1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT i nagrywanie gier

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Daze, Kwiecień 1, 2010.

  1. Daze

    Daze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    uaktualniłem sobie ixtrema wczoraj z 1.5 na LT. Pierwsze co zauważyłem, to że przestały mi działać niektóre gry, np. MW2, tekken 6 i hawx (wszystko co musiałem się niegdyś pobawić żeby działało kiedyś, wave 3+).
    Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co zrobić żeby po prostu ściągnąć grę, jakoś ją wypalić i zagrać? Gram TYLKO offline.
    Ściągnąłem "Battlefield Bad Company 2 PAL X360-Allstars" wersję PL, no i kombinowałem już z tym poradnikiem: http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/[tutorial]-sprawdzanie-kopii-gier-dla-ixtreme-lt-42393.html , ale konsola wogóle nie widzi płyty. Co robić? Zmarnowałem już dwie DL od verbatima :( .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    dziwne jak ja wrzucilem LT znajomemu do konsoli to wszystko mu czyta... moze wgraj raz jeszcze fw do napedu...
     
  4. Daze

    Daze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystkie starsze gry śmigają, np modern warfare 1, world at war, grid, pgr4.
    Czy muszę bawić się w te wszystkie patche jeśli chce grać offline (zmiana z ssv1 na ssv2 itd)?
    Aktualnie ściągam bad company 1. Czy ją też będę musiał w jakiś sposób przerabiać, czy mogę od razu na płytkę wrzucić (wave2)?

    abgx wypluwa mi coś takiego:
    Czy po wypaleniu, gra na LT powinna chodzić?
     
  5. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1. Na LT ma działać wszystko
    2. Po co uaktualniasz do ix LT, jeśli grasz offine?
    3. Ten tutorial sluzy tylko, jak grasz online
     
  6. Daze

    Daze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli prosta sprawa, wszystko co obecnie ściągam, wystarczy wypalić tak po prostu i powinno hulać?
     
  7. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  8. Daze

    Daze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak jest jeszcze z xdvdmulleter?
    Musi pokazywać ixtreme compatible, czy do działania gry LT nie wymaga tego. No i jeszcze pokazuje mi video file is broken, would you like to fix it (zwięzek z nieznanym dla niego wave 6?). Abgx pokazuje jak wyżej, z tego co czytam po wątkach powinno być ok, a jednak konsola nie czyta tego.
     
  9. mokwas

    mokwas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    xdvdmulleter już jest od dawna nie wspierany. Sprawdzaj abgx.
    Jeżeli grasz offline to zamiast iXtreme LT wgraj iXtreme 1.61 NoStealth i masz załatwioną sprawę raz, a dobrze. Wszystkie gry będą śmigać - wcześniejsze i późniejsze.
     
  10. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie robi czy LT czy 1.61 NS to jest to samo tylko ze LT nowszy i bana nie wylapeisez na live a kolega jak gra offline to tylko sciagac gry i palic i powinno byc OK
     
  11. Daze

    Daze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj wypaliłem bad company 1 i wszystko ładnie śmiga, z tym że to jest wave 2. Jutro powinno się skończyć ściąganie dragon rising a to jest wave 3, wtedy będzie wszystko wiadomo, czy z konsolą jest ok. No i nie wiadomo jeszcze jak z wave 6, bo na wszelki wypadek ściągam inną wersję bad company 2, tamtą wypaliłem na 3 płytach i każda poszła do śmietnika.
     
  12. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli masz LT to nie ma siły żeby czegoś nie czytało ja obecnie mam nagrane około 30 płytek od WAVE3 do WAVE6 i nie ma żadnego problemu. Może to był jakiś inny iXtreme co wgrałeś tutaj masz linka do LT 1.1 napęd Benq i LiteOn:


    Kod:
    http://www.console-spot.com/2010/03/20/xbox-360-firmware-benq-liteon-lt-1-1/
     
  13. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Hmm dziwna sprawa, ja mam najnowszego ixtreme 1.7 tak zwanego "LT" i wszystko mi elegancko dziala.Nawet on-line mogę grać w bad company 2 może po tej aktualizacji coś ci się spierniczyło...
     
  14. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    skoro masz problemy z odpalaniem gier na LT oznacza to ze nie masz LT - prosta sprawa wgrałes pewnie ten stary zamiast LT
    zaktualizuj jeszcze raz
     
  15. Daze

    Daze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jutro się wszystko wyjaśni razem z operation flashpoint. Co ciekawe kiedyś jak miałem ixtreme 1.5 wypaliłem niechcący obraz bez przeróbki wava. To był MW2 czyli wave4, no i gierka przynajmniej się teraz odpala (ale wyskakuje błąd ściereczki prędzej lub później w favelach).
    Ale najdziwniejsze jest to że przestał działać mw2 którego przerobiłem do wave2 (pisałem już na poprzedniej stronie).
     
  16. Daze

    Daze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsolkę przerabiałem w serwisie, na pewno jest LT.
     
  17. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po Twoich problemach ciężko powiedzieć czy na pewno. Może Ci gościu tylko tak powiedział.
     
  18. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Na pewno to ona nie jest LT. Jakby była to by działały gry patchowane itp itp
     
  19. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Też miałem problem z grami na LT (litek v1). Tyle że u mnie nie chciały chodzić gry na innych płytach niż verbatim. Po reflashu na LT 1.1 problem zniknął. Do tego jak koledzy piszą - jak grasz tylko offline to wrzuć do napędu 1.61 NS i po sprawie :D
     
  20. Gaara890

    Gaara890 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co do nagrywania gier na płytki,czy ktoś zna poradnik jak nagrac grę na płytkę,żeby działała na przeróbce iXtreme 1.61??
     
  21. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Normalne się nagrywa jak na innych przeróbkach
     
Wczytywanie...

Poleć forum