1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mam przerobioną konsolę, ale nie wszystkie gry działają

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mgmgsm, Luty 5, 2011.

  1. mgmgsm

    mgmgsm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.

    Na początku chciałbym zaznaczyć, że jestem całkowici zielony w temacie przeróbek xbox-a wersji oprogramowania itd.

    Sprawa wygląda następująco.

    Dostałem od kumpla konsolę, przerobioną. Ściągnąłem sobie kilka gierek ( np. Tekken 6 czy Assasin Creed 2 ). Gry te działały bez problemu.

    Ostatnio ściągałem sobie Need For Speed Hot Pursuit i niespodzianka.

    Po włożeniu płyty dostałam komunikat, że oprogramowanie wymaga uaktualnienia. Na wszelki wypadek dałem, że nie.
    Co jednak się stało, to zmieniło się menu główne konsoli ( mam teraz opcje dla Kinceta ).

    Dalej mogę grać w te gry co miałem wcześniej, nie mogę grać w NFS.

    Teraz moje pytanie, co mam zrobić, żeby móc sobie zagrać w NFS ?

    Z góry dzięki za wszelką pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    NFS ma AP 2.5. Musisz wgrac LT+ zeby dzialalo.
     
  4. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Musisz mieć flash (przeróbkę) LT+
    +
    do obrazu gry dodany patch AP25 (przepuść plik z grą przez program abgx)
     
  5. luca242007

    luca242007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak masz flash lt+,to przed nagraniem musisz jeszcze ściągnąć patch do gry i go zainstalować,potem wypalić płytę,wtedy odpalisz grę...
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    czyli zaktualizowaleś dash..........masz już pewnie oflagowana konsolkę.......żeby pograć musisz dać komuś żeby ci flash'nąl lt+ czyli taka nową przeróbkę......i musisz przepuścić obraz gry z dysku przez program abgx......dopiero wtedy pograsz w NFS
     
  7. mgmgsm

    mgmgsm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok . Dzięki za info.

    Czyli rozumiem, że sam już nic z tym nie zrobię ?

    Dodam tylko, że NFS przed nagraniem obrazu przepuściłem przez abgx360 więc nie wiem czy to coś zmienia w tej sytuacji ( żadnego patcha do gry nie ściągałem - po prostu pobrałem z sieci iso, przepuściłem przez abgx360 i nagrałem )
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    lt+.........
     
Wczytywanie...

Poleć forum