta i LT 3.0 jest wgrany, to czy gry z XDG2 skanować abgx? I czy można nagrywać imgburnem 2.5.6.0 z ustawieniami pod LT 3.0?
    Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CinderellaMan

    CinderellaMan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    66
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miałeś kiedykolwiek wymieniany napęd w konsoli? Gry xgd2 nie trzeba skanować ponieważ abgx nic z nimi nie robi. Spróbuj nagrać CloneCd.
     
  4. Mati1991PL

    Mati1991PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, nie wymieniałem nigdy napędu.
     
  5. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Ale obraz może mieć jakiś błąd... Jeżeli abgx go wykryję wtedy wogóle nie nagrywamy gry dopóki nie rozwiążemy problemu, a co jeżeli nie będziemy wiedzieć, że obraz ma błąd ? Wtedy możemy płytę do kibla wrzucić i wodę spuścić
     
  6. Mati1991PL

    Mati1991PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To gry z xdg2 mogę skanować abgx z ustawieniami pod lt 3.0, czy zmieniać znowu ustawienia?
     
  7. Mati1991PL

    Mati1991PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To pomoże ktoś i odpowie co mogło być przyczyną tego komunikatu, zła płyta czy "źle" wgrany lt 3.0 ?
     
  8. CinderellaMan

    CinderellaMan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    66
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Spróbuj skanować te obraz z takimi ustawieniami i takimi. Czy nie ma błędów. Może wgrał Ci LT 2.0 i po przepuszczenie przez abgx nie odpala.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Po pierwsze, skoro fachowiec wgrał ci LT+3.0 to zakładamy że tak zrobił. Ściąg najnowszy dashboard i zrób aktualizacje z pena.
    Po drugie gre XGD3 skanujesz ABGX 1.0.6 Level fix 3. Nagrywasz img burn i ma chodzić :)

    Jeśli wyskoczy komunikat "Nieobsługiwany format płyty" to znaczy że masz LT+2.0 i człowiek się pomylił.
     
  10. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    no właśnie pod LT 2.0 gry nie chodzą po przeskanowaniu nowym abgxem, jak nie przeskanujesz to działa wszystko git, miałem podobny problem ;)
     
  11. Mati1991PL

    Mati1991PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy jak wgram aktualizacje z pena, to nie cofnie mi przeróbki?
     
  12. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Jak masz lt 3.0 to nie cofnie.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  13. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Lepiej nie ryzykować bo jak masz lt2 i zaktualizujesz to gry xgd3 nie będą działać:p chociaż w takiej sytuacji i tak ten koleś powinien ci za free wgrać lt3. Ale mi się wydaje, że gra źle nagrana, albo jakiś problem z obrazem.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  14. Mati1991PL

    Mati1991PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pisałem do tego typa co mi przerabiał, powiedziałem jak wygląda sprawa, on jest przekonany ze na 100% wgrywał mi lt 3.0 i że gra musiała zostać źle nagrana. To nie wiem jak już mam nagrać inaczej, wszystko robiłem według poradników, podczas skanowania i nagrywania nie wyskoczył mi żaden błąd. Co do aktualizacji, gościu powiedział ze mogę smiało zaktualizować, ze nie cofnie mi przeróbki. Więc w czym moze być problem?
     
  15. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    A nie masz jakiegoś kumpla który ma już LT3 i gry pod ten flash, żeby pożyczyć i przetestować ?
    Tak by było najszybciej i najwygodniej dla ciebie i dla NAS, żeby ustalić czy podczas wypalania robisz coś nie tak, czy coś z twoją konsolą jest nie okey.
     
  16. Mati1991PL

    Mati1991PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie problem jest, że żaden znajomy nie ma Lt 3.0
     
  17. Neo124

    Neo124 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, dołączę się do problemu ponieważ mój problem jest taki sam tylko że ja po przeróbce na LT 3.0 posiadam dash 14699. Ściągnąłem Assasin creed Revelation, nagrywam go poprzez ImgBurn. Nagrywanie dochodzi do końca i jest zakończone sukcesem ale po włożeniu płyty do konsoli jest napis że niewłaściwy dysk. Co z tym robić?
     
  18. Mati1991PL

    Mati1991PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem teraz UFC 3 i gra działa bez zarzutów, ale na co zwróciłem uwagę, przy nagrywaniu Neverdead w IMG LOG wyskoczyło: "set l0 data zone capacity failed", ale że nie przerwało nagrywania, myślałem że tak ma być. Przy nagrywaniu UFC było:" set l0 data zone capacity succeeded " i gra działa bez problemu. Czy to może być przyczyną ze neverdead nie chodzi. Jeśli tak to czemu takie cos sie pojawiło?
     
  19. Neo124

    Neo124 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomoże ktoś w sprawie poprzedniego posta? I jeszcze jedno pytanko, czy każdą gre przed wypaleniem musze patchować?
     
  20. Mati1991PL

    Mati1991PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To wypowie się ktoś czy ten "failed" mógł być przyczyną tego że neverdead nie działa?
     
  21. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Patchowac musisz gry z zabezpieczeniem XGD3, a tego asasina przepusciles przez abxa ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum