1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT 3.0 ==> XGD2 (Wave 1-13) + XGD3

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Rafal86PL, Kwiecień 19, 2012.

  1. Rafal86PL

    Rafal86PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Prosiłbym o informację odnośnie możliwości odpalenia na LT 3.0 gier z XGD2 bo już trochę informacji mi uciekło i trochę się zaplątałem :)
    Mam LT 3.0 podłączone do LIVE. Nagrywam XGD3 na iHAS, przepuszczone przez ABGX360 i jest wszystko OK.
    Co natomiast ze starszymi grami? Np. FIFA 12, która ma XGD2 (Wave 13). Musze teraz posiadając LT 3.0 przerobić jakoś obraz czy wtedy nagrany jest OK?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  4. Rafal86PL

    Rafal86PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  6. Rafal86PL

    Rafal86PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    TZN. może właśnie nie dodałem, że sprawa dotyczy już nagranej gry. Z tłumaczenia wynika, że to podobno nie problem, ale wolałem się upewnić. W razie czego piszcie swoje opinie.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Pierwsza linijka "L0 Video padding contains data but this is normal for XGD2"

    możesz śmiało nagrywać
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Gry XGD3 i XGD2 nagrywaj w ten sam sposób. Komunikatem na żółto z abgx'a się nie przejmuj, nagrywaj.
     
  9. falcon1984

    falcon1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    237
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gry XGD2 bez problemu działają na LT3.0
    Natomiast jeśli chcesz odpalić grę XGD3 nagrana bez topologii to nei będzie działać. Należy taki obraz gry przepuścić przez abgx, on dogra topologie i będzie śmigać.
    Nowe gry XGD3 np. Witcher 2, Prototype 2 już mają dograną topologię i śmigają bez problemu
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Gry AP25 też należy puszczać przez abgx'a inaczej nie wystartują podobnie do XGD3
     
  11. xRemingtonx

    xRemingtonx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wałbrzych
    Czyli jak są gry z xgd3 , to co trzeba zaznaczać w np clone cd ? I jak się ściągnie grę , to trzeba ją tylko przepuścić przez agbx i będzie śmigać na lt 3.0 tak ?
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  13. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lt 3.0 xgd 2

    Witam. Mam pytanie ( w sumie już większość odpowiedzi na moje pytania już się dowiedziałem:)ale dla pewności napiszę ) zamierzam wgrać LT 3.0 i grać na live, ale większość gier nagrywałem pod LT 2.0 zwykłą nagrywarką bez przepuszczania przez ABGX'a.Gry niewymagające zmiany Topology tylko rozpakowywałem i od razu nagrywałem. Głównie na chwilę obecną chodzi mi o Fifę 12 i Ufc 3. Z tego co się orientuję są to gry XGD2. Czy nie będzie żadnego problemu grając w te gry online ? Z tego co wyczytałem nie ma konieczności nagrywania ponownie. Dodam że ostatnio grałem w Max Payne 3 zmieniając Topology na LT 2.0. Czy lepiej wyczyścić pamięć cache przed podłączeniem do live'a? Konsola nigdy wcześniej nie była podłączona do netu. Jeżeli się powtarzam z pytaniami to sorki :)
     
  14. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zarówno FIFA 12 jak i UFC 3 maja online pass - czyli bez ww OP nie pograsz online - niestety..
    Jeśli chodzi o LT+3.0 i grę online to graj online tylko wtedy jak gry nagrywasz iHAS'em a nie zwykla nagrywarka (mniejsze ryzyko BAN-ana od MS)
     
  15. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. A jak można zdobyć generator online pass ( wyczytałem że można ściągnąć z netu ) ale wszędzie gdzie znalazłem trzeba podawać operatora sieci komórkowej...pewnie smsy kosztują sporo :/ Da radę gdzieś ściągnąć za darmo ? Możesz mi od razu wyjaśnić gdzie później należy wpisać ten kod. Nagrywarkę już kupiłem. Czyli teraz wszystkie gierki trzeba nagrywać od nowa dla większego bezpieczeństwa ?!??
     
  16. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze jedno pytanie. Czy można grać w gry XGD 2 wypalone na zwykłej nagrywarce nie będąc podłączonym do sieci, a później np. grać online w grę nagraną iHASem ? Ma to jakiś wpływ na bana? Dzięki
     
  17. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spokojnie - możesz grać OFFLINE w gry nagrane na zwyklej nagrywarce, a jak bedziesz chcial grać ONLINE to nagrasz ta sama gre iHASem i będzie si - sam tak robiłem z początku.
    Po prostu nie wpychaj się ONLINE w grach ktore nie zostaly nagrane iHAS'em.
    Ryzyko BAN-ana jest ZAWSZE... mozesz grać na oryg. a majac wgrane LT to i tak mozesz dostac BAN-ana.
    Dużo mniejsze ryzyko dostania BAN-ana masz grając na LT w gry nagrane na iHAS i na plytkach VERBATIM.
    Ja jestem zdania, ze i tak sporo zaoszczędziliśmy pieniędzy, wiec mozna wydać te 4-5zł/plyte DVD+R DL VERBATIM - co nie :) ?
     
  18. barking84

    barking84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pomocy

    witam od niedawna posiadam lt 3.0 i nie wiem jak przerobic gre w programie abgx360 pod lt 3.0 udalo mi sie znalesc kilka turiali ale za kazdym razem sa zaznaczane inne opcje a szkoda mi plyt na sprawdzanie ktora jest poprawna prosze o pomoc jesli ktos ma sprawdzona metode z gory dziekuje
     
  19. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  20. makler6

    makler6 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jako ze zostal tu poruszony temat xdg2 / lt 3.0 / xbl
    mam w konsoli wgrane lt 3.0, gra to dead island xgd2 z ss1
    i tu pytanie: da rade "w miare" bezpiecznie grac na xbl czy szukac gry z ss2 (podobno bezpieczniejsze sa)?
     
  21. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Lepiej dograć SSv2 za pomocą abgx360 1.0.6 ; )
     
Wczytywanie...

Poleć forum