1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Lutowanie spi i jtag

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piqqs, Kwiecień 7, 2010.

  1. piqqs

    piqqs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kolegów,
    Mam problem z polutowaniem płyty głównej jasper 512.
    Mianowicie w miejscach do których mam sie podczepic są otworki nie wypełnione cyną. Jak mam się tam podłączyć? można to bez obaw zalać cyną?
    [​IMG]

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  4. piqqs

    piqqs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki bardzo, dumpik juz leci, jeszcze tylko 18 godzin :|
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba było nie sczytywać całej pamięci
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nandpro lpt: -r512 dump.bin 0 1000
     
  7. maXiking

    maXiking Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sory za głupie pytanie ale nie moge znaleźć odpowiedzi
    Może mi ktoś napisać co daje jtag ??
     
  8. piqqs

    piqqs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W takim razie spytam jeszcze, czy Degraded odczyta taki kawałek flasha?
    Tak się stało że wyskoczył error, wiec anulowałem i puściłem to jeszcze raz.
    Czy w przyszłości jak będę chciał cofnąć te zmiany to ten kawałek 0-1000 przywróci wszystko do stanu pierwotnego?
     
  9. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    mozesz wgrac XBR
    dzieki temu odpalisz gry z dysków przenośnych
    gry DLC ,themy,itd..
     
  10. maXiking

    maXiking Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mógł by ktoś napisać jakie przeróbki można zrobić na xboxie oprócz jtaga i xbr i czy na wszystkich konsolach jest to możliwe itp.
    prosił bym o pw
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie odczyta kawałka, sprawdzisz w Total comander porównanie plików jak będą takie same to jest OK. Do zrobienia XBR i tak tylko potrzebujesz KV, więc na tej podstawie odbudujesz nawet jak coś oryginalny nand:)
     
  12. piqqs

    piqqs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem.. za każdym razem jak dumpuje nand to w bloku 818 wyskakuje mi read error 250. Co z tym zrobić?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    olej nie odczytasz masz bad bloka
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    I tak nawiasem - degrader nie otwiera dumpow z jasperow 256/512. Ale wszystkie jaspery przed czerwcem 2009 maja dobre CB.

    I odczytujac pierwsze 1000 blokow jak podalem przywrocisz nand w konsoli. reszta blokow to pamiec wbudowana ;)
     
  15. piqqs

    piqqs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy zapisie domyślam się też wyskoczy błąd, co oznacza ze xbr później będzie tez troszeczkę źle zapisany. Będzie to działało jak należy? Nie będzie się wykrzaczał?
    Dzieki bardzo za zaangażowanie

    Edit: CB już sprawdzone - poprawne
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie, jak wyczyscisz bedzie bez bad blockow. ;) Pamietaj tylko 2 rzeczach:
    - wyczyscic nand przed zapisem:
    nandpro lpt: -e512
    - nie zapisywac nic w pamieci wbudowanej konsoli bo zlapiesz bricka i trzeba bedzie na nowo nand wrzucac. najlepiej zostawic ja niesformatowana zeby gry nie probowaly czegos w niej zapisywac.
     
  17. piqqs

    piqqs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pamięć wbudowana nie będzie używana już wogóle? Może warto odpalić xella i sciagnąć caly nand przed takim ereasem?
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Pamieci wbudowanej juz nie wolno uzywac. nie bawisz sie xellem tylko od razu jedziesz z XBR. w koncu masz juz dumpy.
     
  19. piqqs

    piqqs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki
    Nie czytałem dokładnie i mam schizę że powyżej FFF może być coś systemowego ;) a nie tylko fffffffff...(f)
    Adresy kv i config w xbr BB takie same jak dla innych xbr?
    Czy te sa ok?
    nandpro orig.bin: -r512 rkv.bin 1 1
    nandpro orig.bin: -r512 cfg.bin EF7 2
    nandpro 256512.bin: -w512 rkv.bin 1 1
    nandpro 256512.bin: -w512 cfg.bin EF7 2
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    W przypadku Jaspera z wbudowana pamiecia wyciagasz tylko kv, config jest pusty wiec sie go nie kopiuje.

    Wyciagniecie kv:
    nandpro nazwadumpu.bin: -r512 rawkv.bin 1 1

    Potem rczyscisz nand:
    nandpro lpt: -e512
    Polecam wgrac najpierw czyste XBR:
    nandpro lpt: -w512 xbr.bin
    A potem do nand dograc kv:
    nandpro lpt: -w512 rawkv.bin 1 $
     
  21. piqqs

    piqqs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dolar to chyba przez pomyłkę co?
     
Wczytywanie...

Poleć forum