1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Małe objaśnienie

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Raizel, Luty 24, 2012.

  1. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Mój problem jest trochę nietypowy więc postaram się go Wam objaśnić najlepiej jak mogę. Odrazu zaznaczam: przez długi czas nie interesowałem się tym tematem więc spędziłem trzy dni na poszukiwaniach odpowiedzi, próbowałem się dokształcić w tym temacie i trochę przeładowałem wiedzę bo zrobił mi się miszmasz i się pogubiłem. Ok ladies and gentleman:

    Posiadam dashboard 2.13604. Jaki jest flash nie pamiętam. Flashowałem u "fachowca" około czerwca po tym feralnym update który kasował przeróbki więc to będzie około czerwca. Pamiętam, że wtedy czekałem, aż wyjdzie nowe firmware, bo starego się nie opłacało już pakować (obstawiam, iż było to LT+ 2.0 ale głowy nie daję). Wypaliłem sobie ostatnio Soul calibur 5 za pomocą tutka umieszczonego na forum (metoda truncate. Nie przerabiałem obrazu bo nie wiedziałem czy jest to potrzebne i zbytnio nie wiedziałem jak [kiedyś się wrzucało do waves patchera i jazda]) na LG. Wrzucam ją do napędu, pojawia się czarny ekran i... po zabawie, wywala do dasha i tak w kółko. Pojawia się teraz moje pytanie: co mam zrobić, co się opłaca zrobić? Upgrade'ować dash'a, przerabiać konsolę pod LT+ 3.0, nagrywać ponownie, przerobić obraz, pójśc pograć w mario na pegasusie czy otworzyć sklep z pamiątkami? Chodzi mi o konkret co mi potrzeba do odpalenia tej gry.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przerobić na LT 3.0. Nie masz LT 2.0, bo to wyszło około III kwartału 2011r.
     
  4. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli nie aktualizować dash'a ani nic, poprostu przerobić na LT 3.0. Czy będzie się wiązała z tym potrzeba zakupu tej "magicznej" nagrywarki co to zapełnia płyty na maksa, czy metoda nagrywania truncate pod 3.0 też wchodzi w grę?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, wgraj LT 3.0 i nagrywaj gry tak jak tutaj http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[t...treme-lite-touch-3-0-a-120365.html#post942283 Możesz nagrywać metodą "truncate", tylko że jak nowsze gry będą wymagały DashBoard'a wyższego od 13604 to nie zainstalujesz na dysku gier XGD3, bo do tego potrzebny jest iHAS.
     
  6. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wykonałem flash ale to nic nie dało, soul calibur V dalej wywala do dasha. Zrobiłem nawet upgrade dasha do 14719 ale też to nic nie dało. Flash wyszedł chyba poprawnie, bo działają teraz tylko oryginalne gry.
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    XGD2 też nie czyta? Może wgrałeś OFW.
     
  8. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, właśnie to zrobiłem :). Dopiero po chwili sobie to uzmysłowiłem i zdążyłem zakręcić konsolę, komputer i wszystko inne posprzątać, więc musiałem zaczynać wszystko od nowa. Wszystkie gry hulają, zarówno nowe jak i stare. Dzięki Ci adam34689 za całą pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum