1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mass Effect - Język polski

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez lelek16, Listopad 22, 2009.

  1. lelek16

    lelek16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    Witam, mam problem z polskim językiem w mass effect. Zakupiłem ową gre na allegro, nowa, zafoliowana. Problem w tym, że mimo tego że jest jak byk napisane na pudełku "polska wersja językowa - napisy", to po odpaleniu gry mam język niemiecki. Poszperałem w necie i dowiedziałem się że trzeba mieć ustawienia regionalne na ustawione na Polska. Przed odpaleniem gry, miałem język polski, regionalne polska i nawet dobrą strefe czasową. Wszelkie zmiany nic nie dają, gra cały czas jest jest po niemiecku. Jest to zapewne jakaś niemiecka wersja, gdyż instrukcja też jest w tym "pięknym" języku. Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. aragorn123

    aragorn123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A może masz źle ustawione w konsoli.
     
  4. lelek16

    lelek16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    Co jest źle ustawione? Język i region są ustawione na polske, coś jeszcze trzeba ustawić?
     
  5. Rafi2468

    Rafi2468 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Toruń
    Poszperaj w ustawieniach gry.
     
  6. lelek16

    lelek16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    W ustawieniach gry nie ma nic co do języka, można tylko włączyć napisy, które przy polskim języku i regionie (ustawione w dashu), są również niemieckie. Zastanawiam się czy to problem konsoli czy gry, może są jakieś problemy z niemiecką wersją Mass Effect. Oczywiście każdy napis na pudełku jest po polsku.
     
  7. lelek16

    lelek16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    Sorry za 2 posta, ale chcę dodać jeszcze że utworzenie nowego profilu, ani wyczyszczenie cache dysku twardego również nie pomaga. Nie mam już pomysłów, więc proszę was o pomoc.
     
  8. Kamil2264

    Kamil2264 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba pozostanie ci oddać gre na reklamacje. Wart byłoby też spróbować odpalić ją na innej konsoli, albo wrzucić obraz iso na kompa imgburnem, a potem przepuszcić przez abgx, on chyba podawał jak jest wersja gry.
     
  9. lelek16

    lelek16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    Po wrzuceniu płyty do kompa, imgburn pisze że płyta jest zabezpieczona, a typ tego zabezpieczenia to xbox360. Co dziwniejsze, nazwa płyty jest xgd2dvd_ntsc. Czyli zostaje mi tylko reklamacja?
     
  10. Kamil2264

    Kamil2264 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie próbowałem nigdy orginalnej płytki wrzucić, ale jeśli nikt ci nie poradzi nic innego to chyba tylko reklamacja. Najlepiej na początku zadźwoń do sklepu/gościa od którego kupiłeś i przedstaw mu swój problem.
     
  11. lelek16

    lelek16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    Nie dam rady zgrać iso, gdyż nie posiadam nagrywarki dl.
     
  12. maciek1422

    maciek1422 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdynia
    Każda płyta z grą na xbox'a ma w imgburn na końcu ntsc i nie świadczy to o regionie gry ;) Ale dziwne że okładka jest po polsku a gra po niemiecku. Ja bym oddał do reklamacji.
     
  13. lelek16

    lelek16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    Taką oto miłą odpowiedź dostałem od sprzedawcy na allegro. Można to podciągnąć pod sprzedaż towaru niezgodnego z opisem? Jutro postaram się przetestować to na innej konsoli.

    Edit:
    Mała prośba. Jest ktoś kto posiada mass effecta na xpudło, z napisem na opakowaniu "Polska wersja Językowa - Napisy"? Potrzebował bym zdjęcie płyty, czy taki napis też znajduje się na płycie. Był bym bardzo wdzięczny ;)
     
  14. lelek16

    lelek16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    Sorry za kolejnego double-posta, ale inaczej nigdy by nie zobaczył tematu. Mianowicie, gra na innym xpudle również działa po niemiecku przy ustawieniach regionu konsoli na polski. Więc co mi pozostaje? Spróbować dodzwonić się do cd-projektu i pobłagać o wymianę? Jest jakakolwiek szansa? Poza tym, zastanawiam się w ogóle czy wersja mass effecta w polsce była z niemiecką instrukcją. Może natknąłem się na jakiegoś allegro-oszusta który podmienił płytkę.
     
  15. lelek16

    lelek16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    Microsoft i Cdprojekt, olali mnie ciepłym moczem, twierdząc że nie potrafią mi pomóc. Więc, ma ktoś jeszcze jakieś pomysły, czy mogę próbować się dogadać ze sprzedawcą?
     
  16. Skaii

    Skaii Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wątpię żeby ktokolwiek Ci z tym pomógł. Ale spróbuje ze sprzedawcą, Microsoft i Cd Projekt nic nie zrobią.
     
  17. lelek16

    lelek16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz
    Ciekawe, ciekawe...
     
Wczytywanie...

Poleć forum