1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Maksymalna prędkość zapisu płyty, a odczyt ??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez xfenixxx, Luty 14, 2009.

  1. xfenixxx

    xfenixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Niedawno zakupiłem używanego Xa i mam dziwny problem :confused: a mianowicie wszystkie gry które są nagrane na płytach o maksymalnej prędkości zapisu x2.4 nie chcą wchodzić za pierwszym razem, jeśli już wejdzie ( zazwyczaj po około 10 próbach :/ ) działa bez problemu :confused:, ta sama gra nagrana na płycie o maksymalnej prędkości zapisu x8 wchodzi za każdym razem, cały czas mowa o płytach Verbatim, czy to oznacza że niedługo czeka mnie wymiana napędu ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    byc moze nie.przy przerobkach sa rozne mozliwosci predkosci odczytu do wyboru,np 12x,8x i poprostu jaka przedkosc zostaje wybrana taka bedzie odczytywac
     
  4. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska

    Kuzwa wes chłopie skończ takie brednie wypisywać to jak masz ustawiona 12 to placki smażysz x12 (nawet DL takich niema palników chyba też)dawno takiej bzdury na tym forum niewidziałem.

    Co do problemów kolego podaj wiecej danych na jakim palniku to było smazone przedewszystkim.Chociaz na 99,9 zdycha ci napęd w konsoli.
     
  5. xfenixxx

    xfenixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kilka gier mam od gości, od którego to kupiłem i one akurat wchodzą zawsze, kilka mam odkupionych ok kumpla ( nie wiem jaka nagrywarka ) i tu te które są na x2.4 nie chcą wchodzić za pierwszym razem, a te które na x8 wchodzą zawsze, sam mam Samsunga Writemaster, i na razie wszystkie nagrywam na x8 i wchodzą od razu, w miarę nie zauważam doczytywania tekstur czy coś w tym stylu, choć przesiadłem sie z PS2 na Xa i może tego nie zauważam bo w w porównaniu z Xem to w PS2 nie było w ogóle tekstur :D ( przegram GTA4 i sprawdzę, choć słyszałem że nawet nowe napędy mają z nią problem ). Czy jest jakaś metoda na to aby sprawdzić w jakiej mniej więcej kondycji jest napęd ??
     
  6. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Bedziesz widział po odczycie jak narazie niemasz danych porównawczych ze tak powiem :) verbów 2,4 juz nieuswiadczysz na 8 sprawdz jakość własnych wypieków ew kup pare gier od jakiegoś dobrego korsarza i zobaczysz jak to z odczytem będzie.Najlepiej jakbyś miał do testów cos z pionieerka bo to jest najpewniejszy palnik.Im wiecej bedizesz miał róznych kwiatków w odczycie tym wieksze szansa ze naped idzie do krainy wieczanych łowów.
     
  7. xfenixxx

    xfenixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie no :) teraz już tylko na swoim ciągnę :) nawet chyba po przegrywam te od kumpla na moim, żeby już z jednej nagrywarki ciągnęła :) a takie pytanie na przyszłość :D orientujesz się gdzie i w jakiej cenie mogę dostać sprawdzony nowy napęd do Xa ?? i czy po zmianie napędu będę musiał dać ja znów do przeróbki ?? no i jaki twoim zdaniem najlepszy ?? obecnie posiadam napęd Hitachi
     
  8. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Na alledrogo napewno sie znajdzie ponoc Liteon sobie najlepiej radzi z wszelakimi płytami ja mam starego samka i myka jak burza.
     
  9. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    mialem na mysli raczej ze jesli predkosc odczytu jest 12 to pujda wsie plytki :p ale mniejsza o to x[
     
Wczytywanie...

Poleć forum