1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT3.0 a Forza 4

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez falcon1989, Styczeń 30, 2012.

  1. falcon1989

    falcon1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie...
    Z góry sory jeśli dla Was wyda się to głupotą, ale nie mam za dużego doświadczenia w wypalaniu gier pod xboxsa...
    Na razie wypaliłem 3 i śmigaja... a problem mam z FORZA 4.

    mam versje Forza.Motorsport.4.PAL.XBOX360-COMPLEX
    przepuściłem przez najnowszego Abgx v1.0.6 i wypaliłem ImgBurn 2.5.6.0

    Gra nagrała się na 100% bez błędów i wybrałem to na T, nie Overburn :)

    Płytka to Verbatim ... Konsola z Lt 3,0 i najnowszym dashem ... Gra się włącza i mniej wiecej w głównym MENU płytka zaczyna dziwnie się kręcic w napędzie i albo sie zacina albo wywala błąd aby przeczyscic płytkę szmatką i restart konsoli.

    Moje pyttanie brzmi ... czy źle coś zrobiłem przy nagrywaniu ? jakis inny patch czy cos ?
    A może miałem niefart i trafiłem na trefną płyte i próbowac jeszcze raz wypalic ?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przy Forz'ie 4 bez iHAS'a się nie obędzie. Po autoryzacji (po ok.5 minutach od włożenia płyty) będzie wywalało cię do DashBoard'a, a to wszystko przez zabezpieczenie CIV, które na razie posiada tylko ta gra.
     
  4. falcon1989

    falcon1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz mi się odpaliła i przejechałem nawet ten pierwszy rajde Ferrari .. po czym miałem wybrac pierwsze auto i zaczeła płyta wariowac i ten sam błąd i kick do dasha ...
    czyli rozwiązaniem jest tylko nagrywarka iHAS ?
    Znasz jakiś najlepszy model ?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie ma jakiegoś najlepszego modelu. Musi to być koniecznie Liteon iHAS x24B (x-cyfra od 1 do 6). Musi być koniecznie ta literka "B" (tzw.rewizja). Pamiętaj, że żadne "Black" czy "Bulk" to nie rewizja "B". W tym przypadku jest tylko 6 modeli, które pasują, kupujesz jedną z nich w zależności czy są potrzebne takie funkcje jak "LightScribe, LabelTag, SmartErase".

    Kompatybilne modele:
    Liteon iHAS 124B
    Liteon iHAS 224B
    Liteon iHAS 324B
    Liteon iHAS 424B
    Liteon iHAS 524B
    Liteon iHAS 624B
     
  6. falcon1989

    falcon1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I ostatnie pytanko czyli wywalenie do dasha z tym błędem "przetrzyj płytę...." to skutek źle nagranej płytki czy tego zabezpieczenia CIV ? (myli mnie to dziwne kręcenie sie płyty)
    Dzięki wielkie za POMOC !!


    Na allegro wylookałem coś takiego "NAGRYWARKA DVD LITE-ON iHAS124-19 B Z WGRANYM SOFTEM BURNER MAX z XGD3"

    Czyli to jest ok iHAS124-19 B po 124 to oznaczenie "-19 B" ??
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To jest wina zabezpieczenia CIV (na razie tylko Forza 4 je ma). Musi być koniecznie ta literka "B" (tzw.rewizja). Pamiętaj, że żadne "Black" czy "Bulk" to nie rewizja "B".
    Ta nagrywarka jest dobra i od razu ma wgrany odpowiedni soft.
    Jeśli kupisz bez tego soft'u wgrasz go spokojnie samemu z tym poradnikiem, bo to jest bardzo łatwe Pobierz Xtreme Burner Max Tutorial pdf
     
Wczytywanie...

Poleć forum