1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT+ BenQ

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mikul1991, Listopad 24, 2010.

  1. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam!

    Własnie pierwszy raz rozebrałem xboxa 360 i postanowiłem na własną rękę przerobić konsolę.
    Mam zamiar skorzystać z poradnika: Jak wykonać flashowanie napędu Benq w Xbox 360 - Komputery.Spryciarze.pl - video

    Wykonując kolejne czynności krok po kroku jak w filmiku mam pewność, że zrobię wszystko poprawnie?
    W środkowej części artykułu jest fragment dotyczący jungleflashera - nowy firmware mam przygotować analogicznie jak na filmiku? Po prostu wgrać LT+ dla BenQ?

    Jako szczegóły napiszę, że posiadam:
    - x360 w którym jest przeróbka, która wymaga patchowania gier 3rd wave patch
    - posiadam zwykły kabel sata, którego nigdy nie podłączałem do płyty głównej.

    Liczę że mi co nieco doradzicie, odwdzięczę się symbolicznym dziękuję:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Już nie aktualnie, konsola otrzymała bonusa w postaci RRODA, mimo że chodziła może 30h przez cały swój żywot.
     
  5. kryna85

    kryna85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ktoś wie kto może przerobić w białymstoku na LT+ ?
     
  6. kryna85

    kryna85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przerobia ktoś w białymstoku na LT+ ?
     
  7. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ponawiam pytanie - jesli ktos juz robil upa z 1.61 na lt+ na swoim benq bardz prosze o opis - jakie wersje programow jf, dosflash?
    Czy na windows 7 nie bedzie problemu? Wczesniej robilem na xp u kumpla - pamietam ze instalowalem jakies porty I/O - teraz nie bardzo pamietam o co tam chodzilo, a nie moge tego odszukac na forum.
    Jesli jest ktos na forum kto ma juz to za soba bardzo prsze o abc. z gory dziekuje.
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    najnowszy dosflash najnowszy jungleflasher i musi zadziałac
     
  9. spider111

    spider111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    na win7 nie ma zadnych problemów z tymi programami jungleflasher dosflash
     
  10. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak z tymi portami I/O ? nie moge odnaezc tutka do tego.
    rozumiem ze flash dla benq wyglada tak samo jak poprzednie updaty np. z 1.5 na 1.61 Ogarnialem kidys tylko taki flash. Dla liteonow nic nie robilem, a czytalem cos, ze tam lt robi sie jakos inaczej.
     
  11. Kobian

    Kobian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W JungleFlasher najnowszym jest plik PortIO-Kai_Schtrom w którym pisze jak zainstalować porty I/O.
    U mnie zadziałało a mam Win7 x64.

    W sumie to wkleję to tutaj:

    Tips for running DosFlash on Windows 7
    ----------------------------------------

    Since Windows Vista 64 Bit and upwards it is necessary that every driver is signed. Because
    the DosFlash driver will not be signed by MS due to some unknown reason we need to cicumvent
    this check. You have the following 2 possibilities to do this.

    Safe Way of Disabling Driver Signature Enforcement
    1) On Windows 7 bootup press F8 to get to the extended boot options screen
    2) Choose "Disable Driver Signature Enforcement"
    3) To start DosFlash right click on it in Windows Explorer and choose
    "Run as administrator" > answer the message box with "Yes"
    4) Short after the program started a "Program Compatibility Assistant" warning message
    is displayed, you can simply ignore this by pressing the "Close" button

    Recommended Way of Disabling Driver Signature Enforcement
    1) Disable User Account Control (UAC)
    - go to "Start Menu" > "Control Panel" > "User Accounts and Family Safety" > "User Accounts"
    - click on "Change User Account Control settings"
    - set the slider bar to the lowest value (Never notify) > click "OK"
    2) Sign the DosFlash driver
    - download the "Driver Signature Enforcement Overrider" (DSEO) from
    http://www.ngohq.com/home.php?page=dseo
    - start DSEO > click "Next" > "Yes" > choose "Sign a System File" > "Next" > enter the path to
    the used driver (portio32.sys or portio64.sys) > "OK" > "OK"
    3) Disable Driver Signature Enforcement
    - start DSEO > click "Next" > "Yes" > choose "Enable Test Mode" > "Next" > "OK"
    4) Restart the computer

    Keep in mind that with the recommended way the changes will have effect on every reboot without
    doing anything manual. The first way needs to be done over and over again. In addition the second
    way can be used to sign every driver that doesn't run natively on Windows 7.

    For use of the VIA Cards in Windows 7 it is recommended to uninstall the VIA driver. This can be
    done like follows:
    - start "Device Manager" > expand "Storage controllers" > right click on "VIA RAID Controller" >
    choose "Uninstall" > "OK"
    - rename C:\Windows\inf\vsmraid.inf to vsmraid.inf_
    - rename C:\Windows\inf\vsmraid.PNF to vsmraid.PNF_
    - rename C:\Windows\System32\drivers\vsmraid.sys to vsmraid.sys_
    - reboot computer
     
  12. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mhm

    nic tam nie widze o instalowaniu portow I/O..faktycznie nowy jf posiada ten pliczek tylko jak go teraz dograc do systemu?
     
  13. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    How to install Port I/O on Windows 7 - Se7enSins Forums znalazlem cos takiego PORT I/O pod windows 7
    nie ma teraz czasu na testy, ale jesli ktos sprawdzi prosze dac znac.
     
Wczytywanie...

Poleć forum