1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

mam malutki problem z połączeniem konsoli do netu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez jareczek161, Luty 5, 2009.

  1. jareczek161

    jareczek161 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jarocin
    witam mam taki problem chcę pograć na konsoli przez neta ale nie mogę sie połączyć kablem sieciowym, tzn nie wykrywa mi wogóle liveboxa pisze że IP sie nie zgadza czy coś takiego. jak by to było możliwe to bym prosił żeby mi ktoś to wytłumaczył jak mam wszystko połączyć żeby działało ale w najprostrzych słowach. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Generalnie aby konsola otrzymala od Liveboxa IP, musi on mieć włączony DHCP. Jeśli tego nie masz, uruchom.
    Możesz też mieć ustawione przydzielanie IP dla wybranych adresów MAC chociaż wątpie by tak było bo widzę, że nie ogarniasz się z siecią lan.

    Ostatnia opcja jeśli wszystko zawiedzie to wpisanie w ustawieniach konsoli adresu ip, bramy i maski podsieci.
    Prawdopodobnie sa to takei wartosci:

    IP: 192.168.1.55 (55 moze byc inna liczba od 2 do 255)
    jest tez opcja 192.168.0.55

    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.1.1 lub 192.168.0.1

    Różnie producenci routerów ustawiają wartości (3 liczby od lewej) domyślne więc musisz pokombinować.
     
  4. v-i-n-c-e-n-t

    v-i-n-c-e-n-t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam ja również nie mogę połączyć się z internetem, który mam z netii, router linksys Wag 54G2.i wyskakuje że nie może pobrać adresu Ip , dhcp mam włączone, nie mam żadnego przydzielania adresu dla adresu mac. Nie potrafie tego rozkminić :/
     
  5. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    moje propozycje:
    1. zrestartuj wszystkie ustawienia routera
    2. jesli punkt 1 nie zadziala, wylacz dhcp i wpisz ip, maske, brame w taki sposob jaki napisalem wyzej.
     
  6. Barkaley

    Barkaley Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Włocławek
    witam
    mam pytanie jak wpisuje sie alternatywny adres mac w xboxsie chodzimi o to ze ze nalerzy tam wpisac ades fizyczny komputera ale w kompie jest on w takiej postaci xx-xx-xx-xx-xx-xx czy tez trzrba wpisac te myslniki czy nie ??
     
  7. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    Wyłącz firewol, wyłącz NAT
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nata bym nie wylaczal......
    moze po prostu w konsoli nie ma wlaczonej opcji "automatycznie" :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum