1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Max Payne 3 na X360 zmusi nas do żonglowania płytkami

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Rafau666, Kwiecień 24, 2012.

  1. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Gra pojawi się bowiem na dwóch dyskach. W pewnym momencie gra poprosi nas więc o zmianę nośnika.

    [​IMG]

    Nie ma co się temu dziwić - podawane ostatnio wymagania sprzętowe dla PC wskazują, że Max Payne 3 na blaszaki zajmuje pokaźne 35GB. Musiało się to odbić także na wersji xboksowej, którą trzeba było przekroić na dwie części, mimo, że całość zajmuje jedynie połowę tego, z czym zmagać się będą fani myszki i klawiatury (wyobraźcie to sobie, 18GB czystego braku optymalizacji mnożącej wymagania sprzętowe w nieskończoność...).

    Tak więc, pierwsza płyta zawierać będzie połowę kampanii dla pojedynczego gracza oraz kompletny tryb wieloosobowy. Dokończenie przygód Maksa xboksowcy znajdą zaś na płytce z numerkiem 2.

     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    hmmm, w sumie nic nowego, i tak lepiej niz la noire, ale nie uwazam tego za jakas wade
     
  4. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Nie mogę się doczekać tematów w stylu "ile płyt jest potrzebnych do Max Payne 3? bo nie chcę mi się ściągać niepotrzebnie i wypalać płyt"
     
  5. Fevi300

    Fevi300 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2012
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jezeli gra waży 35GB to ci co maja PS3 chyba tez beda mieli 2 plytki?? Bo jedna plyta BD ma 25 GB.
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jak juz cos to waŻy, ale to jest wersja na PC, widzisz przeciez ze na xboxa bedzie miala 16GB
     
  7. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław

    Na konsole nie dadzą m.in. tekstur w wysokiej rozdzielczości które sporo ważą.
     
  8. Kamilos100

    Kamilos100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A szkoda, przecież można by zrobić tak jak w przypadku BF 3 że można było doinstalować z dodatkowej płyty jeśli posiada się dysk w konsoli.

    Według mnie nie ma co narzekać, raz podnieść dupsko z kanapy i zmienić płytę to chyba nie aż tak wielki problem.
     
  9. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Przydałaby się tutaj idea Panów z DICE, R* powinno zrobić również na jednej płytce singleplayer i na drugiej multiplayer, przy okazji dając do pobrania posiadaczom X-a za darmo ofc. darmowego patcha z "HD" teksturami. Swoją drogą, te wymagania podawane są kosmiczne, jestem ciekaw dlaczego. Osobiście uważam że to przez to śmieszne multi, które jest tak potrzebne jak Tusk i Kaczyński w naszym kraju... No ale, zobaczymy.
     
  10. cptMichaaX

    cptMichaaX XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    1146
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Ropczyce
    mnie to tam nie przeszkadza
     
  11. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Ta jeszcze zabawy z dogrywaniem tekstur mi brakuje.....mam nadzieję , że Rockstar dał takie tekstury , jakie jest w stanie wygenerować staruszek.
    Liczę na tą grę , oby była conajmniej bdb.
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Są dwuwarstwowe płyty BD 50GB, gdybyś nie wiedział.
     
  13. K0TAKU

    K0TAKU Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2011
    Posty:
    1094
    Polubienia:
    238
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Hamburgery przynajmniej ruszą tłuste dupska z kanapy, nam to różnicy nie zrobi, nie ma co narzekać.
     
    1 osoba to lubi.
  14. Ridic4sv

    Ridic4sv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    173
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Przy RGH nie będzie trzeba w ogóle wstawać z kanapy.
     
  15. ratajek

    ratajek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    389
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Teraz prawie każda lepsza gra będzie na dwóch płytach na X'sie. Po prostu trzeba się będzie do tego przyzwyczaić.
     
    1 osoba to lubi.
  16. trayman

    trayman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    I po co ta myląca nazwa tematu? Już się bałem, że płyty będzie trzeba zmieniać kilkakrotnie podczas gry, a w przypadku gdy gra wychodzi na dwóch krążkach - chyba oczywistym jest, że będzie potrzebna wymiana w pewnym momencie? Info, że gra będzie na dwóch płytach było już dawno, a tak to właściwie nic nowego.
     
  17. MartiiPL

    MartiiPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bolesławiec
    Lepiej raz wstac z kanapy niz tak jak pctowcy martwic sie czy im gra pójdzie bo wymagania ma z kosmosu
     
    2 użytkowników lubi ten post.
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Szakdar
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    207
  2. elcoocker89
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    473
  3. Bolcman
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    924
  4. Masownik20
    Odpowiedzi:
    25
    Wyświetleń:
    5724
  5. Chris von D
    Odpowiedzi:
    562
    Wyświetleń:
    77959

Poleć forum