1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Masz problemy z grą FIFA 13- PISZ TUTAJ

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Lucky Luke, Październik 7, 2012.

  1. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Witam serdecznie​


    Z racji, że na forum mamy od zatrzęsienia tematów dotyczących problemów z wypalaniem nowej FIFY postanowiłem stworzyć temat zbiorczy, w którym będziemy się dzielić informacjami od kwestii technicznej. Wpisy mają dotyczyć wszelkich problemów związanych z przygotowywaniem i wypalaniem gry FIFA 13.


    Przy okazji podzielę się moimi spostrzeżeniami.
    Z racji że ja nie miałem żadnych problemów z wypaleniem i zainstalowaniem tej gry na dysku opiszę jak należy postępować.

    Po pierwsze, aby nagrać poprawnie FIFĘ 13 należy posiadać:
    a) Nagrywarkę IHAS z wgranym Ixtreme Burner MAX pod odpowiednie media ID płyty.
    b) Flash LT 3.0.

    Od razu ubiegam pytania: gra FIFA 13 nie działa poprawnie na LT 2.0.

    Receptą na poprawne wypalenie tej świetnej gry jest zastosowanie się do dwóch poradników z forum:
    1) http://xboxforum.pl/artykuly-206/tu...on-ihas-rew-b-pod-kazdy-nosnik-dvd-dl-145119/
    2) http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    Dzięki tym poradnikom poprawnie wgramy odpoweidni FW do naszej nagrywarki IHAS oraz wyplimy bezbłędnie obraz naszej gry.

    Ja wypaliłem grę na płycie OMEGA. Nagrywanie przebiegło bez błędów. Weryfikacja w IMG Burn zakończyła się sukcesem. Gra zainstalowała się na dysku mojego X-klocka. Rozegrałem wiele meczy. Gra jest stabilna i nie mam z nią problemów. Posiadam LT 3.0 i IHASA z FW pod płyty OMEGA.

    Zapraszam do dyskusji :)
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    w końcu ktoś pomyślał teraz moje wzmagania z Fifa:
    LT 2.0 + ihas 124B + FW Platinum + oczywiście płytka Platinum ID r65 , weryfikacja 100% instalacja HDD bezproblemowa jak i granie
    Dash :2.0.15574
    ocena jakości : 93 1 kopia , druga kopia 95 :) 90 3 kopia
    [​IMG]
     
  4. jedrek_1

    jedrek_1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    a mam zmienić buffer size czy read buffer size na 512? nie mam już płyt :/ jak przyjdą nowe napiszę czy pomogło.
     
  5. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    zmien w 2 miejscach dla pewnosci
     
  6. mis1404

    mis1404 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    A, A
    Witam odpalam dziś fife tworze kariere gram 2h zapisuje wyłączam fife włączam fife chce odpalic save a tu scina i musze konsole resać. Dlaczego tak co można z tym zrobić?
     
  7. matoolekm

    matoolekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem, polega on na tym, że fifa nagrała się prawidłowo(bez Ihas, img burnem), i niestety po odpaleniu standardowy blad ze szmatka. Jednak udało mi się zainstalować na dysku w 100% bez błędu a mimo wszystko ciągle wysypuje mi błąd. Da się coś z tym zrobić czy tylko iHas pomoże?
     
  8. Shadow9021

    Shadow9021 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ihas kolego juz zwykle nagrywarki nie daja rady niestety

    tapniete z mojego Galaxy S2 :)
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    matoolekm musisz mieć LT+3.0 + najnowszy dashboard + iHAS inaczej bedzie tak jak opisujesz.
     
  10. Pawel9215

    Pawel9215 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    84
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a co powiecie na to, że działa wszystko ale gdy nagrałem trzecią płytkę (później czwartą / piątą) to wszystko działa prócz meczu towarzyskiego? konsola wtedy się zawiesza (próbowane na kilku konsolach),
    oczywiście z lt 3.0 i aktualizacją wgraną z fify (15547 bodajże) ma ktoś jakiś pomysł o co chodzi?
    czemu wcześniejsze wypalone płyty chodzą a następne już nie?
    nagrywane ihasem 2.4x + verify itd (oczywiście cały czas płyty VERBATIM)



    edit:
    mecz towarzyski działa gdy gre zainstaluje na dysku i chwile przed włączeniem towarzysza śmigam po menu,
    gdy tylko odlacze dysk i odpale fife całkowicie z płyty to zacina przy włączeniu towarzysza - reszta działa jak wcześniej napisałem
     
  11. Shadow9021

    Shadow9021 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    No wlasnie problem na forum odnosnie ihasa poruszany na forum jest chyba dwa razy w tygodniu kupic czy nie kupic. Jednym dzialaja gry xgd3 nagrane zwykla nagrywarka ale tak jak piszesz czegos im brakuje nie wiem czy dyskusje na ten temat maja sen wiekszosc uzytkownikow zapewne zgodzi sie zemna ze lepiej wydac 60 zl na nagrywarke (z mostkiem unitek jakies 100 zl) i miec swiety spokuj czy gra sie nagra w 100% na ihasie innej mozliwosci nie ma jak bedziesz robil tak jak na forum uzytkownicy pisza to nie bedziecie miec zadnych proemow z grami i to nie tylko z fifa 13

    Pawel
    Sprobuj sciagnac fife z innego miejsca i jeszcze raz nagrac moze iso jest jakies walniete
     
  12. Krzysiek - Zamość

    Krzysiek - Zamość Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja się przyłącze do dyskusji. Mam LT 3.0, najnowszy Dash, wszystkie gry nagrywam laptopową nagrywarką i działają bez problemu za wyjątkiem fify 13 - ta jak by "żyła" swoim życiem: raz się odpali bez problemu a raz wywala błąd.
     
