1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT+ Slim zewnętrzny napęd

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Krwawy5, Styczeń 22, 2011.

  1. Krwawy5

    Krwawy5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Witam
    Od razu na wstępie przepraszam jak podobny temat był ale naprawdę nie mogę znaleźć zadowalających odpowiedzi.
    Jak to jest z tymi zewnętrznymi napędami? Podpina się taki specjalną przejściówką do usb? Gdzie i jaki napęd trzeba kupić?
    Załóżmy kupie już sflashowany napęd, podepne go pod konsolke i co mogę od razu odpalać kopie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. Krwawy5

    Krwawy5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Wszystko fajnie ale z tego co rozumiem to jest wymiana zwykłego napędu. Mi zależy na zewnętrznym. Pzdr
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Przy zewnetrznym roisz wszystko do punktu 6 w tutorialu chodzi tylko oto ze nie musisz robic rzeczy w punkcie 7 i tym samym naped masz na zewnatrz:)
     
  6. Krwawy5

    Krwawy5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    To w takim razie rozbiórka konsoli murowana ;(?
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  8. Krwawy5

    Krwawy5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
  9. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Tak, ale on musi miec Klucz napedu twojej konsoli - to nie jest tak ze tylko przełożysz naped.
     
  10. Krwawy5

    Krwawy5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Tak tak już wiem :). Wystarczy że wyciągnę klucz z napędu wyśle klucz tej osobie, przyjdzie napęd i następnie podpinam napęd pod usb jakąś przejściówką (nie jestem pewien) i mogę już odpalać kopie? :) (przepraszam za pytania które mogą się niektórym wydać banalne ale ja się na tym nie znam :) )
     
  11. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Nie podepniesz napędu pod USB. Musisz rozbebeszyc kabel zasilający napęd oraz kabel SATA, które są pomiędzy oryginalny napędem a konsolą. Wlutować się tam, aby przedłużyć te kable i wyciągnąć je na zewnątrz. Do tego musisz dorobić wyłącznik, aby wyłączać oryginalny napęd. To nie jest takie łatwe i jestem pewien, że sam sobie rady nie dasz skoro zadajesz takie pytania.
     
  12. Krwawy5

    Krwawy5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Aha, czyli muszę szukać osoby która zrobi to za mnie :D. Dzięki za odpowiedzi.
     
  13. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    a czytales wogule tutorial bo wydaje mi sie ze nie.Klucza sam nie wyciagniesz a naped sie podpina kablem sata do plyty glownej a nie przez usb:)Poza tym nie wiadomo czy taka operacje da sie w Twoim slimie wykonac zalezy jaki masz tam obecnie naped:)
     
  14. Krwawy5

    Krwawy5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Data produkcji konsoli 31.05.2010. Teraz tylko poszukać osoby która się tym wszystkim zajmie ^^
     
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  16. Krwawy5

    Krwawy5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Puławy
    Ok dzięki wielkie :) Pozdrawiam :D
     
  17. jaquza

    jaquza Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    za 2 tygodnie bedzie mozna juz przerobic slima
     
Wczytywanie...

Poleć forum