1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Masa Pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rybatp, Sierpień 6, 2010.

  1. rybatp

    rybatp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , Mam pare pytań a mianowicie. (Xbox elite Jasper)
    1.Chcialbym wiedziec jaka przerobka jest potrzebna zeby grac we wszystkie gry (nie bede gral przez internet )
    2.Czytalem gdzies juz nie pamietam jaka to byla strona ze mozna po przez kabel Ethernet scrosowany zgrac gry z Kompa na Dysk X... Jak to sie robi (Wystarczy ze podacie jakis link)
    3.Ktora to jest przerobka zebym nie musial wkladac plyty do x z gra tylko grac z Dysku ?
    4.Jezeli do kupie naped i go zflas***e a orginal odstawie na bok w razie w. mozliwe ?(jezeli oczywiscie nie narusze plomb)
    5.Do Ps2 Widzialem Mate Do tanczenia a do X na allegro takowa kosztuje fortune sa jakies inne dostepne ?
    Narazie to By bylo na tyle jak co to dopisze Pozdrawiam :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    1. LT 1.1
    3. Jtag, ale tu trzeba miec konkretna konsole. data prod, dash.
    4. z napedem nie ma tak dobrze jak napisales. jest opcja powrotu do oryginalnego fw. ale jest z tym troche zabawy.
     
  4. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. LT 1.1
    3. JTAG.
    4. No rzeczywiście jest z tym chyba trochę zabawy.
    5. Chyba jest tylko 1 :(. Ale co się smucić? Wychodzi Kinect. Tam nie potrzebujesz żadnej maty. Ty, Xbox 360 i Kinect! Na początek: Dance Central, Zumba Party i Dance Masters.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    4. jest taka mozliwosc i wcale nie ma zabawy, poprostu kupujesz naped, flaszujesz go i wgrywasz klucz z tego starego i podpinasz, w razie jak bedziesz chcial zagrac na live czy cos wystarczy zmienic naped na oryginalny, i gdzie tu jakie bawienie??
     
  6. rybatp

    rybatp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A kiedy Wchodzi Kinect bo tez nad tym myslalem i koszt tego jak wyczytalem to 130 funtow ;/
    Piszecie ze zeby grac z Dysku potrzebuje JTAG a ona odczyta mi wszystkie gry jakie zgram ?
    LT.1.1 Umozliwia mi jedynie wszystkie gry ale przez naped ?
    A jaki naped musialbym kupic do tego Jasperka ?

    Pomożecie ?

    Koledzy pomożecie ?

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn
     
  7. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
  8. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    Co do punktu 4 polecam zakupić xDrive :) zobacz sobie co to jest i jak masz pytania to napisz bo mam jeszcze kilka nastanie, zarówno białe jak i czarne kolory z podświetleniem.
     
  9. rybatp

    rybatp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki a odniesie sie ktos do reszty pytan ?
    "Piszecie ze zeby grac z Dysku potrzebuje JTAG a ona odczyta mi wszystkie gry jakie zgram ?
    LT.1.1 Umozliwia mi jedynie wszystkie gry ale przez naped ?
    A jaki naped musialbym kupic do tego Jasperka ?"

    A opisz mi ten xdrive jak sie podlacza trzeba oworzyc xboxa czy zewnetrznie moge przerobic ten naped od Ciebie ? jak z Kluczem napedu w takiej sytuacji i ile kosztowalby czarny (nie szastam kasa:p)

    Wie ktos jak sie zgrywa gry z Pc-->Xbox Dysk ? Tak by otwierac gry bezposrednio z x'a

    Szefie gdy edytuje posty to moj temat spada na saam dół i nic sie nie dowiaduje ;/

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn
     
  10. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Nie wiem czy wiesz jak sie przerabia Xbox360 ale na pewno nie tak jak na PS2 Karta Pamięci

    na początku trzeba otworzyć konsole ale otworzenie konsoli(zerwanie plomb)=brak gwarancji M$ wiec jak coś ****. np. spaliłeś napęd DVD przy flashowaniu go (pomylenie miejsc itp) to juz musisz kupić nowy naped ALE hola hola! jak chcesz przerobić to Zawsze trzeba miec KEY z napędu konsoli wiec:

    w xbox360 mozna przerobić tylko przez flashowanie napedu DVD wiec musisz podłączyć dvd do kompa i na samym początku odczytać KEYA z napedu DVD (po co jest ten key? po to ze jak bedziesz kupować nowy naped DVD do xboxa bo stary nie dziala to bedziesz musial wgrać tego Keya ze starego napędu na nowy A JAK NIE BĘDZIESZ MIAL KEYA A NAPĘD PADNIE TO KONSOLA NA CZESCI!!! [tak sadze.. ale coś nowego na allegro wymyślili ale wątpię]) i potem możesz przerabiać konsole *polecam spryciarze.pl fajny poradnik jak przerabiać naped w xbox 360* ale możesz tez zapłacić za przerobienie xboxa komus ...


    Ale wracając do twojego pytania... Jak nagrasz gre na HDD xbox 360 to tak czy siak będziesz musial włożyć plyte DVD (gre) do napędu zeby gra uruchomiła sie wiec te zgrywanie na HDD xbox z PC nic nie da bo TAK CZY SIAK mieć gre na DVD (to nie PS2..)
     
  11. bojer

    bojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To ja też dorzucę kilka groszy od siebie.
    1.
    * Aby grać z płyt najlepiej zflashować napęd na iXtreme LT
    * Aby grać w gry z dysku, w tym wszystkie Arcade potrzebujesz przeróbki potocznie nazywanej JTAG, oraz wgrany XBR lub freeBOOT
    2.
    Jak już będziesz miał JTAG to możesz po FTP wgrywać gry.
    Bez JTAG nie da się.
    3.
    Patrz 1.
    4.
    Osobiście nie widzę sensu. Zflas*** napęd, zapisz klucze gdzieś w bezpiecznym miejscu(, lub pięciu :) ) i po problemie.
    * Jeśli będziesz grał Offline, to i tak bana nie złapiesz.
    * Jeśli będziesz grał Online, to i tak bana złapiesz.
    :)
    5.
    Tylko Kinnect - ale on też drogi :)

    Co do pytania o wgrywanie gier na dysk X - w tym poście pobieżnie opisałem dostępne metody:
    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/jtag-xbr-61377.html#post502089
    (Oczywiście tylko dla konsol z JTAG !)


    Rzeczywiście to nie PS2, ale jeśli ma się XBR to właśnie tak to działa - wgrywasz i grasz - bez płyty :)


    Wszystkie informacje odnoszą się do konsol detalicznych.
     
  12. rybatp

    rybatp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I o to mi chodzilo wielkie dzieki :) Jeszcze jedno pytanie ile taka przerobka kosztuje i na allegro znalazlem przerobke firmware wystarczy ze im powiem ze chce Jtag i Xbr tak ?

    No a jezeli zflas***e i nie bede podlaczal do internetu , i wgram pozniej orginalne oprogramowanie napedu , teraz podepne sie do internetu to zlapie bana tak czy siak ?
    Do czego sluzy Dashboard ?
     
  13. rybatp

    rybatp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak to jest z Grami moge grac w Pal i USA ? I odp mi na powyzszy Post!
     
  14. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    a skąd mamy wiedzieć czy dostaniesz bana najprawdopodobniej tak, do czego służy dashboard ?? [​IMG][​IMG]jest to wygląd menu konsoli taki windows xboxa i nie nie możesz grać w gry usa tylko pal chyba że jtag albo coś na to pozwala ale to niech wypowie się ktoś kto się na tym zna .
     
  15. Morszczuk

    Morszczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli chodzi o granie z HDD rozmawiałem z gościem z Łodzi, który się tym profesjonalnie zajmuje i ma najlepszy sklep w Łodzi powiedział mi, że na przeróbce 1.1 można grać z HDD
     
  16. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Morszczuk nie rozmawiaj więcej z tym "super" serwisantem z hdd można grać bez przeróbki oryginalnie to wprowadził MS już dawno temu .
     
  17. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Tak ale nie bezpośrednio z HDD. Tak samo jak i przeróbka tego nie umożliwia. Przy dashu NXE można grać z dysku ale płyta musi być w napędzie. Przy przeróbce może wtedy to być pirat i tyle. Granie bezpośrednio z HDD umożliwia tylko JTAG z tego co sie orientuje. Ale jest on już niedostępny dla nowych konsol bo mają za wysoki kernel.
     
Wczytywanie...

Poleć forum