1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lt+ 3.0 slim

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez crosk, Styczeń 15, 2012.

  1. crosk

    crosk Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chicago
    LT+ 3.0 dla Slimów:)
    Liteon DG-16D4S
    0225/0272/0401/1071

    Pobrać można stąd:

    Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: Latest_iXtreme_and_Stock_Firmware_Pack.rar

    C4E's iXtreme LT+ in association with Team Jungle & Team Xecuter
    —————————————————————-
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28127
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  4. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a co jesli zrobiłem flasha pod jf 1.91?
    ..pytam bo konsola troszke dziwnie sie zachowuje. Dopiero co zrobilem updat dasha wiec zaczalem sie bawic utubem i calym nowym interfacem, a konsola zaliczyla kilka zwiech..szybko mieliła płyte po restarcie. Problem pojawil sie ze 3 razy w przeciagu godziny. Reflash pod nowym jf to nie problem tylko tak mnie to zastanawia czy ktos nie odnotował podobnych zwiech nowego dasha.
    Dodam jeszcze, że xgd3 smigają normalnie. Nie chce mi sie ponownie rozbierac konsoli, wiec czy jest sens robic reflash?
     
  5. D3N

    D3N Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bullerbyn
    domowymi sposobami co bd potrzebne jezeli posiadam 0225 naped z mxic przecieta sciezka bo ma lt 2.0 ... co teraz z tym zrobic bym wszamał lt 3.0
     
  6. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    unlock i flash jf lub dosflash
     
  7. D3N

    D3N Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bullerbyn
    jal zrobic unlock w 0225 ?
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    10omh na punkt-gnd odcięty za pierwszym razem
     
  9. D3N

    D3N Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bullerbyn
    majac esata w lapku i "jakies zasilanie" jestem w stanie zflaschowac 0225 ?
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak masz odblokowany, to nie widzę problemu żeby sflasować ten napęd. Kabelek Sata i zasilanie masz więc wszystko co potrzebne. Ściągasz JF lub DosFlasha (Mi nie chciało w JF wgrać LT+3.0 i musiałem w dosflashu...) i wgrywasz .
     
  11. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to jak z tym JF? jest różnica w ktorym flas***emy skoro udało mi się wgrac 3.0slim na jf 1.91?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma znaczenia
     
  13. Shparag

    Shparag Banned

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Redmond
    nie wiem czy bylo na forum czy nie ale ciezko w tym bagnie znalesc a mam inne pytanie mam klucz od slima i niby jest to 0225 ale skad mam wiedziec co wgrac 0225 czy 0225u w kluczu jest tylko 0225 ale niewiem co i jak konsola ze stycznia 2011

    edit:
    czy jak podłacze konsole pod jf pokaze mi 0225 albo 0225u
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeśli na naklejce napędu pisze 0225 to wgrywasz 0225.bin jeśli pisze 9504 to 0225u.bin
     
  15. scorpion10

    scorpion10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A właśnie co oznacza to "U" po 0225 czy to jest np do napedów które kiedyś zostałe zmienione przez MS z 9504 na 0272 ?? bo teraz to juz nie wiem. Mam napęd 9504 po którymś tam smiesznym dashu MS przerobil go na 0272, potem wgrałem LT2.0 i nie wiem czy teraz jest jako 0272 czy 0225 i jaki mam w końcu dokladnie wgrać flash LT3.0 jak oznakowany 0225, 0225u czy jeszce jakis inny w moim przypadku, zebym złego strzała nie zrobił :) z gory dzięki panowie za pomoc
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odszukaj port Weź SlimKey, jak wyskoczy okienko klikasz Nie, zapisujesz pliki z klucza później jak wyskoczy okienko klikasz TAK i samo załaduje odpowiedni LT dla twojego napędu :)
     
  17. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    To flash dla napędów które były "mislabeled" - czyli napędy na które przez pomyłkę w fabryce nakleili sticker z F/W: 9504 a tak naprawdę było to 0225. Dla tych napędów c4e zrobił flash 0225u.bin.

    Dashboard D: 2.0.13146.0 zmieniał firmware w napędach 9504 na 0272 (i tylko na taki!) dodając SPI LOCK. Po upgradzie do w/w dasha napęd już zawsze będzie 0272 i taki firmware należy dla niego stosować.

    Może podepnij do PC i sprawdź w JF1.92 jaki F/W ci wykrywa??

    Samym wgrywaniem flasha nie da się tak spierdzielić, żeby nie dało się odspierdzielić :)
    Jeśli JF wykrywa ci napęd z F/W 0272 to wgrywasz LTPlus-0272-v3.0.bin, Jeśli z F/W 0225 to LTPlus-0225-v3.0.bin. Jeśli na naklejce twojego napędu jest 9504 a napęd wykrywany jest jako 0225 to wgrywasz LTPlus-0225-v3.0u.bin
     
  18. Janusz.Z

    Janusz.Z Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Lt 2.0 czy 3.0

    Witam.
    Nie wiem czy piszę w dobrym temacie a jeżeli nie to sorry :). Mianowicie chodzi o to że w sobote jadę zaktualizować softa w moim slimie i zastanawiam się czy wgrać lt 2.0 czy 3.0 bo różnie ludzie piszą. Jeżeli dobrze wiem to do 3.0 trzeba kupić ihas-a a do 2.0 nie. (obecnie lt 1.92, dash 13599, napęd 9504 -> 0272, 250gb). aha i co najważniejsze nie gram online. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To update do 13604 i możesz pewien czas grać na 2.0. (do czasu wyjścia interesującej ciebie gry która będzie posiadać update do 14699), wtedy konieczny 3.0
     
  20. Cziken

    Cziken Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam slima DG-16D4S z przeróbką LT 2.0 (Takiego kupiłem), chciałbym teraz z flashować na 3.0 ale nie wiem z skąd mam wziasc klucz napędu który jest potrzebny. Help :D
     
  21. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jeśli napęd jest już odblokowany to bez problemu wgrasz LT+3.0. Musisz podłączyć napęd do kompa (zasilanie i Sata) i przez JungleFlasher`a wyciągnąć klucz.
    Wygląda to tak:
    Włączasz JF, Wybierasz port na którym masz napęd, klikasz SlimKey naciskasz NIE i zapisujesz te pliki i to jest ten cały klucz
    Poradniki masz na forum jak to wszystko wygląda :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum