1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT, prosze o pomoc

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez wooDy., Listopad 25, 2013.

  1. wooDy.

    wooDy. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Chcę sam w domu przerobić x360, rozłożyłem konsolę, wyciągłem napęd i okazało się że mam napęd 0225(?) z chipem MXIC. Znalazłem poradnik, ale nie wiem dokładnie co zrobić.
    [​IMG]
    Ten schemat pokazuje przełącznik do odblokowania napędu.

    Czy gdy przetne ścieżkę raz to nie będę musiał jej znowu lutować ?
    Czy gdy odblokuje napęd to nadal będę musiał przykładać próbówkę ? ("przykładasz kabel z dolutowanym wcześniej rezystorem do punktu albo przełączasz przełącznik z zaleznosci jaka metode przerobki wybrales" - to wskazuje, że nie, ale wole się upewnić)
    Czy mogę podpiąć zasilanie z konsoli, podpinając przełącznik do kabelka 3.3V ?
    Czy ktoś mógłby dokładnie pokazać gdzie i co przeciąć ? Nie chcę zbyt wiele lutować i czegokolwiek zepsuć..

    Jestem mega zielony i robie to pierwszy raz !
    Bardzo proszę o szybką pomoc/odpowiedź.

    Aha, i piszę, ponieważ nie mogłem znaleść odpowiedzi w necie. No chyba, że źle szukam..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Przełącznik nie jest potrzebny, wystarczy rezystor 10 Ohm.
    Ścieżki nie musisz lutować a zasilanie możesz brać z konsoli (tylko nie zrób gdzieś jakiegoś zwarcia :) )
     
  4. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ściągnij JungleFlasher i tam masz lepszy tutek, i po zrobieniu zlutuj przeciętą ścieżkę, jaki masz kontroler sata w kompie ?
     
  5. wooDy.

    wooDy. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sata? Chyba ten pierwszy rodzaj(?) - jakaś stara płyta :/ Zastanawiałem się nad kupnem takiej przejściówki USB > SATA, tylko nie wiem, czy bez probemu wtedy sflaszuje napęd. Jeszcze pytanko : mam tą płytkę drukowaną w napędzie, i do niej są podłączone takie tasiemki. Czy moge je "pociągnąć", by wyciągnąć PCB ? Aha, i podczas rozkładania xboxa trochę pociągłem za przedni panel, ale taskiemka sama się wyciągła, czyli nie musze się martwić, że potem nie uruchomie konsoli ? Musiałem użyć trochę siły a ona tak odskoczyła. :/
     
  6. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Z tasma przedniego faceplate roznie bywa wystarczy ze za nocno ja nagniesz i moze nie dzialac ci przycisk eject od wysowania tacki, co do tasm PCB najlepiej je odczepic wtedy bez problemu odwrocisz PCB wy wykonac odpowiednio ciecie sciezki na PCB

    FLASH NAPRAWA NAPEDÓW KONSOLI XBOX 360 PHAT/SLIM 'Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2"
     
  7. wooDy.

    wooDy. Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wczoraj wieczorem prowizorycznie podpialem konsole i wszystkie przyciski dzialaja. Ten od otwierania napedu na poczatku nie chcial dzialac, ale jak go docisnalem to zaskoczyl. To samo z przyciskiem do wlaczania. Czy do flashu potrzebuje jakis okreslony modul sata, czy kazda plyta glowna da rade ? Moze powinienem kupic jakas przejsciowke na usb ? Co myślicie ?
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Plyty z kontrolerem sata na ukladzie Via dzialaja. Pełna lista supportowanych plyt byla juz wielokrotnie przeze mnie podawana szukaj dobrze w dziale lt...

    Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum