1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lutowanie a przerabianie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ZeneQr, Czerwiec 30, 2011.

  1. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, kupiłem niedawno X360 używanego (jasper z 13.05.2009 r), ma wgrany soft xtreme 1.6 chyba chciałbym ją zaktualizować do LT1.9 tylko że chciałbym to zrobić u takiego kogoś kto powiedział że "zerknie" na konsole i jak zobaczy luty jakieś na napędzie to nie podejmie się aktualizacji bo musiał by też klucz napędu wyciągnąć....konsola była przerabiana w jakimś salonie. i chciałbym się dowiedzieć kiedy się lutowało a kiedy już nie? czy to zależy od sprzętu jaki serwis posiada czy może od konsoli?


    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Zmień fachowca.
    Bez problemu się przerabia.

    Lutowało się przed metodą PMH .
     
  4. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    pmt
     
  5. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli dawniej? nie obecnie tzn w 2009 roku już taka metoda była bezinwazyjna? bo ja muszę jeszcze klucz wyciągnąć by zaaktualizować:/ to ja nie wiem dlaczego po lutowaniu to jakiś problem jest z aktualizacją...
     
  6. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    To zależało od napędu w konsoli .
    Liteony V2 i V3 cieło się i lutowało.
    w 2009 była inwazyjna metoda ,jak się trafiło na takiego liteona.

    W twojej powinien być liteon 89850c .
     
  7. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli i w 2009 roku można było trafić na Liteona V2 czy tam V3? da się to jakoś sprawdzić jaka wersja? i czy są jakieś daty produkcji do kont były wsadzane w iksa te napędy?
    I ewentualnie na czym polegała by trudność w wyciągnięciu klucza czy aktualizacji?
    poprzedni właściciel twierdził że się po przeróbce traci gwarancje..teraz nie wiem czy czasem nie mam którejś z tych wersji napędów:/ bo po inwazyjnej metodzie to jak słyszałem traci się gware:/
     
  8. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Prędzej V2 .
    Ale może być 74850C .

    Tu jest baza danych
    Xbox 360 Drives - List

    Ale najlepiej zajrzeć do konsoli .

    Nie ma żadnej trudności z wyciągnięciem klucza.
    Jak napęd jest sprawny to bez problemu.
     
  9. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    szukając po MRF Date wychodzi mi na to że mam Hitachi LG 3120L (a po tace która się wysówa z napędu sądziłem że mam LiteOn-a więc już kompletnie nie wiem teraz:/ w zakładce board pisze jasper (V4) to o to chodzi?
     
  10. MrDynamite13

    MrDynamite13 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    być może masz podeminiony napęd....i trzeba spowrotem dać liteona
     
  12. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    łoł ja już nic w tym momencie nie wiem:/ chyba dam jakiemuś serwisowi to do aktualizacji i niech oni to rozgryzą:D
    podmieniony napęd to nie wiem bo byli właściciele twoerdzili że nie było nic grzebane prócz przeróbki....

    noo chyba że będzie można patchować gry z zabezpieczeniami ap2,5 i najnowszymi do starszej przeróbki (do starszego wave)...jest na to szansa?
     
  13. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Po aktualizacji dash,do starszej przeróbki nie da rady gier z AP2.5 .
     
  14. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to kijowo:/ czyli jestem zmuszony zrobić te aktualizacje jeżeli chce ACB czy fable III
     
  15. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
  16. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czytałem o tym:) lecz mam dasha już nowszego i nie da rady tak zrobić:/
    konsola właśnie pojechała do sprawdzenia czy była lutowana itd. i ewentualnie (jak koleś się podejmie wyzwania i lutowaną mi zaktualizuje bo podejrzewam że mam albo LiteOn V2 czy V3 czyli te które trzeba lutować:/) aktualizacja do LT+1,9...na tym już gry z AP2,5 pójdą?

    i trochę dziwne pytanie:D jak napęd się tam otwiera czy cóś przy przeróbce czy aktualizacji (czy wyciąganiu klucza napędu) to czy w napędzie może być płyta z grą? bo dziś znienacka dzwonią żebym szybko przyszedł i zapomniałem wyciągnąć z napędu a wczoraj grałem w świeżutko wypaloną mafie2:/
     
  17. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Mogła być wcześniej (cięta lutowana) ,teraz nie trzeba lutować ,nawet napędu nie trzeba rozkręcać.
    Jeżeli jest jak piszesz w pierwszym poście.

    Płytki nie powinno być nawet w czasie transportu konsoli.
    Nie że coś się zepsuje,ale nie powinno być.
     
  18. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hmm to skoro nie trzeba nawet rozkręcać by wyciągnąć klucz napędu to w czym tkwi problem? może coś zepsuć czy coś?
    bo mówił że zerknie i potem zobaczymy:/

    wie że nie powinno być ale ja wczoraj sobie grałem do drugiej nad ranem potem o 3 spać a ci mi o 9 dzwonią by jak chce to szybko konsole trzeba im przynieść to ja rozespany wstałem odłączyłem i poszedłem zapominając że płytki nie wyciągam jak wiem że będę grał w daną gre...szedłem dość szybko, czy płytka mogła się porysować? bo wiem że jak jest włączony iks i jest płyta to nie wolno ruszać bo niszczy płyte
     
  19. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Może chodzi o kasę.
    Może nie ma sprzętu.
    Nie wiem.A napęd można spalić,złego flesha wgrać,zbrickować.
     
  20. ZeneQr

    ZeneQr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2011
    Posty:
    97
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no zapłacić zapłace przecież nie prosiłem by robił to za darmola. sprzęt powinien mieć bo z tego co wywnioskowałem to mógł mieć nawet własny serwis bo ten co odwoził mówił że kiedyś tam przerabiał różnym typom a teraz tylko kumplom (czyli tym co przerabiał on a nie jakiś inny kolo) ja doczepiłem się i teraz jestem na granicy przerażenia...
     
Wczytywanie...

Poleć forum