1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mafia 2 problem

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez mati972, Sierpień 25, 2010.

  1. mati972

    mati972 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Wczoraj wypaliłem mafie 2 lecz po włożeniu płyty do xboxa pojawia się napis otwórz napęd.Obraz przed wypaleniem przerobiłem na ssv2 plikami z tego tematu http://xboxforum.pl/iso-f10/mafia-ii-ssv2-64257.html
    Log z abgx jest identyczny z tym z tematu.W imgburnie również nie było żadnego błędu.Mam ixtreme lt 1.0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Też tak czasem mam, wystarczy otworzyć/zamknąć napęd i już wszystko gra :)
     
  4. Marcello

    Marcello Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2007
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, dawno mnie tu nie było. Swojego X'a xbr sprzedałem a wczoraj pozyczyłem od kolegi Xboxa 360 który ma iXtreme 1.51.

    Mój problem polega na tym że miałem tylko jedną Verbatim DVD+R DL. Nagrałem na nią Mafi 2 od ELITE, wcześniej obraz płyty spatchowałem Wave patcherem z wave 4 na wave 3 (robiłem tak już kilka gier i wszystkie działają np. gta4 EFLC).

    Ku mojemu zdziwieniu po włożeniu płyty do napędu Xboxa, ten zasyczy zabuczy po czym staje "oczytywanie" zmienia się na "otwórz napęd", otwieram napęd, chowam go i znów zasyczy zabuczy i nic nie wykrywa.

    Moje pytanie jest następujące: czy jest to wina płyty ? Czy może nagrywania a może wina Xboxa ? iXtreme za stary ? A może brakuje mu jakiejś aktualizacji dasha ?

    Pomóżcie, tracę cierpliwość a Mafia 2 to gra na którą czekałem kilka dobrych lat.


    Warto dodać że po włożeniu płyty do PC, otwieram Xbox backup creatorem i widzę pliki które są na płycie, czyli że można podejrzewać że nagrało się dobrze.
     
  5. Koksu92

    Koksu92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brzeg
    a mam pytanie mam 360wavepatcher i nie moge patchowac gry z wave4 na 3... proszę o pomoc
     
  6. master of rzodkiewki

    master of rzodkiewki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podczepie się pod temat. Mam IX 1.51. Jak nagrać Mafię 2 żeby działała? Nie chcę rozwalić płytki. Proszę o porady jak to wszystko zrobić i co będzie mi potrzebne, bo jestem zielony w temacie.
     
  7. chopinek

    chopinek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam podobnie:

    Nie jestem pewny ale mam chyba Ixtreme 1.51, bo gry z wave 4 nie dzialają a z wave 3 działają.
    Sciągnąłem mafie 2 i sprawdzilem na abgx360 i wszystko jest na zielono. Pisze ze ma wave 6, i teraz pytanie: Jak przerobic to zeby mi działało, czyli jak przerobic z wave 6 na wave 3? Dawniej wszystkie gry przerabiałem programem "360wavespatcher", ale tam jest od wave 1 do wave 4, więc teraz nie wiem co robic. Prosze o szybką pomoc.
     
  8. woziul

    woziul Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie. Mam dokładnie ten sam problem (również Ixtreme 1.51). Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam :)
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  10. woziul

    woziul Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Dotąd przerabiałem gry programem "360 Waves Patcher" z tym, że tam jest tylko opcja do Wave 4. Mam rozumieć, że to nie szkodzi :) i gdy gra będzie w Wave 6 mam zaznaczać w programie, że jest w Wave 4 i patchować do 3, czy też może do Wave 6 należy używać innego programu? Jeszcze raz dziękuję za szybką odpowiedź.
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wave 6 to w zasadzie to samo co wave 4 (przynajmniej ma to samo pfi)
     
  12. woziul

    woziul Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    :) Ok serdeczne dzięki. Czyli wynika z tego, że czy jest to Wave 4 czy też Wave 6 to tak czy inaczej obraz do "360 Waves Patcher" z ustawieniem na przeróbkę do Wave 3 :) i zadziała. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
     
  13. daro0905

    daro0905 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam PROBLEM nie da się zmienić na wave 3 w 360 waves patcher , nigdy niebyło z tym problemów a gra nawet pio zmianie na wave 3 program wykrywa iso jako wave 4 co jest grane?
     
  14. chef

    chef Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc
    Mam pytanie. Mam bo daj ze iXtreme 1.51. Zawsze wypalalem wszystkie gry bez problemu. Przepuszczalem je przez abgx360 i pozniej w razie czego najwyzej uzywalem active.iso. Nigdy nie zamienialem, zadnych wave'ów. Czy i w tym wypadku tak moge zrobic? Czy jednak musze bawic sie w zamiane wave?
     
  15. chef

    chef Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z gra. Posiadam iXtreme 1.51 (jezeli dobrze pamietam :p). Uzywam active.iso wiec nie bawilem sie w zadne zmiany wave'ow. Przepuscilem plik przez abg360 i juz tam byly problemy. Pojawily sie tego typu teksty:

    O co chodzi? :) Mimo tego sprobowalem wypalic w imgburn i wystapil blad w jakiejs 1/3 wypalania:

    I plytka poszla sie je**ć :)
    Co w takim przypadku trzeba zrobic? Bawic sie tymi wave'ami?
     
  16. KUBAA9

    KUBAA9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem taki sam mam ixtreme 1.5 albo 1.51 (nie pamietam):) i zawsze przed nagrywanie zmieniam na wave 2 i raz ściągnołem halo reach i pisze w x "Dysk z roznimi materiałami", nie dawno ściągnołem też mafie 2 i F1 2010 i robi to samo, kiedyś wogle czegoś takiego nie robiło
     
Wczytywanie...

Poleć forum