1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mass Effect 2 problem ;/

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lord Ez_pot, Luty 3, 2010.

  1. Lord Ez_pot

    Lord Ez_pot Banned

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pawłowice
    Witam, otóż mam taki problem... Mam przeróbkę 1.60 i konsolę super elite z dyskiem 250 gb... Obie płyty zainstalowałem ręcznie na dysku, gdyż w menu gry nie znalazłem czegoś podobnego co było w forza 3, że przy odpaleniu pytał się czy zainstalować płytę 2. Więc - spokojnie sobie gram i tu nagle misja aby zdobyć lojalność Jack... I ku mojemu zdumieniu wyskakuje komunikat o włożeniu płyty 2, co jest w moim przypadku nie wykonalne, bo nie można poprzedzić tej operacji Active.iso... I teraz pytanie - czy źle zrobiłem instalując 2 płytę - jeżeli tak to jak to naprawić, żeby już się o nią więcej nie pytał i czytał całość z dysku. Czy niestety nie ma już żadnej możliwości i muszę jak najszybciej zrobić update do 1.61? Liczę na szybką i przemyślaną odpowiedź osoby, która się orientuje o co mi chodzi.
    Z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. talibans

    talibans Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Azati Prime
    1) wyjdz z gry do dashboard
    2) zapodaj activate.iso
    3) wsadz płyte 1 lub 2
    4) odpal w grze ostatni save(najczęściej przed mapa na normandi) i po przeleceniu w wybrany fragment już niebedzie się pluł o płytę

    ponoć metoda działa nie sprawdzałem, bo nie nie posiadam przeróbki info zasłyszane
    Pozdro

    PS
    system potrzebuje płyty tylko do weryfikacji reszta uruchamia się z dysku , wiec dobrze ze zainstalowałes recznie oszczedasz płyty i naped
     
  4. DeMoH

    DeMoH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Tak, ta metoda działa, chociaż i tak najlepiej jest zawsze przerabiać obraz z WAVE4+ na WAVE3.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Gdy prosi o 2 dvd wsadź activate.iso po 20 sekundach wyciąg, wsadź 2 dvd. Tak wyczytałem na googlach
     
  6. Lord Ez_pot

    Lord Ez_pot Banned

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pawłowice
    Dobrze - wychodzę z gry i uruchamiam przez Active.iso Dysk 2. Gra się uruchamia, klikam na "wznów" i pisze - włóż płytę nr 1 - jestem w punkcie wyjścia. Co do poprzednika to zaraz sprawdzę.
     
  7. talibans

    talibans Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Azati Prime
    Po tym jak wychodzisz do dashborda z gry musisz wrzucic activate.iso a pozniej Plyte o ktora pytała gra czyli 1 , uruchom gre wczytaj save i juz niebedzie pytał
     
  8. Lord Ez_pot

    Lord Ez_pot Banned

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pawłowice
    Każdy kto pomógł dostał podziękowanie - wszystko ładnie działa... Poza jednym i tutaj kolejny problem - coś się zepsuło z automatycznym wznawianiem... Konkretniej to nie wiem dlaczego, kiedy umrę, albo włączę grę - nie rozpoczyna mi ona od najnowszego save, tylko od zapisu, z misji ratowania kroganina. Jest to dość uciążliwe, bo kiedy włączam grę muszę ładować ją z save i szukać, który był najwcześniej, bo kiedy dam na wznów - pojawia mi się właśnie ta misja, którą dawno już zrobiłem... Jakieś sugestie?
     
  9. Lord Ez_pot

    Lord Ez_pot Banned

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pawłowice
  10. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    najprościej będziesz miał jak przerobisz wave z 4 na 3 tu masz opis
    http://xboxforum.pl/iso-f31/abgx360-patchowanie-z-wave-4-na-wave3-2-a-29068.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum