1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mafia II PL nie dziala - zle nagrana? wina plyty? nagrywarki?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pumpeek, Listopad 14, 2010.

  1. pumpeek

    pumpeek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, pobrałem Mafie II PL z forum p2m "Mafia2_FREE_CZ-MICHALSS"... Niestety gra nie działa, dodam tylko iż jest to moja pierwsza gra, którą próbuję uruchomić na Xboxie LT 1.1, którego posiadam od piątku...

    A więc tak, po ściągnięciu gry puściłem obraz przez abgx i taki był wynik:

    [​IMG]
    [​IMG]

    jak widać, obraz jest wave 4 i SS v2, czyli wszystko powinno być ok. Obrazu nie ma w bazie gier zweryfikowanych abgx, ale z tego co wyczytałem na forum tak właśnie jest z wersjami PL, że nie znajdziemy ich w abgx.

    Nagrałem obraz na płycie Verbatim DVD+R DL przy pomocy tego poradnika http://xboxforum.pl/iso-f31/nagrywanie-obrazow-iso-windows-4.html . Uuruchomiłem ImgBurn wybrałem Write file to disc, dalej jak w w/w linku, prędkość wybrałem 2.4x, jednak po rozpoczęciu nagrywania porgram zmienił automatycznie prędkość na 4x... Płyta nagrała się bez problemu, po wsadzeniu jej do Xbox'a pojawia mi się białe tło z dużym logiem Xbox i tyle, nic więcej... Gdy naciskam na pada to pojawia mi się poziome menu jak przy oglądaniu filmu, czyli start; nast rozdział; poprz rozdział itp.

    Gdzie tkwi problem? W samym obrazie gry? w źle nagranej płycie czy może w samym xboxie?

    P.S. Nie wiem czy to coś pomoże, ale na nagranej płycie obok folderów AUDIO_TS i VIDEO_TS jest jeszcze $SystemUpdate
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Le Nino

    Le Nino Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sępopol
    Wychodzi na to,że albo nie masz wcale flasha albo masz niższą wersje IX.
    Spróbuj jakąś grę na niższym wave.
     
  4. pumpeek

    pumpeek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Skonsultowałem się z osobą od której kupywałem Xboxa i bez problemu w sobotę zrobi mi re-flesh napędu. Zanim jednak się do niego udam, chcę być niemal pewny, że to jest wina źle wgranego flasha...

    Pobrałem grę Alan Wake i puściłem obraz przez abgx360, test przeszedł pomyślnie SS v1, wave 4 i obraz znajdował się w bazie gier zweryfikowanych... Chciałem przerobić obraz do SS v2, ale na stronie abgx360 nie było patchy - wyczytałem, że do SS v2 przy wave 3+ trzeba przerabiać tylko, jeżeli ma się zamiar grać on-line, ja nie zamierzam. Przerobiłem sobie więc obraz do wave 2 i wypaliłem.

    Gra niestety również nie działa podobnie jak Mafia, tylko że teraz zamiast loga Xboxa mam napis 'to play this disc put in a XBOX360 console'. Pogoglowałem trochę i na innych stronach pisało, że jeżeli występuje taki błąd to najprawdopodobniej jest źle wgrany flash, ok. Jednakże wyczytałem również (nie wiem czy to jest prawda), że jeżeli jest źle wgrany flash i nie czyta nam piratów to nie będą chodzić również oryginały, lecz mi oryginały chodzą a dokładniej FIFA 10, więc?

    Kolejną ostatnią tylko kwestią jest jeszcze to co znalazłem:

    czy tak powinno się ustawiać? Bo u mnie jest ustawione 'Calculate Optimal'
     
  5. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nagrywaj clonem cd z kalibracija mocy lasera
     
  6. pumpeek

    pumpeek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok nagram jeszcze raz Alan Wake, jednak przerabiać na wave 2 tak jak to zrobiłem i jest ten błąd po nagraniu 'to play this disc put in a XBOX360 console' czy nagrać tak jak ściągnąłem SS v1 i wave 4?
     
