1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Maximus lub CK3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez opeael2, Grudzień 19, 2010.

  1. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    słuchajcie, przymierzam się do zakupu maximus xtractor lub ck3 i mam pytanie

    czy bede mógł tego sprzętu użyć na laptopie??

    chodzi mi o to czy te urządzonka potrzebują jakiegoś dodatkowego zasilania??

    i czy zadziałają mi na usb?? czy trzeba jakąś przejsciówke z rs232 czy jak tam na usb??

    bo nie mam stacjonarnego kompa tylko lenovo g550

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Ja bym poczekał na twoim miejscu i kupił bundle: ck3, probe 2 i adapter usb od xecutera który ma wyjść za chwilę.
    O to Xecuter X360USB PRO Update - Team Xecuter

    Do tego zasilacz molex z allegro za 15zł i wsio.

    X360USB eliminuje zabawę w karty sata, tryby ahci/ide i reszte pierdół. Wszystko robisz po usb.

    Zasilacz molex>ck3>napęd.
    Napęd>sata do x360usb>usb z x360 do pc.
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no też widziałe już jakiegoś bundle packa w sklepie modtraders ale chyba bardziej zmierzam w strone jakieś lt switcha z clipem i maximus żeby wyeliminować lutownie bo nie mam warunków

    jak to jest wtedy z tym zasilaniem?? i odczytem na usb??
     
  5. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Nie ma odczytu usb, wszystko leci w tej chwili po sata.

    LT switch trzeba lutować, nie ma kompletnie sensu go kupować gdy ukazał się probe2.
    CLIP jest drogi i do jednorazowego użytku, 20-30zł jest wart max, xecuter chce 70...

    Obydwa rozwiązania wymagają zasilania z konsoli lub ck3 z molexem.

    Chcesz hurtowo/zarobkowo trzaskać napędy? Kup CK3, zasilacz, probe2, x360usb i naucz się lutować/łataj ścieżki odpowiednim klejem. Xecuter poleca: Xecuter Conductive Silver Glue - modtraders.co.uk
    Chcesz zrobić jedną sztuke, daj komuś do przeróbki.
     
  6. DzaceQ

    DzaceQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    133
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    Zgadzam sie !
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Takie jest jego założenie.

    Jeżeli nie ma zostać w napędzie to używa się Probe v2.
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  10. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Tak o ten. W dziale bundle deals masz go taniej o pare funciaków.


    LT clip jest jednorazowy.
    Tniesz scieżki, zakładasz clip i finito, jak go zdejmiesz musisz załatać ścieżki.

    Produkty maximusa są głównie przeznaczone na rynek amerykański, mało kto sprzedaje je w europie i jungleflasher nie posiada dla nich oficjalnego wsparcia.

    Lutownica 15-20W z małym grotem.
    Alternatywy dla kleju Kleje i lakiery elektroprzewodzące (przewodzące)
    Ew. zamówienie tego z modtraders, wziąc z 4sztuki, jedna tubka niech styknie nawet na połowe z tych 10-15. To daje jakieś 5zł/napęd, flas***ąc za 50 czy 60zł i tak sporo jesteś do przodu i taki sprzęt b. szybko się zwróci.

    Kontrolerów expresscard nie komentuje, nigdy tego nie używałem. Poczekałbym na zabawkę usb od xecutra. Mając lapka bankowo masz system zainstalowany na kontrolerze ustawionym w ahci, a na takim nie poflas***esz napędów, trzeba zmieniać na ide a nie w każdym przypadku taka zmiana jest możliwa. U mnie nforce się wywala i windows świeci BSOD'em, więc muszę żonglować dyskami, na 20gb hdd z iksa postawiłem system z IDE i tak działa.

    EDIT:

    Ewentualnie klej w wersji dla każdego, nawet 5 latka.



    http://cgi.ebay.com/Conductive-Silv...657?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ee1d71171
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  12. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Zwykły mostek sata na usb. Na allegro kosztuje kilka zł.

    To staroć z 2005/6 roku, sflas***esz tym tylko hitachi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum