1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Mały" problem z konsolą.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez alkq, Listopad 22, 2009.

  1. alkq

    alkq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawa wygląda tak, że ostatnio nagle przestała mi się wysuwać tacka w XBoxie. Rozebrałem konsolę i zauważyłem, że sprawa wygląda tak jak ktoś opisał w poradniku o niewysuwającej się tacce. Zrobiłem wszystko i nagle wyświetlił się ten błąd z 3 świecącymi diodami. Zresetowałem konsole i teraz w ogóle nie chce się włączyć, a na zasilaczu pali się czerwona dioda. Zasilacz mam nowy, kupiony z miesiąc temu, a konsole dostałem od kuzyna, który mieszkał w Kanadzie.

    Jak to można naprawić, ew co się stało ; d.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kamil2264

    Kamil2264 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Upewnij się że masz dobrze podłączony zasilacz do konsoli. Odłącz go, podłącz jeszcze raz.
     
  4. alkq

    alkq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, zasilacz jest dobrze podłączony. Czy jest możliwość, że jakiś materiał dostał się do konsoli i zwarcie? Czy możliwe, że przez to, że coś wpadło do napędu konsola mogła tak zareagować?
     
  5. Kamil2264

    Kamil2264 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. alkq

    alkq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No w sumie jest szansa, bo 2 kumpli ma zasilacz. Ale dziwne aby zasilacz już padł.

    Jakieś inne pomysły? : D Czy możliwe jest, że gdy konsola jest niesprawna pojawia się czerwona dioda?
     
  7. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Czrwona dioda na zasilaczu oznacza ze albo zasilacz jest padniety albo problem z zasilaniem w konsoli.
     
  8. Kamil2264

    Kamil2264 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zobacz linki, które podałem wyżej, z tego co tam piszą może tak być.
     
  9. alkq

    alkq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jeśli konsolka ma zwarcie to teraz je znaleźć ; d. Bez podpiętego DVD-ROMU to samo.
     
  10. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    nieee wedlug mnie zle podlaczyles naped, bo czerwona dioda swieci sie tez jak naped jest zle podlaczony lub jest odlaczony. Mam nadzieje ze nie wlozyles odwrotnie wtyczki zasilania w naped? Odłacz kable od napedu i plyty glownej i podlacz jeszcze raz.

    ps. Ludzie tu herezje pisza.
     
  11. alkq

    alkq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W drugą stronę podpiąć się nie da. Konsola w ogóle mi się nie uruchamia, więc chyba jednak albo całą konsola poszła się *** albo jakieś zwarcie or smth(wnioskuję z tego co mi napisali inni i co przeczytałem sam).
     
  12. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    konsola Ci sie nie spali tak ;) Jezeli jest skok napiecia wyskakuje 3rod.

    Ja na Twoim miejscu bym pokombinowal ;) konsola Ci sie nie uruchomi takze jezeli nie wykrywa napedu i tez sie wtedy bedzie swiecila czerwona dioda.

    "odwrotnie" - to chodzilo mi "do góry nogami" Znam przypadki ze ludzie wtyczki od napedu wsadzali odwrotnie i ten sposob pozbywali sie napedów (naprawa samodzilena tego jest mozliwa).
     
  13. alkq

    alkq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nie to. Próbowałem przełączać na różne sposoby ; d.

    @edit
    Zasilacz działa. Więc nie wiem co to może być : D.
     
  14. alkq

    alkq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorry za double posta ale czy można tackę wysunąć mechanicznie bez włączania XBox'a?
     
  15. Dosiapl

    Dosiapl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    598
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sanok
    Tak, musisz rozkręcić napęd...
     
  16. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Jasne że się da, ściągasz przedni panel z konsoli i szukasz małego otworu w napędzie, po wsadzeniu igły wysunie się tacka.
    Niestety LiteOn nie ma tego otworu.
    Skoro przewód zasilający jest podłączony do napędu, to sprawdź czy nie jest uszkodzony, może kiedy odłączałeś go to przez przypadek uszkodziłeś.
     
  17. Melan

    Melan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmmm mogę się mylić ale... mówisz że konsola z kanady... a zasilacz ( tak przynajmniej zrozumiałem ) kupiłeś w polsce.. być może tu chodzi o to że w Kanadzie są inne gniazdka . I właśnie dlatego mogło powstać zwarcie.
     
  18. alkq

    alkq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @to nie to. Bo wcześniej jak kuzyn był wszystko chodziło, a miałem zasilacz od kolegi.

    Sprawdziliśmy z ojcem i działa napęd. Podłączyliśmy pod napęd napięcie 6V i wszystko grało. Czyli padła elektronika? Jest możliwe naprawienie tego?
     
  19. errorek3

    errorek3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    A ty w ogole cos tam robiles we wnetrzu x-boxa? Czy tylko naped ruszaleś?
    Pozdro
     
  20. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    Kolega wyżej miał na myśli że może odwrotnie wpiełeś wtyczkę zasilając napęd do góry nogami i uwaliłeś napęd tak się też zdarza :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum