1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mały problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kapioli, Lipiec 10, 2010.

  1. Kapioli

    Kapioli Banned

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    Ponownie potrzebuję Waszej pomocy, drodzy forumowicze. Od paru dni jak włączam konsole i wkładam płytkę, to nie zawsze jej "widzi"/"czyta"/odtwarza. Musze wtedy wyjąć płytkę, przetrzeć. Ale nie zawsze to działa. Nie raz muszę restartować x'a. Jak już raz odczyta to już potem bez problemu. Wiecie może co jest powodem tego ? Mam nadzieje, że nic z konsolą ... Proszę o odpowiedzi !
    Pozdrawiam !!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dawek

    Dawek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ile masz już ta konsole ?
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nowy napęd i jak nowa
     
  5. Kapioli

    Kapioli Banned

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    konsolę mam parę miesięcy, jest to nowa konsola kilkanaście dni temu przerobiona ...
     
  6. patryk4150

    patryk4150 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może cię to nauczy żeby nie przerabiać !
     
  7. Dawek

    Dawek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moze podczas przeróbki ktoś coś uszkodził albo poprotu troche brudu sie dostało do napedu i nic wiecej jeżeli czyta płyty wielki problem to być nie powinien ;P
     
  8. Dawek

    Dawek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jest jego sprawa czy przerabia czy nie on za to ponosi konsekwencje i napewno wiedział co z tego może wyniknąć i prosze nie robić ot :)
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To w takim razie, słabe płyty , lub trzeba zrobić fixa z gumką.
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    do przeczyszczenia jest soczewka lasera w napędzie lub kalibracja lasera
     
  11. Kapioli

    Kapioli Banned

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    tak liczyłem się z konsekwencjami więc uszanuj moją decyzję ... denerwuje mnie, że muszę parę razy wyjmować i wkładać płytę ... czyli rozumiem, że nic nie mogę zrobić ;/

    czy mogę to sam zrobić ??

    kupuję Verbatimy ...
     
  12. Dawek

    Dawek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm właśnie nie przemyślałem tego akir19 ma racje mogą być poprostu słabe płyty na czym nagrywasz ?


    P.s nie rozwiązaliśmy problemu wiec spokojnie ;)
     
  13. Dawek

    Dawek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możesz sam wyczyścić laser ale ciężko rozebrać iksa (jeżeli robisz to pierwszy raz).
     
  14. Kapioli

    Kapioli Banned

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    masz odpowiedź w moim edytowanym (wcześniejszym) poście :) i dzięki za podtrzymywanie na duchu :p

    może jakaś szybka instrukcja :) ? i czym miałbym przeczyścić laser ? chodzi mi o jakiś płyn itp.
     
  15. Kapioli

    Kapioli Banned

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
  16. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  17. Kapioli

    Kapioli Banned

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    dzięki wielkie. tylko powiedz mi czym mogę zastąpić ten "pręt" metalowy ... i jak ktoś mi wytłumaczy jak i czym wyczyścić laser, oraz gdzie on się znajduję to będę wdzięczny !
     
  18. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Są specjalne zestawy do czyszczenia laserów, jeśli takiego nie masz to potrzebujesz:
    Miękkiej smatki i najlepiej spirytus. Poprostu przecierasz laser tak żeby był czysty.
    Zaraz znajde jakiś obrazek to Ci zaznacze gdzie jest laser.
     
  19. Kapioli

    Kapioli Banned

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    kolejne podziękowanie dla Cb ;) hehe ale jestem hojny, jeszcze jak wrzucisz mi screena ze środkiem napędu i zaznaczonym laserem to będę wniebowzięty ;) a czy zamiast spirytusu mogą być jakieś perfumy ?
     
  20. dodo121_PL

    dodo121_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    114
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  21. Kapioli

    Kapioli Banned

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    edytuj posta bo chyba nie ma czegoś
     
Wczytywanie...

Poleć forum