1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT - mały zbiór informacji dla "świeżaka" 2014 + pytania i odpowiedzi

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez JaZz, Październik 14, 2014.

  1. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83

    Info W tym temacie można zadawać pytania dotyczące LT


    LT jest to przeróbka napędu umożliwiająca odpalanie nagrywanych kopii gier.

    Jeżeli chcesz brać się za przerobienie swojego napędu w X360 przeczytaj to http://xboxforum.pl/threads/lt-zrob-to-sam.106395/

    XBOX LIVE:

    LT 3.0/LTU jest najnowszą wersją CFW napędu w X360 i posiadając tą przeróbkę można grać przez XBL bez większych obaw o bana (aczkolwiek zaznaczam że grasz na własne ryzyko).

    Ludzie często mówią o ryzyku związanym z graniem na niepełnych kopiach "turncate", co jest dla mnie bzdurą ponieważ M$ od bardzo dawna nie blokował konsol za przeróbkę napędu i znam sporo osób które grają już jakiś czas na takich kopiach.

    Nie należy bać się aktualizacji dashboardu. Ostatnia afera w związku z aktualizacją była w grudniu 2011, o czym możesz przeczytać tutaj http://xboxforum.pl/threads/aktualizacja-dashboardu-vs-przerobka-lt-czytac-1st-post.98476/ (temat na bieżąco aktualizowany) W tym temacie zamieszczę również info jakby coś się zmieniło (w co wątpię).

    NAGRYWANIE GIER:

    Tutorial http://xboxforum.pl/threads/nagrywanie-gier-pod-lt-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3.78079/

    Informacje na temat obrazów gier .iso (release'ów) http://xboxforum.pl/forums/iso-xbox-360/

    Masz problem z nagraniem? http://xboxforum.pl/threads/problem-z-nagraniem-pisz-tutaj.46094/

    Moim zdaniem nagrywarki można podzielić na 3 rodzaje:

    1. Nagrywarki które nie nadają się do podmiany FW na iXtreme Burner Max i nie są kompatybilne z aplikacją Burner Max Payload Tool. Takim napędem można nagrać poprawnie tylko gry XGD2. XGD3 nagramy tylko opcją turncate. Zwykła gra XGD3 nagrana tuncate będzie działać poprawnie z płyty lecz zainstalowana na HDD będzie rzucać błędami podczas gry. Jest na to sposób http://xboxforum.pl/threads/jak-uru...z-nagrywarki-ihas-na-xbox-360-mp3-fix.123966/ który nie działa tylko z grami XGD3 które zawierają CIV http://xboxforum.pl/threads/lista-gier-z-zabezpieczeniem-civ.115399/. XGD3 która zawiera CIV nagrana sposobem turncate również może wywalać błędy nawet gdy nie jest zainstalowana na dysku.

    2. Nagrywarki które nadają się do podmiany FW na iXtreme Burner Max http://xboxforum.pl/threads/lista-n...sie-do-cross-flashu-ixtreme-burner-max.89717/ (nagramy poprawnie każdą grę)

    3. Nagrywarki kompatybilne z Burner Max Payload Tool http://xboxforum.pl/threads/burnermax-payload-tool-lista-nagrywarek-kompatybilnych.101305/ (nagramy poprawnie każdą grę)

    To tyle co mi przyszło do głowy. Bardzo możliwe że temat będę jeszcze edytował. Ktoś się z czymś nie zgadza lub posiada pytania, sugestie?
     
    Ostatnia edycja: Luty 7, 2015
    juve87, z0nk31, bld oraz 6 uzytkowników lubi to.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nemezis30

    Nemezis30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2014
    Posty:
    258
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ktoś mądry zrobił porządek w koncu, ale jak dla świeżaka to jest napisane za trudnym językiem. I nic nie piszę o starym lt 2.0, co zaraz będzie mln pytań. Kilku innym działom też by taki refresh się przydał.

    Edit Działy z lt 2.0 i l3.0 nagrywanie też by mogły taki refresh mieć.
     
  4. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Aktualizacja LT kosztuje do 50zł. Jak ktoś chce siedzieć na 2.0, jego problem.

    Dlatego temat jest otwarty na pytania i będzie edytowany.
     
  5. maniekmaniu

    maniekmaniu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    181
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Właśnie. Lepiej zrobić aktualizację i mieć z głowy. Tak to pytania, nerwy, że płyta zmarnowana.
     
  6. rycek87

    rycek87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam

    ja jestem swiezakiem i czytalem troche na tym forum i jakies filmiki na youtubie ogladalem i dalej nie wiem
    jak to jest ze niektore gry nagrywam i mi dzialaja a niektore nie chca dzialac? wyskakuje komunikat o szmatce....


    np nagralem na laptopie sobie fife 15 i dziala a pozniej nagralem dirta w ten sam sposob i juz nie dziala
    moze mi ktos wyjasnic dlaczego? i jak zrobic zeby wszystko dzialalo a nie marnowac czas i kase na plyty?

    nagrywarka matshita dvd-ram uj8e2q
     
  7. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    345
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. Nagrywaj na Verbatimach (Dvd + r dl)
    2. Upewnij się, że jest to kopia pod Twój rodzaj przeróbki (Jeśli nie, dograj topologię abgx. Po prostu przepuść obraz z ustawieniami dla lt 2.0/3.0).
    3. Upewnij się że masz dobre ustawienia. (Jak w poradniku)
     
  8. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    ...ale pierwszego postu to chyba kolego nie czytałeś co?? dirt - jeżeli chodzi o showdown ma civ..
     
  9. rycek87

    rycek87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pomylilo mi siechodzilo mi o gre GRID Autosport

    a na tej liscie civ sa gry ktore nagralem normalnie i mi dzialaly tj fifa 14 i 13
     
  10. Gadzet007

    Gadzet007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Psk
    Witam.
    Konsola 2011-04-20
    SN: 93505
    Z napędem w srodku LiteOn July 2009
    83850C

    Wydobyłem Klucz napędu wszystko poszło bez problemu czyszczę pamieć jest OK zapisuje LT 3.0 wszystko ładnie pięknie a gdy klikam 'OUTRO/ ATA RESET' napęd nie zmienia trybu ventor mode po czym napęd znika z JF po podłączeniu do konsoli nie rozpoznaje płytek.
    Proszę o pomoc.
    JF:
     
  11. leszek202

    leszek202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Masz w slimie napęd od jaspera ??
     
  12. Gadzet007

    Gadzet007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Psk
    Konsole kupiłem w lombardzie nie wiedząc co jest w środku a takie widnieją daty wiec chyba tak.
    Dodam jeszcze ze konsola normalnie się uruchamia nic nie miga na czerwono i teraz jak i przed swoją modyfikacją żadna kopia zapasowa nie odpalała nowsze czy też starsze pozycje.
     
  13. lubietelefony

    lubietelefony Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2014
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Cześć. Mam Xbox 360 Core i najnowszy dash. M am też przeróbkę LT (nie wiem, któa wersja). Czy jak będę graćw Forze Motorsport 4 (pirat) to będę mógł normalnie pobrać pakiet samochodów?
     
  14. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    Czy slimy z Hitachi są przerabialne ? Bo nigdzie nie umiem znaleźć tutaj jakiegoś tutorialu :p
     
  15. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    LTU - tak
     
  16. TheDogX44

    TheDogX44 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hell's Gate
    Witam.
    potrzebuje odpowiednią konfiguracje w "advanced settings" imgburna dla ihasa 124b burner max, płyty verbatim mk003. Do tej pory nie miałem problemu, a ostatnio nie rozpoznany dysk już w menu xbox 360 (nawet nie widzi gry) albo po uruchomieniu gry nie rozpoznaje dysku i chce czyścić miękką szmatką...
    Proszę o pomoc
    I czy rzeczywiście jest jakiś problem z abgx?
     
  17. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    w menu advanced settings mam to włączone:

    [​IMG]

    w tych ustawieniach również czyść pamięć podręczną

    z abgx nie ma problemu po tym zabiegu http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/poradnik-naprawa-abgx360-202919/

    jeżeli gry Ci przechodzą weryfikacje w img burn to bardziej wygląda na to że laser w x360 Ci pada (kalibracja na jakiś czas pomaga, później wymiana lasera)
     
  18. OxXxO

    OxXxO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Polska
    Nigdy nie uruchamiałem XBL na LT 3.0. Zawsze się bałem o bana, ale w końcu ktoś wytłumaczył wszystko w jednym poście, więc mogę podłączać go do neta. Jak dostanę bana to trudno i tak grałem offline.
     
  19. forebode

    forebode Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szybkie pytanie:

    Czy bedac na LT 3.0 na napedzie Samsunga i chcac zaczac korzystac z live co wiaze sie ze z updatem, czy na dzien dzisiejszy jest realna obawa o bana?


    Co chcialbym zrobic to po prostu zrzucic update na usb drive, zaktualizowac go bez bawienia sie we flashowanie oryginalnego firmware'u i pozniej powrotu do LT 3.0.


    Nie wiem czy MS w ogole monitoruje jeszcze x360, czy bardzo narazam sie na czerwona flage nie przechodzac przez stary firmware?
     
  20. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Na samsunga możesz mieć LT2.01
    Możesz zaktualizować, nie masz się czego obawiać.
     
  21. forebode

    forebode Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie... Na drugiej konsoli phat z napedem samsunga jest zainstalowany Freestyle 3. Czy to oznacza ze ta konsola nie ma w ogole LT tylko Jtag/Rgh? I jesli tak, to jak to sprawdzic?
     
Wczytywanie...

Poleć forum