1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mafia II, NVIDIA PhysX na x360?

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Aras64, Sierpień 10, 2010.

  1. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    Dziś grając w demo zdziwiłem się gdy podczas intro zobaczyłem napis NVIDIA PhysX, jest to silnik fizyki użyty w Batman: AA- tylko wersji na PC. Wiedziałem, że będzie w PCtowej wersji Mafii ale z tego co mi wiadomo to ani xbox ani ps3 nie jest wstanie go uciągnąć. Co on tam robi, czy ten silnik został wykorzystany również w wersjach konsolowych?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Za Wikipedią:
    Więc tak, wygląda na to że PhysX został użyty również w wersji na Xboksa.

    Dodatkowo, na PhysXInfo.com napisano, że w B:AA na X360 PhysX został użyty...
     
  4. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    x360 obsługuje PhysX tyle, że starą wersje :).
     
  5. maaax89

    maaax89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tego co mi wiadomo X360 nie obsługuje sprzętowo PhysX. Obliczenia wykonuje procesor.
     
  6. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    fakt xbox360 nie posiada physx ... Szkoda wielka szkoda.
     
  7. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Jaki procesor wykonuje kalkulacje dla PhysX? CPU i GPU?
     
  8. maaax89

    maaax89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli GPU jest zgodne z Physx to GPU, Na CPU można uruchomić ale straszny spadek wydajności.
     
  9. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    A no to pewnie i taki PhysX mamy - z CPU, bo GPU za stare na takie bajery.
     
  10. maaax89

    maaax89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie za stary tylko w X'ie GPU jest od ATI, a PhysX należy do zielonych.
     
  11. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    No ewentualnie.
    Ale PS3 jakoś ma GPU od Nvidii i pełnego PhysX tam też nie ma.
    Fizyka ograniczona jest jedynie do obliczeń zderzeń obiektów.
     
  12. hamerpl

    hamerpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale Logicznie, czy Gry na Xboxa maja być słabsze bo ma karte ATI?

    Konsola jest dedykowanym sprzętem i chyba producentowi gier zalezy na grafice dobrej żeby gra się sprzedała w dobrym nakładzie a nie zrobić gówno na ps3 a dobrą na xboxa i też odwrotnie, zazwyczaj to gry na ps3 były lekko gorsze w tym przypadku Mafia II wg testu na polygamia.pl też jest gorsza od wersji z PS3 za to ta z PC jest lepsza.
     
  13. maaax89

    maaax89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nikt nie mówi że karty ATI generują gorszą grafikę, tylko że nie obsługują PhysX.
     
Wczytywanie...

Poleć forum