1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

mam problem z połączeniem xobxa do neta

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nikodemnike, Kwiecień 11, 2011.

  1. nikodemnike

    nikodemnike Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mogę pod żadnym pozorem podłączyć sie do sieci.Mam liveboxa tp i xboxa slim pomóżcie !!! Z góry dzięki :)
    Jestem w tym temacie zielony
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. doronio

    doronio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Amsterdam/Opole
    Ale może co wiecej? co się wyświetla? Jak podlączasz? Jakim kablem? Co jak reaguje?
     
  4. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły

    Edit:
    w TP masz router Wi-Fi?? jak tak to Slim ma wbudowany adapter Wi-Fi więc xbox sam powinien skonfigurować sieć tak mi się przynajmniej wydaje
     
  5. doronio

    doronio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Amsterdam/Opole
    "Podłącz normalnie konsolę do Liveboxa poprzez kabel ethernet. Konsola powinna znaleźć połączenie bez problemu. Jeśli jednak tak się nie dzieje to musisz przez PC wejść na stronę konfiguracyjną liveboxa (np. 192.168.1.1). Tam musisz wyłączyć funkcję TV przez ADSL, teraz powinno śmigać bez zająknięcia..."
     
  6. nikodemnike

    nikodemnike Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie ale nie chodzi wszystko zrobiłem co mOwiliście
     
  7. nikodemnike

    nikodemnike Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nic nawet nie chce sie z siecią połączyć
     
  8. doronio

    doronio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Amsterdam/Opole
    Weź odłącz kabel od kompa i daj do Xboxa.
     
  9. nikodemnike

    nikodemnike Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to też próbowałem nawet teraz siedze na drugim kompie
     
  10. nikodemnike

    nikodemnike Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może coś trzeba zrobić w konfiguracjach livebox a??
     
  11. doronio

    doronio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Amsterdam/Opole
    zrób tak - to znalazłem w podobnym temacie.
     
  12. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Aby połączyć livebox,a z innym urzademiem bezprzewodowym przez wifi należy nacisnąć taki mały guziczek obok wtyczki zasilania (jest opisany reg) i w tym momencie zacząć wyszukiwanie połączenia na X360 gdy wykryje sieć podać hasło dostępu (jesli takie masz) i ma działać.. Możesz podłączyć kablem ale po co jak masz slima z wifi. A w konfiguracjach liveboxa sprawdz czy masz wifi włączone i tyle
     
Wczytywanie...

Poleć forum