  7. voytas

    voytas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    nagraj to tak jak ściągnąłeś. Wina raczej jest po stronie źle nagranej płyty ;)
     
  8. pumpeek

    pumpeek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Byłbym wdzięczny, gdyby odpowiedzi udzielił ktoś bardziej znający się na rzeczy a nie osoby, które próbują nabić 20-sty post ;) Bez obrazy dla was, ale 'wina leży raczej' z ust osób, które nie miały z tym problemu - nie przekonuje mnie to do kolejnego marnowania płyt ;)
     
  9. pumpeek

    pumpeek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam za wprowadzenie w błąd, ale ta FIFA 10 jednak nie jest oryginałem, zmyliła mnie prasowanka na płycie

    Puściłem obie gry, które nagrałem oraz FIFA 10 przez abgx360 (nie obrazy iso, które pobrałem tylko już nagrane płyty - w abgx360 zamiast 'File(s)' wybrałem 'Burned DVD'). abgx360 pokazuje przy wszystkich layerbreak - 1913760, czyli jednak problem nie leży raczej po stronie ustawień ImgBurn...

    Skontaktowałem się jeszcze raz z kolesiem, który mi flashował napęd i powiedział, że robił to w pośpiechu i mógł niechcący wrzucić inna wersję iXtreme, co oczywiście w sobotę możemy naprawić.

    I teraz tylko tak jeszcze raz:

    Mafia II ściągnięty i nagrany jako wave 4 - nie działa - wyświetla się logo Xboxa
    Alan Wake ściągnięty jako wave 4, po przerobieniu do wave 2 i nagraniu - nie działa, wyświetla się napis 'to play this disc put in a XBOX360 console'
    FIFA 10, która również jest jednak piratem - działa - po puszczeniu płyty przez abgx360 pokazuje, że jest nagrana jako wave 3

    Czyli problem już chyba rozwiązany... Mam inną wersję iXtreme, skoro gra wave 3 działa. Jutro zakupie płytę i nagram gry jeszcze raz tylko jako wave 3.

    I mam tylko jedno pytanie, czy wystarczy pobrane obrazy przerobić tylko do wave 3 za pomocą 360wavepatcher, czy trzeba robić coś jeszcze?
     
  10. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W abgx360 masz opcję zapisania wyniku do pliku tekstowego - udostępnienie całego logu ze skanowania byłby bardziej pomocne...

    Skoro Wave 3-ci działa to 2-gi powinien tym bardziej.

    FIFĘ 10 rozumiem sam nagrywałeś?
     
  11. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Jeżeli myślał że jego Fifa to oryginał to chyba sam jej nie nagrywał :p
     
  12. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Fakt, punkt dla ciebie.

    Najprawdopodobniej twoja nagrywarka po prostu nie nadaje się do nagrywania tych gier. Jesteś pewien co do LB? Ono wydaje się być najbardziej prawdopodobne.
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    pewnie ma ixtreme 1.6 - działa wave 3 bo jest to natywny najwyzszy wave dla tej przerobki
    nie działa wave 2 bo jest patchowany do nizszego wave (wg ixtreme)

    niech nagra alana na wave 3 i bedzie wiedział
     
  14. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    iXtreme sprawdzało natywność Wave, a nie tylko poprawność/znajomość?
     
  15. pumpeek

    pumpeek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przerobiłem Alan Wake z wave 4 do wave 3 i działa :) Czyli iXtreme 1.6? Mogę odpalić tylko i wyłącznie gry z wave 3? Wave 1 i 2 również nie pójdzie?

    Z góry dziękuje wszystkim za pomoc
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    pojdzie oryginalne wave 3,2 i 1
    patchowane tylko z wave 9,8,7,6,5,4 na wave 3
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    tak ixtereme sprawdza wave na podstawie daty wyprodukowania gry

    nie dotyczy to ofcoz ixtreme lt kory w ogole nie sprawdza wave
     
  18. mike20

    mike20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co z mafia 2? w abgx pokazuje wave 4, mam iE 1.61 i nie widzi mi płyty.
     
  19. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    1.61 nie obsługuje patchowanych gier, a Mafia II bodajże ma domyślnie wave 6. Spójrz na tabelę w sygnaturze poniżej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum