1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mass Effect 2 - tajemnica zamiany płyt oraz edycja kolekcjonerska

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez marek2fgc, Styczeń 24, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Światowa premiera Mass Effect 2 już 26 stycznia, polska 29, więc właściwie wszystko co można było powiedzieć przed graniem w grę zostało już powiedziane. Wszystko? Ależ oczywiście, że nie! Okazuje się, że w angielskojęzycznej części internetu do rangi istotnej urosła kwestia tego kiedy i jak trzeba będzie wkładać do konsoli kolejne płyty z grą.


    Aby nie było żadnych niejasności i nieporozumień, głos w tej sprawie zabrał producent Mass Effect 2, Jessie Houston:

    Ojej, brzmi to strasznie skomplikowanie, ale ten straszny manualno-intelektualny wysiłek gracza ma swoje usprawiedliwienie:

    Ojej. Dobrze, że ktoś to wytłumaczył.

    Ale już zupełnie poważnie, to czy nie jest to całkiem naturalna sprawa, że gdy gra nie mieści się na jednej płycie, to wiadomo, że część poziomów będzie na jednej, a część na drugiej? Podczas mojej gry w Mass Effect 2 zupełnie nie zwróciłem na to uwagi - przecież to nie jest pierwsza i ostatnia gra, która została wydana na kilku dyskach.

    Ludzie czasem naprawdę za szybko zapominają o latach 90-tych. Zastanawiam się, czy producent xboksowej wersji Final Fantasy XIII też będzie tłumaczył, kiedy wkłada się którą płytę i dlaczego.

    Zawartość Edycji Kolekcjonerskiej możecie zobaczyć na poniższym obrazku.

    [​IMG]

    Źródło: http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,7488673,Mass_Effect_2_i_tajemnica_zamiany_plyt.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    wszystko pięknie wygląda,ino kupić i sobie na półce postawić ;p
     
  4. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    mogłoby być na 10 płytach, wtedy piraci mieliby pod górkę
     
  5. rczak16

    rczak16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań

    nie postawić tylko grać:p
     
  6. jonny2003

    jonny2003 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    I tak byłoby ponad 4 razy taniej niż za oryginalną. Nie mówiąc o tym kiedy piraci zaczęli w to grać...
     
  7. rczak16

    rczak16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań

    2 dni temu :p

    ale to nie ważne

    ważna jest grywalność
     
  8. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Eeee tam jak kupię zwyczajną wersję bo pudełko będzie pasować do pozostałych ;) Ale wiem jedno. Ta gra pozamiata wszystkimi dookoła! A i nie wiem dlaczego nie można zainstalować jednego z dysków i mieć spokój... Szkoda.
     
  9. HarryOnALeash

    HarryOnALeash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupia Kapitulna
    hmmm, a ja wgram obydwie płyty na twardziela, więc problem którą płytę włożyć będę miał z głowy.
     
  10. trykosz

    trykosz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    270
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Z tego co wyczytałem, to nie ma takiej możliwości.
     
  11. HarryOnALeash

    HarryOnALeash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupia Kapitulna
  12. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    no to by była głupota jak jedna płyta śmiga na twardzielu a druga już nie....
     
  13. zywiec99

    zywiec99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Piła
    no ale bez plyty w napedzie i tak nie chodzi wiec co to daje. I tak trzeba bedzie przekladac cedeki.
     
  14. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Mass Efect 2 ma byc PL - tak ? Ciekawe jak będzie z DLC - czy powtórzy się historia z AC2....
     
  15. HarryOnALeash

    HarryOnALeash Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupia Kapitulna
    Moim zdaniem włożysz płytę nr 1 i reszta wgrywa się z twardziela. Bo to nie miałoby sensu - pewnie z 15,16 GB na twardzielu zajęte, wszystkie dane wrzucone a gra chce żebym włożył 2 płytę? Trochę to głupie
     
  16. lekturka95

    lekturka95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no jeżeli granie zajmie około 30 godzin(z misjami pobocznymi) jak pierwsza część to 2 minuty w ciągu których będę zmieniał płytę nie robi większego problemu:)
     
  17. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale panikujecie z ta zmiana plyt
    Jak nie chcecie zmieniac plyt to kupcie PS3, tam jest BlueRay :)

    A co do zmiany plyt w Mass Effect 2 to wydaje mi sie ze bedzie sie ona tyczyla ludzi ktorzy nie maja HD. Jak ktos posiada dysk to na poczatku na pewno bedzie mozliwosc instalacji
     
  18. endriu1145

    endriu1145 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To nic nie da ^^ grę możesz zainstalować, oczywiście ale jeżeli po prosi o zmianę płyty to instalacja nic nie pomoże, będziesz musiał zmienić płytę i już.
     
  19. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Płyta i tak będzie musiała być w napędzie i to ta w którą akurat będziemy grać. Dla przykładu Blue Dragon też tak miał, to nie Forza 3 że zgramy dodatki z drugiej płytki a gramy i tak z pierwszej.
     
  20. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mi chodzi o taka wersje jak Forza 3
    Tam tez sa 2 plyty a w napedzie caly czas jedna (droga zainstalowana)
    Mysle ze w Mass Effect 2 bedzie tak samo

    PS
    Jechu skad wiesz ze nie bedzie tak jak we Forzie 3
     
  21. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    Wejdą obie płytki na dysk 20gb?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum