1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

LTU na phat PCB

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez -=SETH=-, Sierpień 31, 2013.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر

    Info Znalazłem ciekawy temat przeglądając pewne forum:


    XboxHacker BBS - Index

     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Hm... bardzo ciekawe INFO :courage:
    Coraz tańszy sposób na LTU

    A coś może więcej już wiadomo w tym temacie ???
    Jak ktoś wie jakie kondki itp. to proszę dać znać.
     
  5. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    I co są może jakieś nowe wieści odnośnie LTU na phat PCB ?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    O jakie wieści Ci chodzi? Wszystko chodzi spiewajaco.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Chyba chodzi o wieści jakie kondensatory (jak polutować), jaki wsad do tego PHAT pcb.
     
  8. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    607
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    kondensatory jak widac na zdjeciu sa "przeniesione" z uwagi na brak miejsca
     
    1 osoba to lubi.
  9. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Panowie dajcie coś więcej, jakieś INFO bo z fotki nie widać jaki kondensator i który dokładnie gdzie lutowany...
    I jaki wsad później wrzucam (LTU jak do 16D5S ?)
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak wrzucasz wsda ltu2 dla danego napedu. teraz ds2 mozesz wrzucic ltu2 dla d4s i d2s. na fotce widac wszystko. te 2 kondensatory sa odltowane z plytki i przylutowane na kabelkach.

     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
    1 osoba to lubi.
  11. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    THX - a no faktycznie nie zajarzyłem że te kondki są wylutowane ze spodu PCB :adoration:
    Powiedźcie jeszcze czy DVD KEY wyciagam standardowo po RHG i potrzebuję pliki FCRT.bin - czyli resztę robię standardowo jak przy starym LTU - tak ?
    Rozumiem że w przypadku napędów HITACHI dalej wymienia się cassis + pcb (od phat) i wszystko śmiga - tak ?
    I dzięki chłopaki bo jak widzę nie byłem w ogóle w temacie.... a tu no proszę taka zmiana :rapture:

    Aha bo jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło : - jak jest przy 16D4S gdy mam jedynie DVD KEY ?
    Można by to zastosować ? Pytam bo nie widzę w paczce LTU2 dla 16D4S - może ktoś z Was ma jakiegoś linka by było także LTU2 dla 16D4S, był bym wdzięczny

    PS> By nie robić oftopu - jak ktoś ma PCB (PHAT LiteOn) do sprzedania proszę dać znać na PW :smile:

    Panowie a jeszcze jedno pytanko - ten firmware LTU2 wyszedł też do 16D4S ?
    Bo gdzieś czytałem że tak, ale nie mogę do D4S nigdzie go znaleźć...

    Alert Nie pisz postu pod postem. Edytuj. Jeżeli chciałeś odświeżyć to jest na to inny sposób.

     
  12. Turin

    Turin Ryżownik Ryżownik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    281
    Polubienia:
    296
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  13. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  14. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Widze ,że stara metoda z wróciła z kombinowaniem z napędem phat. Ale żadne w cięcie kosztów to nie jest bo 1)trzeba załatwić pcb liteon 2)rgh żeby klucz wyciągnąć trzeba zrobić i tak 3)trzeba posiekać obudowę napędu z slima żeby pcb pasowało.I gościu podłączył cały napęd phat i grał na oryginale, czyli by same napęd phat działał jak kiedyś przy pierwszych przeróbkach slima?
     
  15. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Temat ogarnięty...
    Mam tylko 1-dno pytanie czy jeśli mam napęd HITACHI i w nim zrobię wszystko to samo co w LiteOn'ie (wymienię PCB i te inne potrzebne rzeczy by ruszyło) to także będzie "śmigać" ???
    Wchodzi bez problemu elektronika D2S do Hitachi czy wtedy już trzeba bawić się w oryg. PCB2 dla LTU2 ?
    Ogarniał ktoś z Was temat z Hitachi LG ?
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, można d2s wrzucić za hitachi.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Panowie a jak wygląda sprawa z Laserem. Pozostaje od Slima czy musi być od Phata 14xx lub 141x?
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Musi być od FAT.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  19. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Panowie a ogarniał ktoś tak dogłębniej temat... - chodzi mi o to że po włożeniu tego PCB od D2S do odbudowy D5S ze względu na to iż głowica lasera jak i złącze do taśmy łączącej laser z PCB jest po skosie to ta taśma źle się układa... Zagina się w niektórych miejscach lub zawadza o tył obudowy podczas pracy... objawia się to dziwnymi dźwiękami przez to zawadzanie gdy laser odczytuje dane z końca płyty...
    Ciekawe czy nie będą przecierać się te taśmy na dłuższą metę. Drugi niepokojący objaw jaki zaobserwowałem to rysowanie płyty właśnie na jej końcu (pewnie przez to że taśma gdzieś tam dotyka, zawadza) - ale ten objaw zaobserwowałem w drugiej konsoli, pierwsza którą zrobiłem nie rysowała płyt.
    Macie może podobne problemy po włożeniu elektroniki z D2S do obudowy D5S ? - udało się komuś coś na to zaradzić ?

    EDIT:

    Pokombinowałem trochę z pozaginaniem taśmy i w końcu działa jak należy i o nic nie obciera (ani koniec napędu, ani bok elektroniki).
    Nie mniej jednak jest to trochę pracochłonne i jak dla mnie to bardziej "rzeźbienie" i "dłubanina" niż profesjonalna przeróbka - no ale działa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum