1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Masz starego Xboksa 360? Możesz nie pograć w GTA V

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Wrzesień 23, 2013.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28056
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]


    Wyprodukowane w latach 2006 - 2008 Xboksy mają poważne problemy z uruchomieniem GTA V.


    GTA V to wielka gra. Tak wielka, że przerasta nawet niektóre konsole, z myślą o których została stworzona. Winny jest Rockstar, który przesadził z rozmachem, czy może Microsoft? W końcu teoretycznie rzecz biorąc konsole z tej samej generacji powinny mieć takie same możliwości.

    I na papierku mają, ale w praniu okazuje się, że te wyprodukowane (albo tez odnowione) pomiędzy 2006 a 2008 rokiem mają problemy z odtwarzaniem GTA V. Gra dosyć szybko się wiesza i nie za bardzo wiadomo dlaczego.

    Użytkownicy próbowali zgodnie z zaleceniami Rockstara instalować tylko jedną płytę DVD. W ramach testu drugą zrzucano jednak na jakiś inny nośnik (np. pendrive) podłączony do konsoli. Żadne rozwiązanie nie gwarantuje jednak sukcesu. Warto jeszcze dodać, że problem może być związany z nieoryginalnymi dyskami - niezależne od ich wielkości.

    A co do powiedzenia ma wsparcie techniczne Microsoftu? Radzi skasować wszystkie pliki związane z GTA V z konsoli, trzykrotnie wyczyścić cache, usunąć rzeczy ściągnięte z Marketplace, wyłączyć konsolę na trzy minuty, potem zainstalować pierwszą płytę, zresetować Xboksa, dopiero włożyć drugi dysk i go zainstalować. A potem odtańczyć magiczny taniec nad rozpalonym w salonie ogniskiem...

    Ostatnia porada to już moja mała nadinterpretacja, ale przyznacie, że pasuje do oficjalnych wskazówek Microsoftu? I pomyśleć, że mówimy o konsolach, których największą zaletą było to, że wkładało się do nich płytę i grało.​


     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Falcon 2007 działa, lecz miałem problem z zasilaczem konsoli, lekko zakurzony i temperatura wzrosła co było czuć w powietrzu : )
    W zasadzie konsole w okolicy 2006, w większości nie działają :D
     
  4. KrZyChUelk

    KrZyChUelk Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ełk
    Dziwne bo Xboxy z lat 2005-2009 oprócz procesu technologicznego w którym zostały wyprodukowane CPU i GPU mają identyczne bebechy, więc skąd problemy z GTA ?
     
  5. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
    Wczoraj miałem problem że gra mi się zresetowała i automatycznie gta się uruchomiło z wiadomością że wadliwy nośnik zapisu jak się to powtórzy to trzeba go wymienić. Konsola kupiona w 2011 roku ale produkcji jakiego roku jest nie wiem( nie chce mi się wstać hehe sorki)
     
  6. normalny

    normalny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ostrzeszów
    2006-2008 mają problemy ? Bitch please, mój 2005r xenon nie marudzi, ba - nawet temperaturami zawstydził mojego jaspera. [​IMG]
     
    5 użytkowników lubi ten post.
  7. J4nk13L

    J4nk13L Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Falcon 2008 dysk 320GB nie oryginalny WD i przeszedłem w sobotę całe GTA5 bez ani jednego problemu technicznego konsoli i dwie płyty miałem zainstalowane na dysk
     
  8. Smortoon

    Smortoon XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Słupsk
    Mi czasem na Slim'ie gra się sama z siebie restartuje -.-
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    kolejne wersje płyt głównych z reguły mają różne wersje mostków południowych, więc charakterystyka współpracy z urządzeniami IO może się różnić. Skoro zalecają żeby drugą płyte nie instalować na hdd, a pierwsza musi być na hdd to widocznie są problemy przy jednoczesnym odczycie na niektórych HDD. Obie płyty mam zainstalowane na tym samym HDD i gre przeszedłem bez problemów (jasper+hdd bevs)
     
  10. OPTIM xD

    OPTIM xD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    248
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ŁDZ
    To by tłumaczyło mój problem. Szkoda że ta informacja dotarła do nas dopiero po premierze. 200zł poszło w błoto.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Problem występuje z kiepskim dyskami twardymi. Dobry hdd i nie będzie problemu. U

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. virtualman90

    virtualman90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    BWA Reprezentant
    Mi chodzi wszystko dobrze mam zainstalowane na dysku ( oryginalny 60 giga ) obie płyty i się nie zawiesza. No chociaż raz miałem nie przyjemną sytuację, sam mi zniknął z dysku save. Nie wiem z jakiego powodu.
     
  13. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    sprawdzałem sobie na falconie sierpien 2008;)
    I co działa tak samo jak na slimie;)
     
  14. x360gltich

    x360gltich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam zainstalowane na jakimś pendrive 16gb z Chin i działa jak należy. ;d
     
  15. house91

    house91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lubuskie
    Co za artykół niewiem z kąd takie myślenie przecież konsole takie same bebechy maja hahaha ja mam konsole z 2006 r. I wszystkie ale to wszystkie gry nowe z 2013 roku mi działają a co do gta5 to przeszedłem już ją właśnie na konsoli z roku 2006 dodam jeszcze że dysk mam 20 giga hahaha pozdro ;
     
  16. Facepalm

    Facepalm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Czytanie ze zrozumieniem nie boli.
     
  17. Tomek0016

    Tomek0016 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2012
    Posty:
    49
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Niestety Polska
    I zaglądanie do słownika także.

    A co do tematu to powoli zaczynam się cieszyć, że nie dawno sprzedałem Xboxa i kupiłem PS3 :)
     
  18. szymek56

    szymek56 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ZG
    Melduję,że na xie z 2008-11-28 śmiga jak marzenie,choć jeszcze drugiej płytki nie instalowałem...
    Nie mam żadnych załamań grafiki,nic się nie dorysowywuje :p
     
  19. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    Mi wszystko pieknie działa na moim FALCON'ie :)

    teraz instaluje od nowa i nie instaluje drugiej plyty bo niby lepiej wtedy gra dziala :p
     
  20. the mistic

    the mistic Banned

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2013
    Posty:
    553
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Starsze konsole miały już problem z gta 4 bez dysku. Kwestia szybkości napędu, i gra może wykończyć starszą konsole rrod. Na slim działa wszystko w najlepszym porządku gra install płyty plus dane. Nie zauważyłem jakiegoś nie doczytania tekstur czy spadku klatek.
     
  21. Border

    Border Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    329
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    co ma xbox do gry przeciez to jeden pies wszystkie wersje maja taka sama specyfikacje roznia sie tylko chlodzieniem i dyskami twardymi ale dysk to tez mozna wymienic w kazdym momencie
     
Wczytywanie...

Poleć forum