1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lt+ 3.0

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez protaktyn, Kwiecień 5, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czołem, ludzie. Zastanawiałem się ostatnio nad przerobieniem konsoli, gdyż już mnie tak nie cieszy jak kiedyś. Znalazłem świetną aukcję na Allegro. LT+ 3.0, facet przerabia wszystkie modele ze wszystkimi napędami. Sprawa wygląda następująco, mam kilka pytań - w jakie gierki będę mógł grać na LT+ 3.0? Czy Xbox 360 może być podpięty do internetu jak jest na przeróbce LT+ 3.0? Co robić, żeby nagrywać gry? Są od tego jakieś programy, czy po prostu na płytkę zgrywam obraz?
    Jeżeli Xbox 360 z przeróbką LT+ 3.0 może być podpięty pod LIVE to napiszcie jakie są tego zalety, wady. Czy można grać przez internet, czy można rozmawiać ze znajomymi.
    Oryginalne gry będą działały na przerobionej konsoli? Jestem zielony w tych tematach. Za dzięki będą JAKIEŚ nagrody. Pozdrawiam, protaktyn.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Wszystkie gry pójdą, tutorial do nagrywania w dziale iso, można grać online, lt 3.0 jest bezpieczne na livie (nie było fali banów od 2009) oryginały działają
     
  4. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Skąd mógłbym ściągać gierki na LT+ 3.0? Przy okazji zapytam - czemu nie było fali banów? LT+ 3.0 jest trudne do wykrycia, czy jak?
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Piratebay/darkwarez. MS koncentruje sie teraz na banowaniu lewych kont a piratów zostawia w spokoju, w koncu oni też płacą za golda itp
     
  6. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Po przestudiowaniu tematu z nagrywaniem... Kupuję płyty DVD+R DL, ściągam potrzebne programy, ściągam gierkę i postępuję według poradnika, tak? Później mogę zainstalować grę XGD2 na dysku albo XGD3?
    Jak wygląda sprawa z instalowaniem aktualizacji? Pójdą jak będę miał przerobioną konsolę?
     
  7. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Tak, verbatimy dla pewności nagrania. Gry xgd2 nagrasz i zainstalujesz. Do zainstalowania gier XGD3 potrzebujesz nagrywarki ihas 124b. Aktualizacje zrobisz bez problemu z neta albo pendrivea
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    do xgd3 potrzebna jest nagrywarka ihas b inaczej nie zainstalujesz gry na dysku i ryzyko bana jest wysokie co do aktualizacji przechodza normalnie
     
  9. exynighter

    exynighter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam pytanko, miałem ixtreme 1.6, wszystko ładnie śmigało ale kupiłem kinecta, wgrałem nowy dash no i przeróbka się cofnęła. Dałem do ziomka co przerabia konsole bo samemu nie chciałem flashować, tzn bałem się że spieprzę coś z kluczem i nie będzie ciekawie. No i on dał mi znać że konsola może być zbanowana i wtedy nie da rady nic zrobić. Dość mocno mnie zdziwiła ta informacja bo nawet jak jest zbanowana (kilka razy podłączałem do live'a ale od tego czasu xbox nie miał kontaktu z siecią więc nawet nie wiem czy jest ban czy nie ma). No ale ok , co ma ban do zflashowania napędu (tzn nie wiem może i ma ale nie kumam tego), przecież ban wprowadza zmiany na płycie głównej a nie w napędzie.
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    cos sciemnia ban nie ma nic do flasha
     
  11. exynighter

    exynighter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. To dzięki za szybką odp. Dzwonię wtedy do niego że jak nie potrafi tego zrobić to niech oddaje konsolę bo mało kompetentny ziomek. Nie wiem, może sam spróbuję zflashować. Bo ogólnie wyczytałem że do ixtreme 1.6 można odczytać klucz bez żadnego cięcia ścieżek czy jak to tam nazwali (w każdym bądź razie nie chcę nic lutować, za mało ufam sobie że nic nie zwalę). Tylko jak wygląda to w mojej sytuacji czy tak samo łatwo odczytam ten klucz? Jeśli tak to jest tu jakiś łatwy tutorial? Bo wszędzie odsyłają do tutka jungleflashera który jest po angielsku a u mnie z tym słabo.
     
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    jaka data produkcji konsoli??
     
  13. exynighter

    exynighter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładną muszę znać? Na pewno nie później niż 2009 , jasper, liteon
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  15. exynighter

    exynighter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. Czyli potrzebne będzie USB probe? No to będzie trzeba zamówić. Ok, wielkie dzięki za pomoc :]
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak mu cofnelo przerobke to ma teraz 0251 i potrzebuje pmt ;-)

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  17. patww

    patww Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, przepraszam, że tu, ale nie mogę zakładać jeszcze nowych tematów. Mam parę pytań.
    Mianowicie jestem posiadaczem konsoli xbox360 phat od 4 -5 lat, jest to konsola bez hdmi i przerobiona podajże ixtreme 1,41 napęd samsung. Nie używałem jej długo, gdyż miałem roda, a dziś natknęło mnie, odkręciłem konsolę, posuszyłem trochę suszarką i jakoś hula, a teraz pytanie czy wgranie najnowszej przeróbki lt 3.0 jest możliwe ? i czy jest to jakaś skomplikowana procedura, czy wystarczy tylko coś uaktualnić. Z góry dzięki za odpowiedź i miłego wieczorku życzę wszystkim :)
     
  18. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Możesz zakładać tematy w dziale, Dla Świeżaków ;)
    Długo ta konsola Ci nie potrzyma po grzaniu suszarką ;p
    Do Samsunga nie masz LT+3.0, najnowsze to LT+2.01,
    Myśle że z samsungiem powinieneś dać sobie rade w domu, poszukaj tutoriale i do roboty :p
     
  19. Nikelski

    Nikelski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Słuchajcie mam konsolę slim data produkcji 16.08.2010r, da radę przerobić?
     
  20. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    http://xboxforum.pl/artykuly-206/flash-samsung-benq-jungleflasher-8932/

    http://xboxforum.pl/artykuly-206/[tutorial]-odczyt-unlock-flash-lite-dg-16d4s-jungleflasher-124974/
     
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum