1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT+ AP2.5 Patches

Temat na forum 'ISO' rozpoczęty przez mikul1991, Listopad 23, 2010.

  1. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Once LT+ is released within a few hours, you will need to patch your ISO with this AP25 data in order for the game to work with LT+ and be XBL safe.

    1. Patch PPF First
    2. Then run through latest ABGX make sure you untick check/fix padding and have AutoFix set to level 3, follow my ABGX tutorial below for the correct settings


    Tools
    ppfomatic_version_3.0.rar
    PPF-O-Matic v3
    (504.96 KiB) Downloaded 548 times


    LT:
    Samsung: http://www.mediafire.com/?rdmziamuymn
    BenQ: http://www.mediafire.com/?tmi5im1xzol
    LiteOn: http://www.mediafire.com/?zwq1jw42njo


    Patches
    ACB_AP25.rar
    Assassin's Creed Brotherhood - RF - GLOBAL
    (1.02 KiB) Downloaded 391 times

    FABLE3_AP25.rar
    Fable III - RF - MARVEL
    (1.02 KiB) Downloaded 193 times

    NFSHS_NTSC_AP25.rar
    Need For Speed Hot Pursuit - NTSC - COMPLEX
    (1.04 KiB) Downloaded 136 times
    NFSHS_PAL_AP25.rar
    Need For Speed Hot Pursuit - PAL - LoCAL
    (1.02 KiB) Downloaded 229 times


    Mógłby ktoś wytłumaczyć na czym to polega? Wydaje mi się, że po wgraniu nowej przeróbki trzeba dodatkowo patchować każdą grę. Wątpię. że samo patchowanie usuwa Ap2.5, Jestem w bardzo złej sytuacji, ponieważ czeka mnie cięcie scieżek, które nawet nie wiem na czym polega.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Do iso musisz po prostu dogrywać jakieś patche, coś a la stealth patche z dawnych wersji iXtreme.
     
  4. Interloper

    Interloper Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po wydaniu LT+ będziesz musiał spatchować Twój obraz ISO gry by działały one z LT+ i były bezpieczne na XBL

    1. Najpierw należy spatchować obraz ISO przy pomocy programu PPFomatic (Wybieramy obraz ISO gry, Wybieramy PPF do danej gry z paczek poniżej)
    2. Następnie należy odpalić najnowszą wersję programu ABGX w którym wybieramy nasz uprzednio spatchowany przez PPFomatic obraz. upewnij się że nie jest zaznaczona opcja "check/fix padding" i ustaw AutoFix na poziom trzeci


    Programy
    ppfomatic_version_3.0.rar
    PPF-O-Matic v3
    (504.96 KiB) Downloaded 548 times


    Patche
    ACB_AP25.rar
    Assassin's Creed Brotherhood - RF - GLOBAL
    (1.02 KiB) Downloaded 391 times

    FABLE3_AP25.rar
    Fable III - RF - MARVEL
    (1.02 KiB) Downloaded 193 times

    NFSHS_NTSC_AP25.rar
    Need For Speed Hot Pursuit - NTSC - COMPLEX
    (1.04 KiB) Downloaded 136 times
    NFSHS_PAL_AP25.rar
    Need For Speed Hot Pursuit - PAL - LoCAL
    (1.02 KiB) Downloaded 229 times


    Cały opis dotyczy w szczególności tych osób które posiadają już ściągnięte powyższe releasy gier i nie chcą ściągać ich ponownie np wyszedł już: Assassins.Creed.Brotherhood.AP25.READNFO.XBOX360-iND który posiada wgrany AP25 patch i nie trzeba przy nim "majstrować"

    Patche można ściągnąć z tej strony: http://team-xecuter.com/lt-ap2-5-iso-patches/

    Ja właśnie przerobiłem powyższym sposobem Assassins.Creed.Brotherhood.XBOX360-GLoBAL, Need.for.Speed.Hot.Pursuit.PAL.XBOX360-LoCAL i na LT+ wszystko działa jak ta lala ;)
     
  5. voytasd

    voytasd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek/Wrocław
    Nowy abgx, gdy ustawisz mu autofix na level3 sam wgrywa patcha na AP25 (Robiłem to na pobranym tu wcześniej od EmoCore obrazie AC:B). Bez tego puściłem i było verification failed. Potem dałem AutoFix na Level3 i teraz mam:


    [​IMG]
     
  6. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Jest sposób odpalenia poprzez instalowanie UpDate Dascha w specjalnej kolejności i opalą nam dotychczasowe gry z A.P 2.5, jednak przyszłościowo tylko LT+.

    Ale tak dobrze rozumiesz LT+ potrzebuje gry przystosowanej, to tak jak by miały ss v3.

    Tak trudno poszukać!?

    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/ixtreme-lt-download-73637.html
     
  7. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    rano wgrałem sobie LT+
    wszystko śmiga prawidłowo
    wcześniej zainstalowałem dasha UPDATE-KINECT-ADVENTURES.
    pózniej dasha UPDATE-KINECT-ANIMALS.
    i tu dziwna sprawa bo ACB (czyste iso od globala) odpalił bez ziewania

    link do LT+
    https://rapidshare.com/files/432814256/LTPlus.rar
     
  8. krugerandek

    krugerandek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    No ja sam sie nie podejme dam do serwisu
     
  9. vienio999

    vienio999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,



    Czy jest/będzie patch do tej ruskiej wersji Assassina tej polskiej, zeby grac na LT+?
     
  10. gromateist

    gromateist Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    ja wgrałem ta najnowszą wersje czyli 1.0.4 i on sam automatycznie sie skonfigurowal wrzuciłem fable i pisze mi na zielono ap2.5 coś tam coś tam ca kiedyś był na czerwono czyli patch sie pobrał;))
     
  12. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    A coś jeszcze robiłeś czy tylko to? Śmiga?
     
  13. gromateist

    gromateist Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak mam to zrobić żeby wreszcie działało? Co jeszcze mam ściągnąć - ściągnąłem abgx360 najnowszy i ppfomatic + patch do need fors peeda. Co jeszcze mam ściągnąć, żeby abgx wykrył mi ss2 zamiast 1? Jakieś inne programy jeszcze trzeba ściągać lub wavy? Paczować jeszcze jakoś obraz?. Czy ktoś z Was przerobił jakaś grę zabezpieczoną 2.5 i napisze po kolei co zrobił???
     
  14. Sivas

    Sivas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gromateist - mam dokładnie to samo co Ty, taki sam tok postępowania był u mnie i dokładnie ten sam log pokazuje mi abgx360. również się chętnie dowiem co jeszcze trzeba zrobic zeby to zadzialalo w koncu...sam jednak jeszcze nie probowalem nagrywac tego obrazu
     
  15. hankok

    hankok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jezeli chodzi Ci o granie na LIVE to trzeba poczekac na nowego abgx bo ten 1.4 jest poprawka 1.0.3 (wyczytalem tu na forum).
    ja wgralem LT+ obraz NFS potraktowalem ppf-em i gra dziala bez zadnego abgx.
     
  16. mee1906

    mee1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mógłby ktos wytlumaczyc po kolei co trzeba zrobic :
    Bo aj to rozumiem tak , musze sobie sciagnac to Lt+ i tomusze nagracna plytke i wrzucic do xboxa i to mi zaktualizuje dasha ?? potem mam sciagnac to ppf fomatic tam wgrac do obrazu ten patch ap do odpowiedniej gry , nastepnie wrzucamy to do abgx i nagrywamy ?? czy tak ??
     
  17. a12

    a12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ma ktos jakis pomysl jak zapodac patcha do wersji PL Assasina BH i NFS HP ? abgx 1.04 nie radzi sobie z tym
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  18. lukasz1985

    lukasz1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wąbrzeźno
    Sorry dzis nie będe miał klocka bo kolo meczy sie z napedem i zajmie mu to do 24 a ja zaraz na nocke do roboty zmiatam jutro odbieram o 10 to moge dać info czy chula.
     
  19. mlodinho10

    mlodinho10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie jestem po przeróbce z iXtreme 1.51 na LT+. Wszystkie gry patchowałem do Wave 3 i... działają one bez problemu na LT+. Nic nie musisz wyrzucać, ale bezpieczny w Xbox Live nie jesteś co jest zrozumiałe. Ja z live nie korzystam, więc mi to rura.
     
  20. lukasz1985

    lukasz1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wąbrzeźno
    LT+ na grać na płytke stary styki mi poszły ;) ja mam assasina od global i normalnie poszło na abgx1.0.4 ale dopiero jutro sprawdze.
     
  21. mee1906

    mee1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli co mam niby zrobic z tym Lt+ patch iso, co jest do danego napedu ? a po drugie czy do tegonowego abgx dogrywales to nowe wave 5 6 7 8 9 co sa na stronie glownej dosciagniecia ?? Jakbys mogl opisac co pokolei i jakzrobiles to byloby najlepiej z gory dzieki !!
     
Wczytywanie...

Poleć forum