1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Martwy lite-on pomocy !!!!

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez soruce, Grudzień 30, 2008.

  1. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam spac nie moge bo chyba ubile swojego x'a :( przechodzac do sedna zaczolem przerabiac litka JungleFlasher.0.0.26.Beta kozystalem z toturia N00B_LiteOn_Flash_with_VIA bez problemow wydobylem klucz zrobilem tak jak w ksiarzce pisza i zostalo tylko wgranie nowego przerobionego softu no wiec zakladka mtk flash 32 click erase lite-on szybki myk z zasilaniem i dupa :( co zrobic zeby litek znow sie wlanczal ??? prosze o pmoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jedziesz z dos'a.
     
  4. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    A czy moglbys mnie pokierwac przez ta zawila droge ??? nie wykrywa mi portu s-ata na ktorym byl naped 0xEFF0 i jak to teraz zrobic ??? L-O-Eras status FFFF !?
     
  5. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Juz wiem ze jest FC00 i status to 80 :) robie postepy :p teraz jak to zrobic zeby byl 72 ?
     
  6. pioles

    pioles Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem dokładnie tak samo. Przy statusie 80 puściłem dosflasha i poszło wszystko ok.
     
  7. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    robie dyskietke stratowa przez iprep v006 wrzucam pliki dosa z ix1.5 lite
    -cfw.bin restauje kompa wchodzi w komendy i jedziemy l-o-eras eff0 (w moim przypadku ) 80 drugi raz 72 opinam zasilanie od napedu dosflash i skanuje napedy i no atapi dewiance co dalej jak zrobic dos na penie?
     
  8. johnyw77

    johnyw77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. pioles

    pioles Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Source - nie wiem czy na pewno ale mieliśmy chyba podobney problem.
    Opiszę więc co przeszedłem i jak sobie poradziłem.
    1. Robiłem przez Jungle pod XP no i zwisło przy flash erase.
    2. Zrobiłem więc dyskietkę startową z dosflash i l-o-eras - zapodałem l-o-eras i dosflash z plikiem bin bez zmiany kluczy takim jaki był w paczce tak na próbę żeby sprawdzić czy działa - i tu ups - dyskietka uszkodzona - w połowie flashowania nie może odczytać pliku. Zrobiłem retart kompa i po tym tak jak Tobie nie widział mi już dosflash napędu.
    3. Przez przypadek odpliłem kompa z podłączonym dyskiem SATA i napędem z Xa - dosflash coś tam znalazł ale nie mógł zidentyfikować co to - kominkaty "unknown flash" itp.
    4. Zrobiłem tak: podłączony do kontrolera HDD SATA i liteon. Odpalam kompa. odpalam Xa w celu zasilenia Liteona. Robię l-o-erase (kilka razy ale status i tak FF80). Następnie nie wyłączając nic (tacka liteona cały czas w połowie) uruchomiłem dosflash -wykrył mi napęd jako jakiś unknown spytał się mnie o coś że on tam będzie coś próbował i żeby mu mignąć zasilaniem - dałem YES i mignąłem zasilaniem liteona. Nacisnąłem ESC żeby przerwać. Ponownie odpaliłem dosflash dałem LITEON E napisał że ok. Jeszcze raz dosflash dałem W pokazałem plik i o dziwo poszło.
    Dla mnie jest to nierealne że to zadziłało - to był czysty przypadek z tym podpiętym dyskiem HDD ale poszło.
    Później już normalnie z poprawionym DVDkey wgrałem flash i jest git.
     
  10. kamil-c

    kamil-c Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie status po skasowaniu flasha zmienił sie do piero po odłączeniu zasilania napędu. po odłączeniu był już 72. Dodam że wszystko robiłem pod Vistą i na kontrolerze S-ata INTELA
     
  11. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam wczoraj o 2.15 urawtowalem litka :D dziekuje wszystkim za pomoc bardzo sie przydala wasza wiedza. a zaskocze wszystkich jakims cudem junger flasher wkryl mi port s-ata zczytal patrze status napedu 72 to wgrale soft i chodzi :) ale teraz mam inny problem zagralem sobie w burnouta i jak wlozylem inna plytke to nie chce wystarowac naped tzn jest cos takiego jak by czytal i zkreci plyta i koniec ? jakas rada na to
     
  12. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    witam dzieki jeszcze raz za pomoc udalo mi sie postawic litka ale teraz mam jeszcze jeden problem zalaczylem jedna gre w celu sprawdzenia i nastepna juz nie opdalila naped zachowuje sie tak jak by prubowal zczytac plyte laser sie wychyla kreci plyta laser znow sie wychyla i koniec zroilem flash nadedu jeszcze raz ale nie pomoglo pokrecilem troche tymi srubkami przy laserku w tedy sie mu jeszcze bardziej pogorszylo wyskoczly 3 czerwone diody i mrugajacy power pokreciel troche i teraz jest taj kak bylo wczesniej :( co to moze byc? jak to zrobic zeby czytal plyty
     
  13. furman11

    furman11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wschowa
    Witam ja na twoim miejscu bym nie kombinował z Xboxem bo jeszcze mu zaszkodzisz. To jest a droga zabawka. Idź lepiej do jakiegoś specjalisty i niech ci zrobi ten napęd tak jak ma być. Pozdrawiam.
     
  14. tigerclaw

    tigerclaw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Mialem dokladnie tak samo jak kolega Soruce tylko ze po odratowaniu napedu nie czyta mi plyt. Czyta tylko plyty z filmami a gdy wloze gre wypisuje na ekranie ze "to jest plyta z xboxa 360"-czy jakos tak podobnie i natym sie konczy.Dzieje sie tak z oryginalem jak i z kopia.Czy jest na to jakaś rada? A i przy wgrywaniu softu do napedu poprzez JungleFlasher .26 BETA - dochodzi do komendy "write bank 0.." i koniec.Moze ktos wie co zrobic zeby naped zadzialal tak jak powinien?
    pozdrawiam...
     
  15. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    jak masz CFW na kompie to użyj dosflasha bo jungle ma problemy ;)
     
  16. tigerclaw

    tigerclaw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgralem CFW i niestety nie pomoglo.Mam pozostale pliki ktore zrobil JungleFlasher .26 BETA znaczy key.bin i dwa inne.moze jeszcze raz utwozyc cfw?Pomoze to???
    pozdro...
     
  17. tigerclaw

    tigerclaw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nic nie pomaga.w dalszym ciagu nie czyta oryginalow.Ma ktos jakies pomysly?
    pozdro...
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podeślijcie te pliki utworze wam dobre firmware akir18@o2.pl JAk nie będzie działać to konsola do kosza:)

    Ktoś dziś wysłał mi pliki niestety klucz 00000000000000 jak zapisaliście takim czymś konsola=kosz

    tigerclaw domyślam się że to ty wysłałeś masz teraz drogi odtwarzacz filmów dvd już nic nie poradzisz
     
  19. tigerclaw

    tigerclaw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Fakt. jest to dosc drogi odtwarzacz.:(
    pozdrawiam.
     
  20. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Wiatm juz sie pogodzilem z utrata mojego napedu wlasnie zamawiam szajsunga ms28 mam pare pytan czy moge wgrac do niego ix1.5?? bo widzialem ze w zalaczonej paczce z junger flasherem sa pliki benq i samsung. czy wystarczy zrobic tak jak to sie robilo w przy padku liteona np jungle flsherem ?? orginalny plik + samsung 1.5 spoof target zapisujemy i wgrywamy np dosflash i tu mam pytanie czy flash przebiega dokladnie tak jak w lituku ? l-o-eras port sata dosflash itp. i czy key extraktor domowej roboty musi byc podpiety podczas flash'a napedu na sata z plyty glownej??? po zabawie z litkiem stwierdzilem ze nie musi byc podpiety i flash idzie super. ale wole sie upewnic. prosze o podpowiedz w sprawie flash;u ms28 bo niechcialbym ubic nastepnego napedu

    ps mam wszystkie pliki do zrobienia flasha wtym nawet poprawny key :)
     
  21. johnyw77

    johnyw77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @tigerclaw
    objawy jakie podajesz wskazuja ze wgrales do napedu oprogramowanie ze zlym kluczem. POZDRAWIAM!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum