1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

maks. grafika pod ten sprzęt i zasilacz?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dunqeldonka, Czerwiec 2, 2009.

  1. dunqeldonka

    dunqeldonka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Jaką mogę podłączyć maksymalną, znaczy się najwyższą kartę graficzną pod mój config:

    Płyta główna: Gigabyte S-series p31
    Proc : Core 2 Duo E4600 2,4Ghz
    1GB ram
    Soundblaster X-FI Xtreme audio
    Dysk : WD 250GB 16mb bufor

    zasilacz Chieftec400W High Efficiency

    karta graficzna to obecnie radeon X550.

    Jeżeli ktoś ma jakieś pojęcie jaką maksymalnie karte graficzną mogę tu wsadzić abyl wytrzymał zasilacz będe bardzo wdzięczny za pomoc

    osobiście chciałbym wsadzić GeForce 9800GTX+ albo wyżej ale nie wiem czy zasilacz wytrzyma

    jakie karty polecacie do mojego configu?

    pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jar

    Jar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    To nie jest forum o PC tylko o konsoli XBOX360, kosz.
     
  4. dunqeldonka

    dunqeldonka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kim Ty jesteś ,żeby o tym decydować. To jest Off-topic
     
  5. owned444

    owned444 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    bp/anglia
    radek 4850 albo 4870 najlepszy wybor
     
  6. dunqeldonka

    dunqeldonka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a myślisz,żę mój zasilacz spokojnie pociągnie taką grafę zachowując stabilność ?
     
  7. owned444

    owned444 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    bp/anglia
    spokojnie . chieftec jedne z najlepszych zasilaczy robi. 400w wystarczajaco . na lepsza karte ramu dokup te minimum 2gb
     
  8. dunqeldonka

    dunqeldonka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no tak ram dokupić trzeba. już to zaplanowałem wcześniej. Kupię tylko pada Saitek'a do Xboxa i PC i będzie kozacko, myśle,że prototype będzie smigał jeszcze tylko 7 dni do premiery :D dzięki za pomoc ,masz podziękowanie

    pozdro
     
  9. Sasilton

    Sasilton Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak chcesz kupic 4870 to koniecznie podkrec procka to przynajmniej 3.2ghz bo tak karta bedzie ograniczana
     
  10. dunqeldonka

    dunqeldonka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mogę go kręcić bez zmiany wiatraków,past itp? czytałem o tym procku ,że jest dość chłodny ale nie wiem do końca
     
  11. stomil-olsztyn

    stomil-olsztyn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczytno/Olsztyn
    na takie karty trzeba conajmniej 500W moj kolega ma tagana 500W, a Tagan lobi lepsze zasilacze od chiefteców, i musielismy mu dodatkowe waty dorzucic zeby gf 9600 podlaczyc, wiec nie marz na 400 W o 9800 bo nawet kompa nie wlaczysz. Składałem juz ponad 40 komputerow to sie znam ^^
     
  12. Ulus

    Ulus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    krk
    co bys nie kupil 1GB ramu to stanowczo za MAŁO!

    co do grafy to radzio 4850 wydaje sie w miare fajny.
     
  13. dunqeldonka

    dunqeldonka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    stomil-olsztyn w takim razie jaka Twoim zdaniem karta jest tu maksymalnie dostępna

    bo takie było pytanie wątku

    pozdro
     
  14. TobiAlex

    TobiAlex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bzdury piszesz. Ja mam bequiet 400W i mam:

    4GB RAM
    Intel Core 2 Quad 2.4GHz
    Faxconn P35
    GeForce 8800GT / GeForce 9600GT (posiadam obie karty)
    SB Audigy SE.

    Działa bez problemu. 40 kompów? Co to jest.
     
  15. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Heh to jest off topic. A to nie jest jeden z tych głupich tematów typu ,,co jadłeś na śniadanie,,. Zdecydowanie do takiego zestawu dorzuciłbym ATI 4850 najlepiej od PALITA albo SONIC.

    Co do zasiłki to hmm powinien dać rade. Ja u siebie na E8400 2Gb RAM i Gigabyte 4850 jade na Cooler Masterku 450W więc pewnie twoja zasiłka też da rade... Ale dla świętego spokoju zmien na coś mocniejszego pokroju 500W-atówek.
     
  16. stomil-olsztyn

    stomil-olsztyn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczytno/Olsztyn
    Taaa to te 9600 o chyba jakieś słaba masz, mówimy tu o dobrej 9600 GT czyli Golden Sample 2.0 Edition wiec sie nie udzielaj jak sie nie znasz. I nigdy ci nie uwierze lepiej sprawdź jaki masz ten zasilacz i napisz. Aha i jeśli chcesz mi powiedzieć że twoje karty robi9ą w SLI na zasilaczu 400W to cie wyśmieje :p
     
  17. dunqeldonka

    dunqeldonka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmmm ok ATI 4850, czy to będzie najlepszy wybór ? Jak wygląda tutaj Nvidia
     
  18. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    ATI 4850 to dobry wybór cena=wydajność. Ale Nvidia nie ma tu za bardzo co pokazywać Gifek 9600 jest zenua... 9800 za tą kase nie jest lepszy niż 4850... Teraz nadeszła pora na ATI kupuj 4850 i wyżej.
     
  19. stomil-olsztyn

    stomil-olsztyn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczytno/Olsztyn
    no tu sie zgodzę ATI to dobry wybór.
     
  20. Piesnababy

    Piesnababy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    9800GTX+ Jest o parę procent wydajniejszt od 4850 GDDR3.
    Na razie najlepszym wyborem jest HD 4770 (500zł) wykonany w 40 nm , nie grzeje się i pozwala osiągnać wysokie wyniki OC , podkręcony 4770 o jakieś 10 % przegania 4850 zachowująć najniższe temperatury.
    Co do zasilacza , spokojnie uciągnie 9800GTX+ , karta w 55 nm czyli pobiera mniej prądu niż jej starszy brat (9800GTX 65nm).
    Ale kupując 9800GTX+ tudzież 4770 , będziesz musiał podkręcić procesor , do wartości przynajmniej 2.8ghz.
    @@
    Co do twojej wypowiedzi "stomil-olsztyn". Tagan rzeczywiście robi lepsze zasilacze od Cheiftec'a.
    Ale żeby 9600GT bezawaryjnie pracowało , wystarczy Mode Com MC-350w.
    Do Tagana 500 W bez żadnych problemów wszedłby gtx260, który pobiera max. 205w tudzież GF 9600GT 95w.
    Więc nie widzę za bardzo sensu w twojej wypowiedzi...
     
Wczytywanie...

Poleć forum