1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Male pytanie o dyski wd

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez silsar, Maj 29, 2010.

  1. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pytanie o dyski WD

    To znowu ja , z kolejnymi pytaniami.
    1.Czy dyski WD przerobione pod xboxa wymagaja konfiguracji w xboxie , czyli po podlaczeniu do xboxa trzeba go w xboxie skonfigurowac czy jest on juz skonfigurowany i mozna odrazu grac?

    2.Widzialem ze do tych dyskow WD dodaje sie jakies partycje , jednak jesli kupil bym dysk bez dodanych partycji to on wogole nie ruszy w konsoli?

    3.Jesli jest tu jakis znawca to czy mogl by mi wytlumaczyc do czego sa te partycje na dysku ? Wydawalo mi sie ze kiedy kupi sie dysk to po podlaczeniu xbox sam na nim zrobi to co potrzeba jednak teraz to juz sam nie wiem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    1. Można od razu grać.
    2. Nie, bez partycji nie ruszy. Jeśli jest przystowoswany pod Xbox'a 360, to ma 3 partycje.
    3. Nie pamiętam, która do czego, ale jedna do filmów i rzeczy z XBL chyba, druga do gier instalowanych na dysku a trzecia na save'y? Nie pamiętam już.... Na allegro są dyski WD przystosowane do Xbox'a już nawet w obudowach (sam taki kupowałem), więc nie będzie problemu ze znalezieniem....
     
  4. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Litwin ci to wytlumaczyl, jak chcesz kupic dysk i sam przerobic to zrob to samym HDDHacker'em a, a reszte zrobisz podlaczajac do x'a i wpisujac numer seryjny.
    To jest banal. ew. mozesz gotowca na allegro kupic.
     
  5. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1.Wedlug tego poradnika :
    http://xboxforum.pl/sprzet-f27/jak-...-bevt-beas-bjkt-bekt-velociraptor]-14421.html

    pisze ze trzeba robic samemu partycje , wiec jak to w koncu jest ?

    2.Czytalem ze jak sie nie zrobi partycji to wogole nie czyta dysku , a moze ten hddhacker to jakas nowa wersja i sam robi te partycje?

    3.W takim razie skoro zrobi juz sam partycje to po co sie formatuje w xboxie? Czy xbox robi dodatkowe foldery swoje na ktorejs z tych 3 parycji?

    4.A moze jest tak , ze z tym nowym dashem wystarczy podlaczyc dysk czysciutki i po formatowaniu sam zrobi wszystko co potrzeba.

    Musze przyznac ze wogole tego nie rozumiem i chcialbym aby ktos mi to wytlumaczyl.Prosze o pomoc.
     
  6. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam za post pod postem ale chcialbym cos dodac.

    5.W tym poradniku :
    Podpinanie dysk od PC(WD BEVS) do Xbox 360

    i tym:

    Jak podpiąc HDD z PC do Xboxa360[BEVS, BEVT, BEAS, BJKT, BEKT, Velociraptor]

    jest napisane zupelnie innaczej.Dlaczego w jednym trzeba robic partycje a w drugim wystarczy podlaczyc do xboxa i w xboxie zformatowac?Prosze o odpowiedz.Mysle ze to najwazniejsza odpowiedz z tych wszystkich 5 punktow.
     
  7. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Taka glupota, jak podlaczysz niesformatowany dysk do konsoli to bedziesz musial przy formatowaniu podac numer seryjny i moze ktos w kwesti bana bal sie i wymodzil cos takiego - bana za dysk sie nie dostanie.

    Punkt: "tworzenie partycji" mozesz olac.
     
  8. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WIELKI PLUS dla ciebie, bardzo dziekuje za pomoc.

    Chcialbym jeszcze wiedziec jaki numer seryjny bedzie trzeba podac , dysku czy konsoli ?
     
  9. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Numer seryjny konsoli (z tylu odbudowy jest). :) Pozdro :).
     
  10. Bourne^

    Bourne^ Banned

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jedna partycja jest do kodekow dlckow, jedna do emulatora xbox1 i jedna na gry. Wymagane sa do odpalenia ale raczej bedziesz miec zrobione. A konfigurowac nic nie trzeba;d
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. jasio2k
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    251
  2. mr.frost78
    Odpowiedzi:
    13
    Wyświetleń:
    1069
  3. LinePL
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    403
  4. muniek131
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    1281
  5. Stalker Kaczy
    Odpowiedzi:
    12
    Wyświetleń:
    795

Poleć forum