1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LT3.0 czy RGH? A moze cos innego - dylemat

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez scigal, Październik 7, 2012.

  1. scigal

    scigal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich. Mam mały dylemat nad przyszłością mojej konsolki. Bardzo chciałbym móc zagrać w najnowsze gry (np. Sherlock Holmes) ale gry z XGD3 nie lubią się z moją konsolką (chyba przez stary dashboard). I tutaj są 3 opcje wraz z plusami i minusami co można zrobić. Bardzo proszę o pomoc, porady, jakieś sugestie...

    Mój flash i dashboard: LT2.0 13599.0

    opcja 1 : LT3.0 i nowy dashboard
    plusy: względnie tania aktualizacja flashu, można pograć w najnowsze gry
    minusy: nagrywając zwykłą nagrywarką nie można grać z dysku (czyli glośna praca konsoli oraz większe zużycie lasera), starsze gry typu Mortal Kombat, które są często w konsolce jak są jakieś imprezy czy spotkania ze znajomymi przestają działać

    opcja 2: chip RGH
    plusy: oszczędność długotrwała (nie trzeba kupować płyt), zerowe zuużycie lasera
    minusy: wysoka cena instalacji (160zl), sporo zabawy z softem, konwertowanie obrazów, czekanie na włączenie się konsoli, możliwe niespodzianki

    opcja 3: zostaję przy LT2.0 dogrywam tylko nowszy dashboard
    plusy: mogę grać w nowe gry dogrywając topografię do obrazu
    minusy: "cicha aktualizacja", problemy z zapisywaniem gier na na dysk, jeszcze jakieś(?)


    Jeśli coś gdzieś pomyliłem, albo coś sie nie zgadza to prosze mnie poprawić. I ogólnie napiszcie co mi byscie radzili..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    graj przy tym co masz na lt 2.0 zaktualizuj tylko dasha i gry dalej chodza (topografia hehe topologia jak już coś takie małe sprostowanie) a co do gier to jeszcze tylko inwestycja w ihas i problem z instalowaniem na HDD znika :) choc i trick mp3 jeszcze zostaje...
     
  4. scigal

    scigal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wafel >> hehe dzięki za sprostowanie z topologią:) Powiedz mi jeszcze czy jeśli starsze gry typu Mortal Kombat, Battlelfield 2 czy MW2 instalowały mi się normalnie na dysku to czy po zaktualizowaniu dasha do wersji 14719 już się nię będzie dało ich na ten dysk instalować? Czy to odnosi się tylko do gier nowych zabezpieczonych XGD3? Dzieki
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    trick mp3 jak cos gdzies jest moj caly opis w dziale LT- Nowy das 14719 poczytaj .. ale z tego co pamietam po aktualizacji do 14719 Call o duty mw 3 musialem grac z trikiem mp3 bo wywalalo gre do dasha wiec tyle sie zmieni jesli nagrywales ihasem to nic wszystko bez zmian
     
  6. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Grasz live - LT
    Grasz offline - RGH
     
  7. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    jak masz troche pojęcia to jak już masz wyjęty klucz napędu to sam spokojnie możesz wgrać nowy firmware to nie jest nic skomplikwoanego poszukaj poradnika na forum wszystko jasno i przejrzyście wyjaśnione
     
  8. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Rozważałeś emulator napędu ?, np. xkey (z najnowszym softem obsługuje wszystkie napędy), Wasabi360, lub x360dock. Xkey i Wasabi działają bez problemu z najnowszym Dash'em i na Live.
     
  9. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Polecam RGH, tylko dysk konieczny. Konwertowanie obrazu to kwestia 5 minut, zabawy z softem nie ma dużo, zazwyczaj osoby które robią RGH to wszystko wgrywają, włączenie konsoli różnie bywa, czasem kilka sekund, czasem ciut dłużej, ale nie jest źle, z niespodziankami się nie spotkałem :) Tak se policzyłem teraz że przy moich 50 grach na dysku które mam, a miałbym je nagrywać na płytkę, to RGH już się zwróciło :D
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Również polecam ci RGH, nawet nie wiesz ile osób chciało by mieć właśnie taki Dashboard jak ty.

    Co do startów konsoli to jak masz konsole FAT to będzie startować jak oryginalna. Jeżeli masz Slima to między 6-40s ...tyle chyba zaczekać można ?
    Co do trudnego konwertowania to również mit. Więcej zabawy jest z ustawieniami imgburna + abgx niż z Exiso (4 guziki).

    Cena...hm tak cena jest większa za RGH, ale zdaj sobie sprawę z faktu że robisz tą przeróbkę raz, nie trzeba aktualizować co jakiś czas jak LT+ (co wiąże się z płaceniem fachowcowi). Przy RGH wszystko już robisz sobie we własnym zakresie.

    Reasumując:

    RGH = 160 zł i święty spokój
    LT+3.0 = koszt Flash'a 50zł + liteon iHAS124-B 80 zł + paczka Verbatimów 10sztuk 40 zł czyli razem 170zł
    do Lt należy jeszcze doliczyć z szarpane nerwy jak nawet iHAS ci nie pomoże wypalić FIFY2013 ;p
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    + koszty wysyłki więc naprawdę sam pomyśl co dla Ciebie lepsze.
    na początku bałem się że nie ogarnę RGH - ale jak stosuje się człowiek do tutoriali (w których jest napisane co i jak krok po kroku) no to nie można niczego uwalić. Nie ma się czego bać, konwersja gry zajmuje ok 5-7 minut, skopiowanie jej na dysk twardy to również ok. 10 min (po USB) więc wychodzi szybciej niż nagranie płyty.
    pomyśl nad RGH, mówię serio
     
  12. scigal

    scigal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie wielkie dzięki za wypowiedzi, ale teraz mam pytanie zupełnie z innej beczki:
    niedawno konsola była u znajomych, transport wydawał mi się zabezpieczony - konsola w torbie podróżnej zawinięta w ręcznik. Jak zwykle. Wszystko działało póki przed chwilką jej nie włączyłem.
    Wszystko startuje normalnie, włączam płytkę pierwszą, drugą, trzecią - nic nie działa, mieli chwilkę i wyskakuje "otworz naped" albo wyświetla się "graj w gre" (bez avatara graficznego) i jak włączam to tekst ze ściereczką mi wyskakuje.
    Masakra - nie wiem teraz czy flash napędu się uszkodził, czy może uszkodziłem laser podczas transportu czy co.. Zawsze dbałem o laser (instalowanie gier na dysk), więc wątpię, żeby tak z dnia na dzień przestał działać. Żadne błędy na konsoli się nie wyświetlają. Jakieś sugestie co to może być, albo jak sprawdzić czy to na pewno laser..?

    Teraz kilka pytań o RGH:
    1) mam dysk zewnętrzny 750gb (są na nim filmy które oglądam bezpośrednio z TV) w systemie NTFS. Jest już w połowie zajęty, więc nie mogę go sformatować czy konsola widziałaby dysk w takim systemie czy musi być FAT32
    2) Czy konsola startuje tak samo z podłączonym dużym dyskiem zewnętrznym jak i np. pendrivem 16GB
     
Wczytywanie...

Poleć forum