1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT+-Baza informacji

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Blood., Listopad 24, 2010.

  1. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tutaj zamieszczane będą jedynie informacje dot. tego firmware.
    Każdy inny post-usuniety+warn.

    Co to jest LT+?
    Nowy firmware pozwalajacy grać na grach z nowym zabezpieczeniem AP25.
    Co to jest AP25?
    Wygenerowany przez konsolę z nowym dashem tzw. "kinectowym" test konsoli na zgodnosc firmaware z oryginalnym, jezeli konsola nie przejdzie tego testu zostanie oflagowana i zbanowana.
    Jakie gry są z AP25?
    Począwszy od Fable 3, wszystkie nowe. (Opcjonalnie mogą jeszcze wystąpić nowe gry bez AP25, lecz nie będzie to trwało długo i nie będą to gry wielkich firm).
    Czy da się wgrać flasha przez pendrive?
    NIE! Opis jak wgrywać jest na forum!

    LT+:
    Oficjalna wersja C4E's iXtreme LT+
    - Dla: Benq and Liteon Drives (74850, 83850V1, 83850V2, 93450)
    - Zoptymizowany kod PFI w celu akomodacji danych AP25 SS
    - Omija obecną ochronę AP25
    - Chroni konsole przed sprawdzaniem AP25
    - Odpalanie gier bez wzgledu na wave, obrazy sa traktowane jako poprawne!
    - Full disc stealth used by default
    - Split-Vid used as default
    Bootując tytuł z AP25 bez AP25 SS, gra się nie odpali lecz wciąż będzie chroniona przed sprawdzaniem AP25 na obecnym dashu 2.0.12611.0
    Jeżeli LT+ napotka nieznane AP25, gra się nie odpali....jak wyżej.

    AP25 SS są specyficzne dla wersji regionalnych gier (np. NFS:HP w PAL i NTSC- co równa się dwóm różnym patchom AP25)
    Odpalanie gier z AP25 bez LT+ prawdopodobnie prowadzic bedzie do oflagowania w celu zbanowania.
    Nie można spoof'owac z roznych modeli napedow ktore moga byc wykryte. Z ta wersja LT+ MUSISZ posiadac oryginalny Benq lub Liteon.
    LT+ dla slim 9504 bedzie nastepne, a po nim LT+ dla slim 0225.

    Link do pobrania:
    IXtreme LT+ 1.1 Lite Touch Firmware Download w/ AP25 Support : iXtreme LT Lite Touch Download
    Patche AP25 SS:
    http://xboxforum.pl/iso-tools-f158/lt-ap2-5-iso-patches-73615-3.html

    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/jak-zagrac-w-gry-z-ap-2-5-bez-lt-na-lite-onach-73121.html

    http://xboxforum.pl/oprogramowania-...shboardzie-[tylko-sprawdzone-info]-70560.html

    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/abgx-1-0-4-auto-patch-ap2-5-download-73727.html

    Wszelkie pytania będzie można zadawać w temacie http://xboxforum.pl/oprogramowania-...-uwaga-nowe-zasady-zadawania-pytan-73704.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Już tutaj widzę błąd, ponieważ wersje językowe nie mają znaczenia jeśli nie jest to multi language (jak np. każda gra Microsoftu czy niektóre od EA lub UBI Soft). Przykładowo jeśli Mafia II miała by AP 2.5 to patch z angielskiej wersji za żadne skarby nie zadziałał by z polską. To samo F1, Gothic 4 (który kiedyś może wyjdzie), Fifa 11. Warto to poprawić.
     
  4. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
  5. Kobian

    Kobian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  7. michalns

    michalns Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    podkarpacie
    LT+ dla napędów Hitachi w ten weekend za x-b scene:

    źródło: C4Eva: 'Fat' Hitachi iXtreme LT+ Coming This Weekend - Scenyx Entertainment Community

    więcej informacji nt. aktualnych firmware do różnych napędów na: (warto tam zaglądnąć przed zadaniem kolejnego pytania z cyklu "a kiedy będzie..." ;) )

    c4eva Speaks! | automated irc logs, updated instantly whenever and wherever c4eva speaks
     
  8. loRdRumek

    loRdRumek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Aktualizacja by loRdRumek.

