1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 wyjdzie krółtko po aktualizacji

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dawidek295, Listopad 25, 2011.

  1. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    iXtreme LT+ v3.0 to be Released After December 6
    69
    Posted on 2011-11-25 by admin | Tłumacz

    C4eva shared with us in private today some further details about the upcoming iXtreme LT+ v3.0, which is now targetted for release sometime after December 6, 2011. Earlier this week, Microsoft’s Major Nelson announced December 6 as the official release date for the final version of its Fall 2011 Dashboard Update. Scheduling LT+ v3.0 for release after this date will allow c4eva and the team a chance to analyze the final update so as to ensure no additional changes to v3.0 are necessary.

    With the new iXtreme LT+ v3.0, original game discs will need to be analyzed by Xbox Backup Creator in order to gain disc topology data. This data replaces the need for AP2.5/dae.bin data and enables any AP2.5 challenge to be answered correctly. C4eva noted that the topology data method is very efficient — using only 24kB of space — and extremely accurate. Due to differences between them, each game will require its own individual set of topology data. A risk of backups being detected poses itself if the same topology data is used between two different titles. This risk is mitigated by using abgx360 to make certain that the backup contains the appropriate topology data.

    Backups will remain the same layout, but will either need to have the topology data inserted by the new abgx360, or be re-dumped with the new Xbox Backup Creator. C4eva reconfirmed that all current AP2.5-active XGD2 and XGD3 backups with old AP25 replay data are not backward-compatible with iXtreme LT+ v3.0 and will indeed need to be patched or re-dumped and re-burned. Non-AP2.5 titles, however, will remain unchanged and do not require re-burning.

    źródło; c4eva Speaks! | automated irc logs, updated instantly whenever and wherever c4eva speaks

    w wolnym tłumaczeniu LT3.0 wyjdzie krótko po update 6-go grudniu aby sprawdzić czy M$ nie dał jakijś niespodzianki w nowym dashu

    A tak od siebie to nie rozumie jednego
    co teraz będzie bo ok przejedziemy gry nowym abgxem aby podogrywał sobie AP ale "damon" użytkownik tego forum pisał że samo lt i abgx nie wystarczy i trzeba cosś będzie wyciągać z nand czy coś bo każda konsola ma coś tam innego:)) czy jest to prawda??

    PS. Jak ktoś zada pytanie o TU lub dlaczego nie działają mu gry z AP i XGD3 leci raport
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    A tak od siebie to nie rozumie jednego
    co teraz będzie bo ok przejedziemy gry nowym abgxem aby podogrywał sobie AP ale "damon" użytkownik tego forum pisał że samo lt i abgx nie wystarczy i trzeba cosś będzie wyciągać z nand czy coś bo każda konsola ma coś tam innego:)) czy jest to prawda??[/QUOTE]

    no co TY jaki nand na pewno nie bedzie trzeba
     
  4. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    no co TY jaki nand na pewno nie bedzie trzeba[/QUOTE]

    a to odetchnąłem z ulgą;))
     
  5. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Demon to tu zachwala emulatory
     
  6. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    dokładnie połowa jego postów to czysty spam
     
  7. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    (żeby zrozumieć o czym piszesz musze twoje posty czytac po 10 razy a i tak połowe musze sie sam domyslać)

    wszystko wporządku ale przeciez to są tylko twoje domysły bo podejrzewam ze wszystko bedzie rozwiazane abgx'em i lt 3.0
     
  8. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Wszystko będzie ok. Darmon wprowadza w błąd tylko. Człowieku po co by był LT 3.0 jak juz podal ankoholik jakies wyjscie z lutowaniem? To co LT 3.0 + wyciąganie nand? Nierealne. LT 3.0 będzie zawierał w sobie pełną baze tablic, Jest szansa że nawet nie bedziemy musieli wypalac ponownie gier. Więc nie wprowadzac zamieszania
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Ty masz chyba fobie z tymi tablicami i xkeyem:p
     
  10. czesiofan

    czesiofan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    c4eva napisał dziś, że trzeba będzie ripować i wypalać gry z ap25 i xgd3 na nowo, tym razem ze wszystkimi kombinacjami czelendzów, będzie to 24kB więcej do obrazu (C4eva noted that the topology data method is very efficient — using only 24kB of space — and extremely accurate). Więc nie wprowadzać zamieszania a czytać co pisze nasz guru.
     
  11. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Nowy XBC więc wygląda na to, że scena będzie musiała ripować od nowa wszystkie gry, a patrząc na bazę AP to tych gier przez rok nazbierało się mnóstwo... Od nowa ściąganie, od nowa nagrywanie, jakieś 20 płyt pójdzie do kosza... Ciekawe ile potrwa aktualizacja nowych ripów w sieci, pewnie trochę. A później Microsoft wymyśli znowu coś innego i zacznie się od nowa...
     
  12. night&day

    night&day Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2010
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli muszą być nowe ripy i ściągamy wszystko od nowa?
    Nie wystarczy spatchować nowym abgxem tych obrazów 0800, które są teraz?
     
  13. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    z fusów maja ci to wywróżyć masz zacytowana wypowiedz reszta bedzie wiadoma jak wyjdzie soft, a dopoki nie wydzie bedziemy czytac 500 postow wrozbitow co lutownicy nie widzieli i po 100 razy inteligetne pytania jak twoje...
     
  14. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Backups will remain the same layout, but will either need to have the topology data inserted by the new abgx360, or be re-dumped with the new Xbox Backup Creator. C4eva reconfirmed that all current AP2.5-active XGD2 and XGD3 backups with old AP25 replay data are not backward-compatible with iXtreme LT+ v3.0 and will indeed need to be patched or re-dumped and re-burned. Non-AP2.5 titles, however, will remain unchanged and do not require re-burning.

    Jakoś nie widze nic o nowych ripach

    Chyba niedługo coraz więcej osób postawi na emulatory czy RGH
     
  15. Frezer

    Frezer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    188
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nic nie trzeba bedzie ripować, zrobimy obraz gry z płyt które teraz nie działają potem przelecimy abx wypalamy i wio, skoro juz to obeszli LT 3.0 wyjdzie pare dni po nowym dashu tylko co z nowym abx ?
     
  16. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    ten lt 3.0 będzie tylko zwykła przepustka dla ludzi na xbox live, bo wszystko obecnie można grać spokojnie offline i kiedyś tam może ms takie zabezpieczenie da do jakiegoś dasha ale offline to i tak nie za działa jak trzeba:)
     
  17. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ci co graja tylko online to sprawa bedzie prosta nowy flash 3.0 i wszystkie poprzednie kopie będą działać
     
  18. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    ale offline ms nie jest wstanie uktualniać na bierząco id do gier a online owszem ,nawet legalnych urzytkowników to dotneło pewnie zdejmą to w końcu:)
     
  19. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    A ci co grają tylko offline też mają prostą sprawe, nie uaktualniać dasha i czekać aż jakaś gra będzie go wymagała, wtedy nawet nie muszą przerabiać na LT 3.0
     
  20. Rembol

    Rembol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak już wyjdzie nowy LT i abgx i gdy przepuszcze przez niego gry i nagram o będą mi działały na flashu LT 2.0?
     
  21. oczysk

    oczysk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co masz dokładnie na myśli? nowy dash nie bedzie uaktualniał tablic?
     
Wczytywanie...

Poleć forum