  13. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Do poprawnego dzialania kopia ihas. Jest mala garska gier ,ze truncated nie nagra tego zeby dzialalo.
     
  14. stefan357

    stefan357 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przed chwilą nagrywałem kopie fify13 ihasem 124 B ze zmienionym firmware pod emtec i dalej wywala błąd podczas weryfikacji przy 49 % nie wiem co jest nie tak. Na xboxie gra oczywiscie nie działa. Mam Lt.3.0. Wczoraj również spaliłem płytke ale platinum z fimrware nagrywarki pod verbatimy, efekt, ten sam błąd co na emtc. jedynie w xboxie wyskoczył inny błąd. Przy platinum było żeby wyczyścić płyte szmatką a na emtc "płyta niezweryfikowana. Nie wiem co moze być nie tak. dołączam screen z abgx. nie wiem o co chodzi z tym zółtym napisem. http://i49.tinypic.com/t8u542.png
     
  15. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
    Witam,

    Moj problem polega na tym ze nagralem FIFE 13 na plycie Verbatim DL nagrywarka IHAS i mam blad ze szmatka... Nagranie przechodzi bez problemu plyta nagrana w 100% nic nie wskazuje na zadne bledy inne gry chodza FIFA niestety nie. Byc moze ktos wie jak pomoc w tej sytuacji? Dziwne bo wszystko zrobilem dokladnie tak jak w poradnikach i jak przy nagrywaniu poprzednich gier. Mam LT 3.0 chodza nowe gry.
     
  16. SopranoPol

    SopranoPol Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Trójmiasto
    Co zrobić?

    Witam włożyłem grę i zaktualizowałem z płyty konsolę i wyskakuje mi komunikat że '' Płyta nie jest obsługiwalna " . Czy muszę zaktualizować nagrywarkę bo gdzieś wyczytałem że tak. Podobno trzeba nagrać całą płyte a kiedyś starczyło jak ImgBurn obcioł. Mam nagrywarkę hl-dt-st-dvdram gt51n w laptopie Satellite C660-1M4 - Parametry produktu - Toshiba
    Proszę o pomoc mam na konsoli LT 2.0 podobna też chodzi
     
  17. bajbus001

    bajbus001 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam lt 2.0 jak ustawic imgburn 2.5.7.0?Mam nagrywarke ihas 124-19b z wgranym burner max pod verbatimy
     
  18. Druper

    Druper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Cybinka
  19. Slimowski

    Slimowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam!
    FIFA 13 nagrywałem bez większych obaw, bo nie spodziewałem się że może być coś nie tak. No i niestety, nie udało się pojawił się komunikat "Płyta nie jest obsługiwana". Teraz muszę się dowiedzieć co było nie tak że skończyło się tak jak skończyło. Nagrywarki z IHASHem nie mam. Przeróbka... tutaj trudno powiedzieć, ostatni raz aktualizowałem po wydaniu FIFA12 więc domyślam się że LT 2.0 (poprawcie mnie, lub potwierdźcie w przekonaniu ;)
    Więc za co się zabrać żeby dobrze poszło? W tym wątku widziałem że komuś z LT 2.0 fifa działa sprawnie więc chyba tylko pozostaje kwestia wypalenia odpowiednią nagrywarką? Czy gdzieś jeszcze mogę popełnić błąd?

    Pozdrawiam!
     
  20. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Fife trzeba nagrac i tak ihasem i najlepiej miec lt 3.0
     
  21. Shadow9021

    Shadow9021 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    --->Stefan357

    Musisz jeszcze poustawiac takie opcje jak smart burn czy force hyper tuning niestety niewiem jakie ustawienia pod twoje plytki sa pod verby zawsze ustawiam tak

    Smart burn on
    Force hyper tuning off
    Over speed writing off
    Online byper tuning off
    I jescze problemow nie mialem polecam jednak plytki verbatim bo nie oplaca sie tyle nerwow ze cos nie dziala tak mamy swiety spokuj a 8,5 zl za gre to chyba nie duzo co?

    ----->SopranoPol

    Myslisz ze to pytanie zadales we wlasciwym temacie? Ludzie nie zasmiecajcie tego forum prosze was pozniej milion tematow bo nikt nic nie moze sie doszukac

    Napisał w dobrym temacie! To jest wątek dla tych wszystkich co mają jakikolwiek problem z wypaleniem FIFY 13. Lepszy jeden śmietnik niż kilkadziesiąt

    Poza tym edytuj posty bo robisz większy śmietnik niż jest


    Pisz na temat. Jeśli uważasz że jakiś post jest niewłaściwy masz opcję jego raportowania do administracji a my się zajmujemy resztą// Laki88
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum