1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mass Effect / Mass Effect 2 wczytanie postaci

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Zipek kg, Marzec 9, 2010.

  1. Zipek kg

    Zipek kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Witam!
    Przeszedłem ME i planuje kupić część drugą. Mam wobec tego pytanie. Czy w ME2 konsola sama znajdzie dane mojego Shepharda i jego wybory czy będę potrzebował konkretnego zapisku gdzieś z końca gry? Szukałem wcześniej podobnych tematów na forum, ale jakoś ciężko mi szło :)

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    Wystarczy Save :) bedziesz miał mozliwosc wczytania Postaci z 1 Częsci ;) przed zaczeciem gry ;)
     
  4. lisek84

    lisek84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce - Warszawa
    Jesli w Jedynce, możesz wejść do nowej kampanii i wybrac sobie postac z już stworzonych to tak samo zobaczy to druga cześc gry.

    Przy czym to ważne, bo wiele osób mówiło, że ME2 zaczytuje tylko ostatniego save'a/ostatni zapisany profil - co jest bzdurą - można wybierac dowolnie
     
  5. Zipek kg

    Zipek kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Nurtuje mnie jescze jedno pytanie. Na końcu gry po pokonaniu Sarena dokonujemy wyboru między Ambasadorem Udiną a Anderssonem. Myślę, że to ważny wybór, a przecież po pokonaniu Sarena gry juz nie można zapisać i ostatni save jest przed bezpośrednim starciem. Czyli mój wybór pomiędzy tymi osobami jest mało ważny w kontekście ME2?
     
  6. jan

    jan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Chciałbym teraz usunąć Mass Effect, bo niedługo mam zamiar kupić ME2. Czy save'y też się usuną czy można je jakoś przegrać, nie używając karty pamięci?
     
  7. Zipek kg

    Zipek kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Możesz wejść w "pamięć" w ustawieniach konsoli -> dysk twardy i tam będzie folder Mass Effect. Wystarczy, że usuniesz największy plik, który zawiera zainstalowaną grę, a resztę zostawisz. Spowoduje to usunięcie gry, ale pozostawienie ustawień, zapisków itd.
     
  8. Gruby0225

    Gruby0225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak możesz zosatwic samego save'a
    Wybór miedzy andersonem i udiną w Me2 bedzie miał zanczenie
     
  9. Zipek kg

    Zipek kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    to w takim razize, jak mam zrobić save po wyborze między nimi skoro ostatni jaki mogę zrobić jest przed walką z sarenm? wie ktoś jak to zrobić?
     
  10. jan

    jan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Interesuje mnie dokładnie ta sama kwestia, co użytkownika Zipek kg
    Jak jest to rozwiązane?
    I jeszcze mam jedno pytanie. W pierwszym ME, po zakończeniu głównego wątku gra się kończy całkowicie. Cze w ME 2 po jego ukończeniu można dalej grać i zwiedzać galaktykę?
     
  11. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Wystarczy, że przejdziesz gre i nic nie trzeba zapisywać. Gra zrobi to za was. Nie ma komunikatu o zapisie ani nie można wczytać tego zapisu ale on następuje i zapisuje to w danych profilu ( osobny save ) Po każdym przejściu gry domyka profil jako ukończony dlatego gdy ktoś np przejdzie gre 2 razy i chce przejść poraz 3 to ma do wyboru 2 postacie ( z pierwszego przejscia gdzie np skonczyl na 40 lvl i z 2 gdzie ma np 55 )
     
  12. jan

    jan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czyli nie trzeba nigdzie swojego profilu kopiować do nowego folderu z ME2? Wystarczy zostawić swój profil na dysku i konsola sama go znajdzie?
     
  13. lizok93

    lizok93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bojszowy
    nie. startując w ME 2 gra pyta czy chcesz grać od początku czy postacią z ME. jeśli wybierzesz 2 opcję to sam save'a poszuka.
     
  14. Sonic96

    Sonic96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ja mam takie pytanie:

    Czy dużo stracę jeżeli nie będę grać w ME2 z save'm z 1?
    Czy jeżeli w ME2 wezmę nową grę i utwórz postać, to gra pyta mnie co zrobiłem w 1 (taki Quiz jakby)?
     
  15. jan

    jan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Moim zdaniem dużo stracisz zaczynając drugą część, nie znając poprzedniej. Mimo wszystko jest to kontynuacja.
    Co do drugiego pytania, to właśnie tak jest.
     
  16. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Tzn?
    Przeszedłeś 1 ale chcesz grać od nowa? Czy po prostu nie grałeś w 1?
    Jeżeli przeszedłeś 1 to lepiej graj na save'ie swoim. Gra pyta tylko kogo wybrałeś na członka rady rasy ludzi. Ja grałem raz na save'ie, a raz nie.
    Trochę głupio gdy uratujesz Wrexa w 1 części, a w drugiej Ci mówią, że zginął przez Ciebie i nowy wódz jest teraz wodzem Urdnotów. Dla mnie takie smaczki były irytujące.
     
  17. Sonic96

    Sonic96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przeszedłem 1 na Xboxie, ale w 2 chcę grać na kompie. No chyba że ktoś wie jak zmodifikować obraz gry tak żeby były polskie napisy i angielskie dialogi (na PC można zmodyfikować pliki, więc jak się obraz zmodyfikuje to chyba na X'ie też będzie ok...
     
  18. duch90

    duch90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam doświadczonych kolegów :cool:

    Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość. Mam jedno pytanie odnośnie wczytywania postaci Mass Effect do Mass Effect 2. Mam zamiar kupić 2 pierwsze cześci Mass Effecta na mojego Xboxa ( 1 po polsku a 2 część po ang (( niepodoba mi się polski dubbing w drugiej części :mad: -wersja PAL) Mam pytanie: Czy jak kupię Mass Effect 1 (wersje polską) to czy po zainstalowaniu Mass Effect 2 wersji angielskiej, czy wczyta mi bez problemów zapisy z polskiej pierwszej części ME ???
     
  19. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @duch90:
    Bez problemów będzie działać.
    Pierwsza część gry jest wielojęzykowa (m.in. polski i angielski).

    Swoją drogą, temat sprzed roku, trzeba było go odkopywać?
     
Wczytywanie...

Poleć forum