1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Masz chwilę czasu, dobre chęci i chciałbyś pomóc ? ..::Wejdź::.. Xbox 360 Elite

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Damianos_17, Styczeń 1, 2010.

  1. Damianos_17

    Damianos_17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    195
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nisko
    Witam,
    Chcę kupić nowego Xboxa 360 Elite i chciałbym go przerobić gdzieś w okolicach Stalowej Woli, Tarnobrzega lub Leżajska ( chociaż do każdego z miast mam +/- 30 - 80 km ) im bliżej miejsca zamieszkania tym lepiej. Czy ktoś z forum jest może z tych okolic i mógłby polecić jakiś profesjonalny serwis ?

    Jest jeszcze drugi wariant - kupno na allegro, ale szukam sprzedawcy, który od razu przerobi konsolkę. Szperam po allegro, ale nie mogę takiego znaleźć. Pomoże mi ktoś ?

    PS. W dziale oprogramowanie znalazłem informację, że wyszła wersja oprogramowania, która pozwala na uruchomienie kopii zapasowych w konsolach z napędem LiteOn w każdej wersji. Dobrze to zrozumiałem ? Czyli zwiększa się pula konsol, które można przerobić ?

    PS1. Czy jest jeszcze jakaś wersja, której nie da się przerobić na chwilę obecną ? Czy konsole z allegro za 900 - 1000 zł, to są jakieś odrzutki, których się nie da przerobić ? O co pytać sprzedawcę podczas kupna, bądź na co zwracać uwagę podczas możliwości obejrzenia konsoli w sklepie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Wszystkie napędy da się przerobić . Najlepiej poszukaj na allegro już przerobionej , niezbanowanej konsoli z ixtreme 1.6 lub 1.61 najlepiej z końca 2008 lub nowszą z 2009 r.
     
  4. Damianos_17

    Damianos_17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    195
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nisko
    Czytałem jeszcze na tutejszym forum, że nie dało się przerobić konsol z napędem Hitachi - czyli to też już nieaktualne ? Generalnie mam pytać o napęd i o jego wersję ?
     
  5. Rider112

    Rider112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Każdy napęd na chwilę obecną można przerobić iXtremem 1.61. Co do serwisów to nie wiem, przerabiałem na allegro wysyłkowo. Co masz na myśli mówiąc od razu? Że, przyjeżdżasz z konsolą do faceta, a on ci przerabia? Jeśli tak to jest od groma takich aukcji, a nawet jeśli nie pisze w opisie, to popytaj. Gorzej będzie jeśli chcesz przerobić blisko swojego miasta, ale szukaj.
    EDIT: Do napędów Hitachi wgrywany jest iXtreme 1.51
     
  6. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Możesz jeszcze pytać o datę która jest z tyłu konsoli . Najlepiej kupić konsolę z końca 2008r lub z 2009r .
     
  7. Michciollek

    Michciollek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Spytaj się o gwarancje o rodzaj płyty głównej (najlepiej Jasper) a co do przeróbki to wszystkie napędy da się przerobić tylko jedne taniej drugie drożej i w niektórych musisz lutować najlepiej zrób tak jak ja czyli wstrzymaj się z przeróbką do nowego ixtreme i wykorzystaj miesiąc Xbox Live Gold
     
  8. Damianos_17

    Damianos_17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    195
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nisko
  9. Szemron

    Szemron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Liteon v3, mam taki sam, albo trzeba lutowac, albo wgrac klucz do innego napedu zeby nie stracic gwarancji. Ja jestem z Sandomierza, moge Ci zrobic przerobke. Przemysl
     
  10. Michciollek

    Michciollek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Idzie odczytać że to Jasper z Liteonem v2 czyli niczym się nie różni od tych produkowanych obecnie tylko ma teoretycznie bardziej zabezpieczony napęd przez flashem A i wave to rodzaj zabezpieczeń jak złamano 2 to wyprowadzono 3 jak złamano 3 to czwórkę i na razie jest 4 w zależności od iXtreme zależy czy będziesz zmieniał gry z 3 na 2 czy z 4 na 3 czy może nic nie będziesz zmieniał a wyprzedzając twoje pytanie czym się różnią iXtremy to wpisz w google iXtreme specyfikacja czy coś w ten deseń
     
  11. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Da się odczytać ale czasem prościej jest porównać tacki napędu . poszukaj w google lub na forum tematu coś jak " jak sprawdzić napęd w konsoli " . A co do daty z tyłu konsoli to chodziło mi o to żebyś nie kupił starych , bardziej awaryjnych modeli z 2006 cz 2007r a co do wave to nie ma związku z rodzajem napędu bo to rodzaj zabezpieczenia gry .
     
  12. Damianos_17

    Damianos_17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    195
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nisko
    Jak nie znajdę jakiegoś serwisu w najbliższym czasie, to przemyślę poważnie wypad do Sandomierza. Ile czasu by Ci zajęło wgranie nowego oprogramowania ?
     
  13. Szemron

    Szemron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Otwarcie konsoli itd. to razem gdzies z max. 40min :p
     
  14. lukaszwolfjanusz

    lukaszwolfjanusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ja przerabialem swoja konsole w Krosnie nie jest to dokladnie po twojej drodze ale ja bylem bardzo zadowolony, konsole wyslalem w srode a w piatek ku mojemu zdziwieniu juz mialem ja w domu(a wysylalem ja Poczta Polska). Jego nick w allegro: PS2-XBOX-MASTER.
     
Wczytywanie...

Poleć forum