    25 grudnia C4E wydał nowy firmware do wszystkich typów napędów Hitachi. Wraz z nowym Firmware, wydano nową wersje JungleFlashera (bez bugów, pierwszy relase miał mały błąd).
    Główne zmiany w stosunku do wersji na LiteOn (oczywiście oprócz przystosowania firmware do współpracy z innym napędem) jest inny typ zabezpiecznia przed 'złymi kopiami'(tylko przy napędach 78/79) - po pojawieniu
    się czarnego ekranu przy starcie gry, mamy 3 minuty na wyłączenie konsoli, inaczej, zostanie oflagowana i przy najbliższej okazji zbanowana. Pełna lista zmian dostępna w języku polskim, poniżej:

    Link do firmware (do wszystkich modeli, waga trochę ponad 1mb).

    przeklej.pl - lt plus 1 1h .rar. Wrzucaj i ściągaj filmy, muzykę, obrazki i inne pliki z przeklej.pl

    Link do nowego JF.

    Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: JungleFlasher v0.1.78 Beta (183).rar
     
  9. TheLolwut7

    TheLolwut7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Golasowice
    Jestem świeżak i mój post może was zirytować ale czy na tym nowy LT będe mógł grać np w MW2 , Black OPS czy nawet CoD WaW przez Xlive bez problemów (oczywiscie gry nagrywane") ?
     
  10. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak
     
  11. edaw011

    edaw011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pytanie.

    Koledzy, bom świerzak, powiedzcie jak na spowiedzi, czy gry przygotowane pod wave będą śmigały na konsoli przerobionej LT+ ?? Nie mogę znaleść GTA4 Stories From Liberty City pod LT+, tylko pod Wave. Liczę na Waszą wyrozumiałość, i z góry dzięki za informację. Pozdrawiam w nowym roku.
     
  12. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zasadniczo LT+ odpala wszystkie kopie, bez wzgledu na wave.
    Oczywiscie nie odpalaj jej bedac podlaczonym do Live
     
    1 osoba to lubi.
  13. kikus

    kikus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam czy da się przerobić napęd lite-on 14dgs pod najnowszego lt+ z zabespieczeniami AP 2.5?z góry dziękuje za odpowiedz.
     
  14. darnokPL

    darnokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rymanów
    A czy ktoś kto posiada LT+ DOSTAŁ JUŻ BANA? (podłączając do neta grając OnLine itp.)
    A czy Microsoft daje nadal BAN???
    Proszę o szybką i i PEWNĄ odpowiedź!
     
  15. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    darnokPL, za "panowania" LT+ nie było fali banów.
    Pomyśl trochę albo chociaż poczytaj forum.
     
  16. kikus

    kikus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ponawiam pytanie czy da się przerobić napęd lite-on 14dgs pod najnowszego lt+ z zabespieczeniami AP 2.5?z góry dziękuje za odpowiedz.
     
  17. T0Mmy

    T0Mmy Banned

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    605
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Oczywiście że sie da przerobić
     
  18. artur99b

    artur99b Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Jestem tu nowy i mam pytanie w sprawie gry. Jeśli mam napęd z LT+ to czy gra po przerobieniu przez abgx360 bedzie mi działać i czy nie załapie flagi? Wiem że gra jest źle zripowana więc czy ruszy mi na xbox-ie z takim logiem? Tu daję log z abgx360:

    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    \\//\\//\\//\\//\\/█\\//\ \ \/ /┌─┐┌─┐┌─┐\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\█▀█\█▀█\█▀█/ /\ \ ─┤├─┐│ │//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ───────────────▀▀▀─▀▀▀─▀▀█──────└─┘└─┘└─┘─v1.0.5───────[http://abgx360.net]────
    ▀▀▀
    Checking for updates to abgx360.dat...
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    E:\Superman Returns PAL XBOX360\all-sman.dvd is valid

    Checking Game
    ISO: "E:\Superman Returns PAL XBOX360\all-sman.iso"
    Size: 7834892288 bytes
    Files in ISO: 14, Folders in ISO: 2
    Total bytes used: 2163131287 (29.64%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Original PE Filename: Superman.pe
    Original PE Timestamp: 2006/10/11 21:35:27
    Game Name: Superman Returns
    Developer: EA Tiburon
    Publisher: Electronic Arts Inc.
    Genre: Action-Adventure
    No Avatar Awards
    Achievements: 18 Achievements totaling 1000 Gamerscore
    XEX CRC = 453AD370
    XEX Media ID: 712F6EC57E2FD3D5A3AAA883-132FC6F6

    Region Code: 0x00FF0000
    PAL

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2006/10/26 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2006/11/02 18:29:54
    SS Version: 1
    SS CRC = CCD18700 (RawSS = 1351276A)
    SS Media ID: 712F6EC57E2FD3D5A3AAA883-132FC6F6 (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2006/10/26 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = 563036A6
    DMI Media ID: 712F6EC57E2FD3D5A3AAA883-132FC6F6 (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = 739CEAB3
    PFI matches known data (1st Wave)

    Video partition found
    Video CRC = 66D0CB54 (V0 = C506923B, V1 = 1F51DA34)
    Video partition matches known data (1st Wave)

    Basic Stealth check passed!

    Starting Verification
    Looking for CCD18700453AD370.ini in the online verified database
    Server file CCD18700453AD370.ini no newer than local file - not retrieving

    Using CCD18700453AD370.ini (303 bytes)
    Video CRC matches
    V0 CRC matches
    V1 CRC matches
    PFI CRC matches
    DMI CRC matches
    SS CRC matches
    Xex CRC matches

    Checking Game CRC... (press Q to cancel)
    Percent Elapsed Estimated Time Average Current Errors Total
    Done Time Time Left Speed Speed Recovered Retries
    100% 3:09 3:09 0:00 36.8 MB/s 56.0 MB/s

    Found AnyDVD style game data corruption starting at 4 different offsets!
    AnyDVD style corruption was found at: 0x00FE1D000, 0x010143000, 0x010146000 and
    0x01046C000

    Game CRC = 29130065

    Game partition CRC does not match the verified ini! There are 4 possibilities:

    1. This is a bad rip (the most likely cause). If you're checking a DVD backup
    and have AnyDVD or a similar app installed, make absolutely sure the process is
    killed! If this is a scene release, search for it on abgx.net and look at the
    column "Bad CRC or Needs Fixing". If you see a <!> icon, hover over it with
    your mouse to read the alt text. If it says something like "Bad game data CRC"
    or gives the name of a fix (PPF patch), we already know about it. It's also
    highly recommended to run abgx360 again with AutoFix set to level 3 if you
    applied a PPF to make sure stealth files haven't been corrupted. See "What is
    AnyDVD style corruption?" in the GUI Quickstart tab for more info on game data
    corruption.

    2. Your CPU/RAM/HDD/data bus is unstable and corrupted the data during
    extraction/burning or while checking the CRC. Make sure to run the sfv and try
    extracting it again (assuming you have the sfv/rars) and recheck the ISO/DVD to
    see if you get the same CRC.

    3. Game data was intentionally modified for some reason. Microsoft does not
    take kindly to modifications for any purpose, and even benign changes to game
    data or settings will get you banned from Xbox Live!

    4. The verified Game CRC in the database is wrong (very unlikely).

    Stealth was verified but game data wasn't

    Comparing L1 Video on L0 to L1 Video on L1... SplitVid is valid

    Press any key to exit . . .
     
  19. irasek

    irasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Glogow
    raczej nie pujdzie ta gra bo ma złe crc, ale moze być tak ze będzie działąć ale w najmniej odpowiednim momencie sie zawiesi gra. Ale możesz spróbować może bedzie działać. Jedna płyta w plecy to też nie majątek.
     
  20. Semen_SRC

    Semen_SRC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Witam dziś mam zamiar przerobić mojego Klocka z X1.6 na LT+ i pytanie mam :D bo przed aktualizacja konsoli mialem starszy dashboard pykałem sobie w COD MW2 COD BO a po aktualizacji dasha na kineckt pokazuje mi się błąd podczas odpalania gry coś tam ze "nie można odczytać płyty" i mianowicie czy jak zaaplikuje sobie LT+ czy będzie już działać jak wcześniej ? ;>
     
  21. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    yes
     
Wczytywanie...

Poleć forum