1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mały problem z iHAS124-B

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Tian, Sierpień 22, 2012.

  1. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    Witam, wlasnie dzisiaj odebralem nowy naped Lite-On iHAS124b i mam problem. Otoz robie wszystko jak w tym artykule http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ zatrzymalem sie w miejscu wybierania BookType i znalazlem to X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl aby sie upewnic czy mam LT MAX. Sciagnalem pliczki z tej strony, odpalam tak jak jest tam napisane i juz w pierwszych krokach przerobki gdy mam okno: http://i50.tinypic.com/34gpwdy.jpg i po wcisnieciu update widze error: http://i45.tinypic.com/3312338.jpg wiec wnioskuje ze nie musze robic update skoro jest najnowsza wersja. Wiec wracam do artykulu z tego forum i jak juz mam wypalac wyskakuje mi okienko ze plyta ma za malo miejsca (wypalam na verbatimach dvd+r dl 8.5GB) i mam do wyboru te 2 opcje overburn i truncate. Co jest nie tak? Czy cos pominalem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma lt max

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    Co to znaczy? czy tam iXtreme burner max... ma to jakas roznice z lt max? nvm... jest ktos w stanie pomoc? zauwazylem tez ze na mojej plycie verbatima jest napisane 8x speed vitesse.. tzn ze nie mozna wolniej na nią cos wypalic? wydawalo mi sie ze wczesniej wypalalem 4x
     
  5. mateo360

    mateo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  6. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    czy sa z singapuru to nie mam pojecia ;) ok sprobuje tym razem dac yes i zobaczymy co z tego wyjdzie


    edit:
    ok, zapuscilem ten firmware mimo ze krzyczal o tej samej wersji, ale teraz przy wypalaniu nie bylo komunikatu ze za malo miejsca na plycie, tylko leci elegancko 2,4x :)
     
  7. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    ok wypalilem pierwsza plyte RAGE tak jak na tutorialu bylo i przy instalacji na dysk xboxa przy 51% juz drugi raz wyskoczyl mi blad ze nie mozna odczytac plyty, byc moze jest zarysowana lub zabrudzona... jakies pomysly?
     
  8. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Napisz jakie ustawienia stosowałeś w imgburn i eeprom i czy zarówno nagrywanie jak i weryfikacja przeszły bez problemu
     
  9. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    ustawilem wszystko dokladnie tak samo jak na screenach tutaj: http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ nagrywanie przeszlo bez problemow, weryfikacje odpuscilem. powiedzcie mi czy przy zmienianiu booktype http://i1054.photobucket.com/albums/s496/adam34689/ImgBurnscreen7.jpg o tutaj dajac change mode na dvd+r dl media eeprom i wciskajac change to czy powyzej w "Current mode" powinno sie wyswietlic wlasnie to eeprom? bo ja tam przez caly czas mam dvd-rom
     
  10. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Zostaje DVD-ROM. Ja na płytach mkm-003 nagrywałem 4x z opc i 2.4x bez opc i gry działają bez problemu. Inne ustawienia mam tak :
    Force HT włączone
    OHT wyłączone
    overspeed wyłączone
    smartburn włączone

    Spróbuj z takimi, u mnie działa
     
  11. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    moglbys napisac gdzie to dokladniej znalezc? albo jakis screen?

    edit:
    ok znalazlem to w EEPROM utility, bo myslalem ze to jakas opcja w imgburn :) jak odchacze te opcje to moge odrazu przejsc do wypalania czy musze cos jeszcze zrobic zeby załapało nowe opcje?
     
  12. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    w imgburn też są chyba te opcje, zmień w obu programach.Dawno nie nagrywałem i nie pamiętam dokładnie
     
  13. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    gdzie sa w imgburn ? bo szukalem i znalezc nie moglem... zapuscilem wlasnie kolejna plyte tym razem GoW3. Zobaczylem ten temat http://xboxforum.pl/aktualnosci-9/i...wares-juz-jest-105953/index28.html#post851049 i ustawilem tak jak na tym screenie, mam wlaczone OPC i predkosc 4x w logu imgburn mam wpis:

    I 17:35:24 Advanced Settings - Force HT: Yes, Online HT: Yes, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes

    zobaczymy co teraz z tego bedzie...
     
  14. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    jak nagrywasz powyłączaj wszystkie inne programy i najlepiej odejdź od kompa ;p
     
  15. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    gears of war3 zainstalowal sie nadysku pomyslnie... ale jak odpalam gre to slysze jak naped chodzi :/ nie po to kupywalem ihas zeby grac z plyty ech....
     
  16. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    około 5min pochodzi xgd3 troche inny format odczytu
     
  17. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    ?

    po 5 minutach plyta przestaje chodzic?
     
  18. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    po kilku minutach napęd przestaje kręcić i gra działa dalej. nie wiem dokladnie co się dzieje w ciągu tych kilku minut ale na orygianałach też tak jest ;)
     
  19. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    faktycznie, po 2,5 minuty plyta przestala sie krecic :)
     
  20. mateo360

    mateo360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nie mozesz odpuszczac weryfikacji bo w przypadku gier xgd3 nie zainstalujesz jej,lub jezeli weryfikacja nie ukonczy sie w 100% tez ci sie nie zainstaluje.Jezeli robisz wszystko wedlog poradnika z tego forum to nie powinienes miec problemow.przepuszczaj za kazdym razem kazda gre przez abx-a ktorego tez musisz odpowiednio ustawic.No i najwazniejsze verbatim z Singapuru.piszesz ze nie jestes w stanie tego spr bo to tylko na opakowaniu pisze,jezeli przy weryfikacji przewaznie w 50%przerywa to nie kombinuj bo to przez te plyty,Ja na 20 nagralem moze 5.Nie przeciazaj systemu przey nagrywaniu jak kolega wyzej pisal
     
  21. Tian

    Tian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jawor
    a nie jest gdzies napisane w imgburn czy to plyta z singapuru? jak wsadzilem plyte to znalazlem informacje MID: MKM-003-00 - widzialem jak na forum ktos podawal to id
     
Wczytywanie...

Poleć forum