1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT Burner Max + LT+ 3.0 - Nie obsługiwana płyta

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez SyKu, Luty 17, 2012.

  1. SyKu

    SyKu Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Witam.
    Jak w temacie. Mam wgrane LT Burner MAX do nagrywarki i LT+ 3.0 do konsoli. Wypaliłem płytki wg opisów (metal gear solid hd) i próbowałem włożyć do konsoli, płytki się zakręcą ale wyrzuca odrazu spowrotem do dasha pisząc że "nieobsługiwana płyta" ...jednak grę da się zainstalować na dysku w 100%, ale po odpaleniu dalej ten sam problem. "Płyta nie jest obsługiwana" ...jakieś porady?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    czy przepuszczałeś obraz przez abgx360 z ustawionym AutoFix - level3?
     
  4. SyKu

    SyKu Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    no właśnie nie. teraz to zrobiłem i nagrywam ponownie. czy to może być problem ...czy (do czego przed chwilą doszedłem... sposób którym nagrywam płyty od początku, ale nie było w uwzględnione w tutku od c4eva więc to pominąłem) ustawienie w IMG Burn book type DVD+R DL i DVD-ROM...?
     
  5. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    każdy obraz przepuszczaj przez abgx360 i będzie hulało
     
  6. SyKu

    SyKu Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    ustawiłem w book type i przepuściłem obraz przez abgx i dalej to samo... :( 4 verbatimy zmarnowane :(
     
  7. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
  8. SyKu

    SyKu Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Robiłem WSZYSTKO wg tego poradnika... prócz prędkości, zamiast 2,4x dałem 4x... ale wątpię by to był problem skoro płytę normalnie konsola widzi i w pełni ją instaluje na dysku... POMOCY :(
     
  9. SyKu

    SyKu Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czy do każdego nowego obrazu (Metal Gear Solid HD, Final Fantasy XIII-2, etc.) trzeba wgrywać Topology Data? Skoro mam LT+ 3.0 i Burner Max w nagrywarce?
     
  10. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    kurcze sam nie wiem czemu.
    a czy starsze gry z XDG2 ci działają?
    Sam wgrywałeś LT3? może nie masz LT3 tylko LT2?
     
  11. SyKu

    SyKu Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wszystkie starsze gry działają... konsole zanosiłem do przerobienia z LT+ 2.0 na LT+ 3.0 parę dni temu do sprawdzonego serwisu, który wgrywa mi od czasu LT+ 1.0...
     
  12. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Tak musisz wgrać topology data- wiąże się to z odpowiednim ustawieniem abgx, przypominam że do LT 3.0 wymagany jest 1.0.6. Dodatkowo należy odpowiednio skonfigurować img burn- włączyć opc w opcjach a w booktype wybrać DVD+R dl EEPROM a nie samo DVD-R dl,

    Skoro zrobiłeś dobrze to na 100 procent nie masz LT 3.0, Mógł Ci serwisant nie wgrać to co trzeba, Żeby to sprawdzić weź wrzuć jakąś grę xgd 3 z LT 2.0. Jak będzie działała to wgrali Ci to samo co miałeś.
     
  13. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    też tak podejrzewam. Wiesz ja nie twierdzę że to zły serwis, ale mogli się myknąć w wyborze pliku FW. też kiedyś tak zrobiłem ale sam doszedłem do tego bo za każdym razem sprawdzam gierką czy wszystko śmiga aby klient nie miał pretensji, a wiem że większość serwisów tego nie robi tylko po wgraniu bez sprawdzenia oddają klientowi.
    Jak nie to podejdź do nich z konsolą i płytami które nagrałeś i niech ci sprawdzą te płyty na ich sprzęcie, albo ich gry na twoim xboxie
     
  14. SyKu

    SyKu Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    czyli rozumiem że wszystkie gierki które wychodziły xgd3 co nagrywało się metodą do 97% nie będą działały na LT+ 3.0 a skoro mi działają, znaczy że mam w dalszym ciągu LT+ 2.0?!
     
  15. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Gry nagrane pod LT 2.0 Nie działają pod LT 3.0! Tobie działają tak??? Skoro tak to pomyłka serwisu i masz LT 2.0.
     
  16. woytekg

    woytekg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    No cóż błędy się zdarzają. A tak z innej beczki, nie lepiej gry nagrywać CloneCd bez jakiś kosmicznych ustawień jak w ImgBurn?
     
  17. SyKu

    SyKu Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wszystko wyjaśnione, byłem w serwisie i faktycznie "ludzka pomyłka" Wgrali mi drugi raz LT+ 2.0. Odrazu się zrehabilitowali i już mam wgranę LT+ 3.0. Wszystkie płytki nagrane działają jak powinny :) a tutaj dziękuje osobą za pomoc i wskazówki ;)
     
  18. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Cieszymy się że problem został rozwiązany :D teraz pewnie będą to sprawdzać - i dobrze

    Co do ImgBurn to tylko tylko za pierwszym razem ustawiasz i zapisujesz ustawienia, nie trzeba za każdym razem tego ustawiać więc nie wiem w czym jest problem.
     
  19. sibik

    sibik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jezeli mam lt2.0 i nagralem gre binary domain i wyskakuje mi komunikat niewlasciwa plyta to musze przerobic konsole czy wystarczy obraz gry przerobic?
     
Wczytywanie...

Poleć forum