1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Max Payne 3: Wymagania sprzętowe wersji PC. Kosmiczne...

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Azur, Kwiecień 23, 2012.

  1. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    [​IMG]
    Już za nieco ponad miesiąc – 1 czerwca – posiadacze komputerów po raz trzeci spotkają się z Maksem. Dzisiaj mogą sprawdzić, czy ich maszyny pozwolą na wzięcie udziału w nowej przygodzie. Rockstar podzielił się ze światem wymaganiami sprzętowymi Maxa Payne’a 3 w wersji PC.

    Niestety wygląda na to, że aby zagrać na maksymalnych ustawieniach trzeba będzie mieć prawdziwego potwora. Wystarczy spojrzeć chociażby na wymaganą pamięć RAM, której potrzeba aż 16 GB. Rozumiem, że Max Payne 3 na PC będzie oferował różne bajery graficzne (w tym wsparcie dla DX11 i teselację), ale to chyba delikatna przesada. Na szczęście minimalne wymagania są dużo niższe, a Rockstar obiecuje, że gra działąć będzie na "różnych konfiguracjach sprzętowych".

    Minimalne:

    System operacyjny: Windows XP SP3, Vista SP2 lub Windows 7 SP1
    Procesor: Intel Dual Core 2,4 GHz lub AMD Dual Core 2,6 GHz
    RAM: 2 GB
    Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8600 GT z 512 MB pamięci lub Radeon HD 3400 z 512 MB pamięci
    Karta muzyczna: kompatybilna z Direct X 9.0c
    HDD: 35 GB



    Rekomendowane:

    System operacyjny: Windows XP SP3, Vista SP2 lub Windows 7 SP1
    Procesor: sześciordzeniowy Intel i7 3930k 3,06 GHz lub ośmiordzeniowy AMD FX8150 3,6 GHz
    RAM: 16 GB
    Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 680 z 2 GB pamięci lub Radeon HD 7970 z 3 GB pamięci
    Karta muzyczna: kompatybilna z Direct X 9.0c kompatybilna z systemem Dolby Digital
    HDD: 35 GB.

    Źródło: Cdaction
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Na minimalne spełniam, z małą nadwyżką :D ale rekomendowane są nieprawdopodobne
     
  4. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    R* wie jak trollować :D
     
  5. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Na podobnych komputerach NASA wypuszcza rakiety w kosmos...
     
    3 użytkowników lubi ten post.
  6. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    35Gb? To na konsole macie 3-4 płyty, w sumie, na PC też :D

    Skoro Rockstar daje takie wymagania pod MP3, to ja nie chcę wiedzieć co szykują na premierę GTA V... 12 rdzeni procesora i GTX 690 w SLI ? Dwie płyty główne ?
     
  7. maciejet

    maciejet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Myślę , że te rekomendowane dotyczą jakiś przygwizdów typu NVIDIA 3D VISION bo LA NOIRE zalecane też miało wysokie właśnie ze względu na to.
     
  8. Lusus

    Lusus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    361
    Polubienia:
    75
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wersja na X360 bedzie na 2 plytach.

    Cos chyba poplyneli z tymi wymaganiami :/
     
  9. danio040

    danio040 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ahh, dobrze że posiadam konsole :p
     
  10. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Z jakiej paki to wymaga 16GB RAM? Killery graficzne typu BF3 lub Crysis 2 wymagają max. 4GB a to? o_O
     
  11. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Czekajcie na wymagania GTA V, kompy z nasa się zadyszą :)
     
  12. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Mnie ciekawią wymagania nowego Hitmana. Technologia G2-Crowd Technology pewnie też będzie trochę potrzebować ;)
     
  13. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1668
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    buehehe z tych rekomendowanych ustawień mogę się śmiać i nic więcej.. Ktoś sobie niezły żart robi. Albo pracuje w Nasa i ma taki komputer w domu :D


    EDIT: HAHAHA MrDraiger pograsz w MP3 tak jak ja na średnich bo kompy nam nie uciągną tego hahaha :D
     
  14. mitek96

    mitek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2009
    Posty:
    312
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    A skąd wiecie że Nasa ma dobre komputery? :D Co do wymagań to jeszcze nigdy nie spotkałem się z tym, żeby były one rzeczywistymi wymaganiami, raz gra chodzi na sprzęcie, który według producenta nie uciągnął by jej w full-detalach, a innym razem, mamy pokaz slajdów na rekomendowanych podzespołach. W takim razie nie ma co teraz dyskutować na ten temat, tylko poczekać do premiery i samemu się przekonać, czy faktycznie jest aż tak źle.
     
  15. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Wymagania rekomendowane dziwią, ale nie jest to jakaś kosmiczna, nieosiągalna technologia dla zwykłego zjadacza chleba, taki sprzęt to minimum do zaawansowanej pracy z 3Ds Max czy AutoCad. Swoją drogą tak duże wymagania świadczą w sumie o jednym, źle zoptymalizowanej grze. Albo o zastosowaniu cudów niewidów, holograficzny obraz wyświetlany wprost z muszli klozetowej podpiętej USB i innym bzdetom.
     
  16. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Jeszcze zapomnieli dopisać do rekomendowanych SSD :D Ważne, że spełniam minimalne, a i tak pewnie wybiorę wersje konsolową :p
     
  17. msFormat

    msFormat XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    474
    Polubienia:
    49
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Bardzo dokładne te wymagania - piszą dokładnie jaki masz miec model karty/procesora - na niższym modelu gra na full nie pójdzie :D:D

    Jak dla mnie to tzw. news z ****
     
  18. Xanthi

    Xanthi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sędziszów
    Gdzieś na średnich zagram z moim laptopem więc mi w zupełności wystarczy :D


    ---
    I am here: http://tapatalk.com/map.php?1jiu0g
    Wysłane z mojego iPhone'a przez Tapatalk
     
  19. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Buhehehe. Zwykły zjadacz chleba nie kupuje najszybszej na rynku karty w dniu premiery za 2500 zł. Ten PC który zaleca Rockstar to bajka za minimum 5000 zł, która jest nieosiągalna dla zwykłego zjadacza chleba. To po pierwsze, po drugie mam wrażenie, że nigdy nie pracowałeś z programami inżynierskimi, bo do zaawansowanego modelowania 3D wcale nie potrzeba komputera za grube tysiące i z GPU który premierę miał ledwo kilka dni temu. No chyba, że dla Ciebie minimum zaawansowanej pracy to praca na minimum trzech 40'' ekranach. W przeciwnym wypadku bredzisz. Zalecam odwiedzić biura projektowe, zobaczysz na jakim sprzęcie robi się zaawansowane projekty np. w CAD, na pewno nie na sprzęcie z najwyższej półki.

    Jeśli to są oficjalne wymagania Rockstar to powstały tylko po to, aby dźwignąć sprzedaż nowych GPU, inaczej mówiąc standardowy pic na wodę.
     
    1 osoba to lubi.
  20. venom12

    venom12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Oszaleli chyba, całkiem ich już po***** ostatnio na nowo składałem kompa i co teraz znowu trzeba by kupić części? Nie rozumie czemu na minimum tak małe a na maxa już masakryczne. Chyba ktoś ma rację że optymalizacja jest zła.
     
  21. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    DX11, teselacja, physx, uber próbkowanie, 1080p i reszta na ultra to coś czego na konsolach nie zobaczysz i coś do czego potrzebne jest mocne GPU, nie takie za 500zł.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. -=SETH=-
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    311
  2. pumkq
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    173
  3. Shanga
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    275
  4. Szakdar
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    205
  5. Opal86
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    306

Poleć forum